Ριζότο θαλασσινών της Αναστασίας
Ένα ζουμερό πολύχρωμο πεντανόστιμο ριζότο με θαλασσινά που θα σας ενθουσιάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχήαυτό το ρυζότο δεν θα βγει σπιροτό. Η υφή του θα θυμίζει περισσότερο τη γέμιση απ'τα γεμιστά. Δηλαδή είναι ζουμερό (βλέπε φώτο).Είναι πολύ νόστιμο και εγγυημένο ακόμα και για τραπέζια. Να ναι καλά η φίλη μου η Αναστασία που μου έδωσε τη συνταγή!Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θαλασσινά τραβάει η ορεξή σας αρκεί να προσέξετε τις αναλογίες και στα υπόλοιπα υλικά. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά στο τσιγάρισμα όπως πράσινα λεπτά φασολάκια κλπ.
Υλικά
-
250 γρ. γαριδούλες (χωρίς κέλυφος)
-
250 γρ. καλαμαράκια
-
4 πιπεριές πολύχρωμες (κομμένες σε κύβους)
-
1 μελιτζάνα φλάσκα (κομμένη σε κύβους)
-
1 πατάτα (τριμμένη στο χοντρό τρίφτη)
-
1 καρότο (επίσης τριμμένο)
-
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο (λιωμένο)
-
3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
-
1 ποτήρι τομάτα (στον τρίφτη)
-
αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
-
1 κούπα ρύζι καρολίνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω αφού έχω ψιλοκόψει τα θαλασσινά με λίγο λαδάκι σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
-
2
Ρίχνω το σκόρδο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζω άλλα 5 λεπτά.
-
3
Προσθέτω τα λαχανικα εκτός της ντομάτας και συνεχίζω λίγη ώρα το τσιγάρισμα.
-
4
Ρίχνω το ρύζι, τσιγαρίζω άλλα 5 λεπτά και περιχύνω με το χυμό ντομάτας και αν θέλω προσθέτω 1 κυβάκι ζωμό λαχανικών για άρωμα (διαλυμένο σε λίγο νερό).
-
5
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο (μπαχαρικό για πιο πικάντικη γεύση).
-
6
Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να βράζει με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά. Αν χρειαστεί ανακατεύω κατά διαστήματα.
-
7
Αφού είναι έτοιμο, κατεβάζω απ'τη φωτιά για να μην πιει όλα τα υγρά.
Σχόλια (2)