Ριζότο θαλασσινών της Αναστασίας

karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Ένα ζουμερό πολύχρωμο πεντανόστιμο ριζότο με θαλασσινά που θα σας ενθουσιάσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχήαυτό το ρυζότο δεν θα βγει σπιροτό. Η υφή του θα θυμίζει περισσότερο τη γέμιση απ'τα γεμιστά. Δηλαδή είναι ζουμερό (βλέπε φώτο).Είναι πολύ νόστιμο και εγγυημένο ακόμα και για τραπέζια. Να ναι καλά η φίλη μου η Αναστασία που μου έδωσε τη συνταγή!Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θαλασσινά τραβάει η ορεξή σας αρκεί να προσέξετε τις αναλογίες και στα υπόλοιπα υλικά. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά στο τσιγάρισμα όπως πράσινα λεπτά φασολάκια κλπ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6-8 άτομα
  1. 250 γρ. γαριδούλες (χωρίς κέλυφος)
  2. 250 γρ. καλαμαράκια
  3. 4 πιπεριές πολύχρωμες (κομμένες σε κύβους)
  4. 1 μελιτζάνα φλάσκα (κομμένη σε κύβους)
  5. 1 πατάτα (τριμμένη στο χοντρό τρίφτη)
  6. 1 καρότο (επίσης τριμμένο)
  7. 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο (λιωμένο)
  8. 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  9. 1 ποτήρι τομάτα (στον τρίφτη)
  10. αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
  11. 1 κούπα ρύζι καρολίνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω αφού έχω ψιλοκόψει τα θαλασσινά με λίγο λαδάκι σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

  2. 2

    Ρίχνω το σκόρδο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζω άλλα 5 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτω τα λαχανικα εκτός της ντομάτας και συνεχίζω λίγη ώρα το τσιγάρισμα.

  4. 4

    Ρίχνω το ρύζι, τσιγαρίζω άλλα 5 λεπτά και περιχύνω με το χυμό ντομάτας και αν θέλω προσθέτω 1 κυβάκι ζωμό λαχανικών για άρωμα (διαλυμένο σε λίγο νερό).

  5. 5

    Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο (μπαχαρικό για πιο πικάντικη γεύση).

  6. 6

    Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να βράζει με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά. Αν χρειαστεί ανακατεύω κατά διαστήματα.

  7. 7

    Αφού είναι έτοιμο, κατεβάζω απ'τη φωτιά για να μην πιει όλα τα υγρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

danceroula
danceroula @dance1974
Πάρα πολύ νόστιμη συνταγή!! Δεν έβαλα πατάτα καιμελιτζάνα,ίσως βάλω την επόμενη φορά, και αντί μπούκοβο, έβαλα λίγη πάπρικα! Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα