Ροδακινόπιτα 3
Αφράτη ροδακινόπιτα με κεράσια και κρέμα βανίλια.
Recipe by Νιαμ νιαμ!
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
4 αυγά
-
100 γρ ζάχαρη
-
150 γρ αλεύρι σκληρό
-
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
-
50 γρ τριμμένο αμύγδαλο
-
Για την γέμιση
-
ροδάκινα (ανάλογα το μέγεθος υπολογίζουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια)
-
κεράσια 1 ποτήρι ή όσο θέλουμε
-
1 φακελάκι ανθος αραβοσίτου αυτό που θέλει βράσιμο (και γάλα όσο λέει η συσκευασία του ανθος αραβοσίτου)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190°C, βουτυρώνουμε την φόρμα μας 26 ή 30cm.
-
2
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά.
-
3
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανά 1-2 λεπτά το καθένα.
-
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το τρίμμα αμυγδάλου, το ρίχνουμε στο μίγμα βουτύρου-αυγών και το απλώνουμε στην φόρμα μας ισιώνοντας την επιφάνεια.
-
5
Απλώνουμε απο πάνω τα ροδάκινα κομμένα στα 4 ή και πιο λεπτά, σκορπάμε και τα κεράσια, απλώνουμε την κρέμα απο πάνω και ψήνουμε στην μέση για 40-60 λεπτά.
Σχόλια (35)