Ροξάκια νηστίσιμα

Bαθμολογία: 4.375
       
 
24 ψήφοι
Maro, 01.12.08

Περιγραφή

Τα πιο νόστιμα ροξάκια που έφαγα ποτέ και είναι και νηστίσιμα!!!
Ροξάκια νηστίσιμα
photo: ΔΙΔΥΜΙΝΑ

Συνταγή από:

Maro

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
Σιρόπι:
  • 31/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 80' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στο χλιαρό νερό διαλύω τη μαγιά και προθέτω το λάδι.
  2. Σε δύο μπολ χωρίζω το υγρό σε ίσα μέρη. Μοιράζω στα δύο το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο και τα προσθέτω.
  3. Στο ένα μπολ ζυμώνω και έχω μία άσπρη ζύμη. Στο άλλο ρίχνω το κακάο, τα καρύδια, ζυμώνω και έχω μία καφέ ζύμη.
  4. Αφήνω τις ζύμες σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
  5. Ανοίγω με την άσπρη ζύμη δύο μακρόστενα φύλλα όπου εκεί θα βάλω την καφέ ζύμη σαν μακρύ, χοντρό κορδόνι. Τυλίγω κι έχω δύο ρολάκια. Τα κόβω με μαχαίρι σε πάχος ενός δαχτύλου, τα αραδιάζω στο ταψί, τα αφήνω μισή ώρα ακόμα να φουσκώσουν και τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα αφήνω να κρυώσουν και περιχύνω με ζεστό σιρόπι. Τα γυρνάω λίγο μέσα στο σιρόπι και όταν μαλακώσουν τα βγάζω από το ταψί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην ξεραθούν τα κλείνω σε τάπερ.

Σχετικές συνταγές

Ροξάκια Θεσσαλονίκης Ροξάκια Θεσσαλονίκης
4.5
       
       
(4)
Ροξάκια Ροξάκια
4.2917
       
       
(48)
Ροξάκια της Βάσως Ροξάκια της Βάσως
4.8
       
       
(5)

    57 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-08  
    Σε ποιο ραφι τα ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από Maro, 7-12-08  
    Πεταλουδίτσα εγώ έχω πέντε ράφια και τα ψήνω στο δεύτερο απ'το τέλος. Δηλαδή λίγο πιο κάτω απ'τη μέση.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-08  
    ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 2-2-09  
    Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και με κουβερτούρα.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 10-11-09  
    Γειά ωραία συνταγή απλά έχω και εγώ μια με κάποιες παραλλαγές:
    ζύμη

    2 φακελάκια μαγιά
    1 νεροπότηρο νερό
    1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
    1 φακελάκι μπεικιν
    2 βανίλιες
    κακάο όσο θέλουμε
    αλεύρι όσο πάρει.

    σιρόπι

    6 νεροπότηρα ζάχαρη
    6 νεροπότηρα νερό
    λίγο λεμόνι
    λίγη κανέλα
    λίγο γαρύφαλλο


    Φτιάχνουμε την ζύμη και χωρίζουμε στη μέση.
    Στο άσπρο μέρος βάζουμε και λίγο ξύσμα πορτοκάλι αν θέλουμε.
    Στο άλλο μισό βάζουμε το κακάο.
    Η συνέχεια είναι ίδια.
    Χλιαρά τα ροξάκια
    Ζεστό το σιρόπι
    #
    Σχόλιο από eystratia, 25-11-09  
    Ειναι πολυ γευστικα αξιζει τον κοπο να τα δοκιμασετε!!!
    #
    Σχόλιο από Maro, 25-11-09  
    eystratia χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από ace, 6-3-10  
    πολυ ωραια συνταγη!στο σπιτι μας φτιαχνουμε τα ροξακια χρονια ολοκληρα,την κανονικη συνταγη ομως με το γαλα και τα αβγα.τα εφτιαχνε η μαμα μου και τωρα εγω γιατι μας αρεσουν παρα πολυ!κι επειδη ηθελα να εχω κατι γι αυτους που νηστευουν αυτες τις μερες,εφτιαξα τα δικα σου.μπραβο,δεν μυριζουν και αβγο,μια χαρα μας αρεσαν!!να εισαι καλα,ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από Maro, 7-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια ace! Χαίρομαι που σας άρεσαν! Να είσαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 12-3-10  
    Πάρα πολύ απλή και εύκολη συνταγή για ένα τόσο ευπαρουσίαστο και φανταστικό γλυκάκι.Μόλις τα έψησα και έγιναν τέλεια.Σαν του ζαχαροπλαστείου.Εύγε!
    #
    Σχόλιο από Maro, 12-3-10  
    ΔΙΔΥΜΙΝΑ μου καλή, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 12-3-10  
    ΔΙΔΥΜΙΝΑ η φωτο είναι τέλεια έκανες κατα γράμμα την συνταγή ή με κάποιες παραλλαγές? Την κυριακή η μητέρα μου θα έχει καλεσμένους για φαγητό (όλα νηστίσιμα εννοείται) και έχω αναλάβει τα γλυκά Τα νηστίσιμα ροξάκια ήταν μια από τις επιλογές μου. Δεν τα έχω ξαναφτιάξει και έχω λίγο άγχος... Τα δικά σου δείχνουν άκρως "λιγουρευτικά"...Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Maro, 13-3-10  
    Τα ροξάκια σου φαίνονται υπέροχα!!! Εύγε κορίτσι μου! Σ'ευχαριστώ πολύ για τη φωτο!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 14-3-10  
    Μόλις τελείωσα τα ροξάκια θα επανέλθω με τα πηρουνάκια μετά το μεσημεριανό και αφού καταναλωθούν… το μόνο που άλλαξα: εκτός από την μαγιά πρόσθεσα και ένα κουταλάκι του γλυκού μπέκιν και ξύσμα πορτοκαλιού στην ζύμη. Μυρίζουν τέλεια…
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 15-3-10  
    Maro και bebbina τη συνταγή την έκανα κατά γράμμα, όπως ακριβώς τα λέει η συνταγή, επομένως τα μπράβο αξίζουν στη Μaro.Εκείνο που μου άρεσε πολύ, είναι που μοσχομύριζαν και που έτρωγα ένα νηστήσιμο γλυκό ισάξιο σε νοστιμιά και γλύκα με τα αρτίσιμα.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 15-3-10  
    Πόσα τεμάχια βγαίνουν περίπου; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Maro, 15-3-10  
    Καλησπέρα Ρηνιώ! Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια.:-)
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 16-3-10  
    Εμένα μου βγήκαν 70 μικρούλια.Δύο μεγάλα ταψιά του φούρνου γεμάτα.Τα έφτιαξα σε μέγεθος καρυδιού.Τέλεια.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 17-3-10  
    Maro τα ροξάκια σου είναι πολύ καλά και με έβγαλαν ασπροπρόσωπη στο κυριακάτικο τραπέζι. Ευχαριστώ για την συνταγή. Την επόμενη φορά θα τα κάνω μικρότερα γιατί ήταν πολύ χορταστικά.
    #
    Σχόλιο από Maro, 17-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια bebinna μου! Ναι μπορείς να τα κάνεις και μικρότερα αν θέλεις.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-08  
    ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 2-2-09  
    Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και με κουβερτούρα.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 10-11-09  
    Γειά ωραία συνταγή απλά έχω και εγώ μια με κάποιες παραλλαγές:
    ζύμη

    2 φακελάκια μαγιά
    1 νεροπότηρο νερό
    1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
    1 φακελάκι μπεικιν
    2 βανίλιες
    κακάο όσο θέλουμε
    αλεύρι όσο πάρει.

    σιρόπι

    6 νεροπότηρα ζάχαρη
    6 νεροπότηρα νερό
    λίγο λεμόνι
    λίγη κανέλα
    λίγο γαρύφαλλο


    Φτιάχνουμε την ζύμη και χωρίζουμε στη μέση.
    Στο άσπρο μέρος βάζουμε και λίγο ξύσμα πορτοκάλι αν θέλουμε.
    Στο άλλο μισό βάζουμε το κακάο.
    Η συνέχεια είναι ίδια.
    Χλιαρά τα ροξάκια
    Ζεστό το σιρόπι
    #
    Σχόλιο από eystratia, 25-11-09  
    Ειναι πολυ γευστικα αξιζει τον κοπο να τα δοκιμασετε!!!
    #
    Σχόλιο από Maro, 25-11-09  
    eystratia χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από ace, 6-3-10  
    πολυ ωραια συνταγη!στο σπιτι μας φτιαχνουμε τα ροξακια χρονια ολοκληρα,την κανονικη συνταγη ομως με το γαλα και τα αβγα.τα εφτιαχνε η μαμα μου και τωρα εγω γιατι μας αρεσουν παρα πολυ!κι επειδη ηθελα να εχω κατι γι αυτους που νηστευουν αυτες τις μερες,εφτιαξα τα δικα σου.μπραβο,δεν μυριζουν και αβγο,μια χαρα μας αρεσαν!!να εισαι καλα,ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από Maro, 7-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια ace! Χαίρομαι που σας άρεσαν! Να είσαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 12-3-10  
    Πάρα πολύ απλή και εύκολη συνταγή για ένα τόσο ευπαρουσίαστο και φανταστικό γλυκάκι.Μόλις τα έψησα και έγιναν τέλεια.Σαν του ζαχαροπλαστείου.Εύγε!
    #
    Σχόλιο από Maro, 12-3-10  
    ΔΙΔΥΜΙΝΑ μου καλή, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 12-3-10  
    ΔΙΔΥΜΙΝΑ η φωτο είναι τέλεια έκανες κατα γράμμα την συνταγή ή με κάποιες παραλλαγές? Την κυριακή η μητέρα μου θα έχει καλεσμένους για φαγητό (όλα νηστίσιμα εννοείται) και έχω αναλάβει τα γλυκά Τα νηστίσιμα ροξάκια ήταν μια από τις επιλογές μου. Δεν τα έχω ξαναφτιάξει και έχω λίγο άγχος... Τα δικά σου δείχνουν άκρως "λιγουρευτικά"...Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Maro, 13-3-10  
    Τα ροξάκια σου φαίνονται υπέροχα!!! Εύγε κορίτσι μου! Σ'ευχαριστώ πολύ για τη φωτο!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 14-3-10  
    Μόλις τελείωσα τα ροξάκια θα επανέλθω με τα πηρουνάκια μετά το μεσημεριανό και αφού καταναλωθούν… το μόνο που άλλαξα: εκτός από την μαγιά πρόσθεσα και ένα κουταλάκι του γλυκού μπέκιν και ξύσμα πορτοκαλιού στην ζύμη. Μυρίζουν τέλεια…
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 15-3-10  
    Maro και bebbina τη συνταγή την έκανα κατά γράμμα, όπως ακριβώς τα λέει η συνταγή, επομένως τα μπράβο αξίζουν στη Μaro.Εκείνο που μου άρεσε πολύ, είναι που μοσχομύριζαν και που έτρωγα ένα νηστήσιμο γλυκό ισάξιο σε νοστιμιά και γλύκα με τα αρτίσιμα.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 17-3-10  
    Maro τα ροξάκια σου είναι πολύ καλά και με έβγαλαν ασπροπρόσωπη στο κυριακάτικο τραπέζι. Ευχαριστώ για την συνταγή. Την επόμενη φορά θα τα κάνω μικρότερα γιατί ήταν πολύ χορταστικά.
    #
    Σχόλιο από Maro, 17-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια bebinna μου! Ναι μπορείς να τα κάνεις και μικρότερα αν θέλεις.
    #
    Σχόλιο από ΣΟΥ ΣΕΦ, 8-9-10  
    συμβουλη -μετα το τελος της διαδικασιας τα ροξακια βαλτε τα στο ψυγειο μια μερα για να εχετε ενα τελειο αποτελεσμα συγχαρητηρια για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Maro, 9-9-10  
    Σ' ευχαριστω για τα πιρουνακια ΣΟΥ ΣΕΦ!
    #
    Σχόλιο από nasia1978, 9-3-11  
    Τέλεια η συνταγή είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλύκα και πολύ χαίρομαι που τώρα θα μπορώ να τα απολαύσω και σε περίοδο νηστείας!!!
    #
    Σχόλιο από Lliana, 14-3-11  
    Πολύ καλό αποτέλεσμα. Σωστές αναλογίες. Χτες το βράδυ τα έφτιαξα, σήμερα έχουν μείνει 3! Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από haronda, 14-3-11  
    ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΑΓΑ 3!!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ!!ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΗΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΣΤΩ ΤΑ ΜΙΣΑ :)..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-08  
    Σε ποιο ραφι τα ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από Maro, 7-12-08  
    Πεταλουδίτσα εγώ έχω πέντε ράφια και τα ψήνω στο δεύτερο απ'το τέλος. Δηλαδή λίγο πιο κάτω απ'τη μέση.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 15-3-10  
    Πόσα τεμάχια βγαίνουν περίπου; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Maro, 15-3-10  
    Καλησπέρα Ρηνιώ! Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια.:-)
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 16-3-10  
    Εμένα μου βγήκαν 70 μικρούλια.Δύο μεγάλα ταψιά του φούρνου γεμάτα.Τα έφτιαξα σε μέγεθος καρυδιού.Τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-9-10  
    Σαν γευση βγηκαν ωραια ,αλλα μου απλωσαν πολυ,ισως δεν μετρησα τα νεροπότηρα σωστα ,ποσα ml ειναι το ποτητι που μετρας;εχω 4 διαφορετικα μεγεθη και δεν ηξερα ποιο ακριβως να βαλω!ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Maro, 12-9-10  
    Ζουζουνελ μου να υπολογισεις 200ml. Ευχαριστω για τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από karali, 9-3-11  
    ποση ωρα περιπου τα ψηνεις??εμενα μου βγηκαν 56 μικρα κομματια,τα αφησα 30 λεπτα σε ενα μεγαλο ταψι και εγιναν 3πλασια σε ογκο,εχουν κολησει το ενα με το αλλο!!τωρα ψηνονται... :)
    #
    Σχόλιο από Maro, 9-3-11  
    nasia1978 χαίρομαι που σου άρεσαν κι ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!
    karali τα ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    #
    Σχόλιο από filioman, 8-12-11  
    μολις τα έκανα και δεν νομίζω να τα έχω πετυχει.θελω να σας ρωτησω μέσα στη συνταγή δεν βάζω καθόλου ζαχαρη;δεν βαθμολογώ τώρα θα επανελθω σε λιγο
    #
    Σχόλιο από Maro, 8-12-11  
    Οχι, μέσα δεν βάζω καθόλου ζάχαρη γιατί με το σιρόπι γίνονται αρκετά γλυκά. Αν εσύ τα θέλεις περισσότερο γλυκά αύξησε την ζάχαρη. Εύχομαι να σου πέτυχαν!!! :)
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 30-11-12  
    κορίτσια, πόσα λεπτά χρειάζεται για να γίνει το σιρόπι; Εμένα μου βγήκε αραιό και τα ροξάκια ήταν σαν μουσκεμένα και όχι σαν σιροπιασμένα.. Επίσης μου φούσκωσαν πολύ, έγιναν τεράστια ενώ τα είχα πλάσει μικρά...

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 169 αγαπημένων συνταγών, του/της agapi013
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της Χρύσα 18
    συνταγες
    Ένα βιβλίο 191 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της ritapol
    ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ- ΜΠΙΣΚΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της ATHINA.F