Ροξάκια

Bαθμολογία: 4.3208
       
 
53 ψήφοι
asproyla, 12.01.08
Ροξάκια
photo: elenikolas

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • κακάο τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει το μισό μείγμα σκούρο καφέ
  • αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μία αφράτη ζύμη.

για το ΣΙΡΟΠΙ
  • 5 Ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη.
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 50' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη εκτός το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι από σιγά σιγά μέχρι να γίνει μία ωραία ζύμη.
  2. Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και ρίχνουμε το κακάο στην μισή για να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Την άσπρη ζύμη την ανοίγουμε με πλάστη και την κάνουμε ένα φύλλο. Την σκούρα ζύμη την πλάθουμε σε ρολό και την βάζουμε στην άκρη της άσπρης ζύμης. Τότε τυλίγουμε την άσπρη ζύμη με την καφέ και την κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C και με χλιαρό σιρόπι τα σιροπιάζουμε.

Σχετικές συνταγές

Ροξάκια νηστίσιμα Ροξάκια νηστίσιμα
4.4444
       
       
(27)
Ροξάκια Θεσσαλονίκης Ροξάκια Θεσσαλονίκης
4.5
       
       
(4)
Ροξάκια της Βάσως Ροξάκια της Βάσως
4.8333
       
       
(6)

    89 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 12-1-08  
    Πεντανόστιμα....Αχ.....
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-1-08  
    Mπορείτε στην σκούρα ζύμη με το κακάο να προσθέσετε και τριμμένα καρύδια :))
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 13-1-08  
    Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω συνταγή για ρωξάκια. Θέλω να τη φτιάξω αλλά πρώτα λύσε μου μια απορία: δεν είναι υπερβολικό να βάλουμε και μπαίκεν και μαγιά;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-1-08  
    Σίγουρα κάποια στιγμή θα τα φτιάξω. Στη ζύμη όμως δε βάζεις καθόλου ζάχαρη απ΄ότι βλέπω..Θα ναι γλυκά μόνο με το σιρόπι?
    #
    Σχόλιο από NTINA, 13-1-08  
    Με 4 ποτηρια ζαχαρη στο σιροπι ?Μπα μια χαρα θα ειναι ,αυτα δεν ειναι και σερμπετι .Πες και εσυ Αστερι που εισαι μαστορας στο ειδος.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-1-08  
    Καλησπέρα..Ντίνα με κάνεις και ντρέπομαι... :))
    πάντως περίπου έτσι τα κάνω και εγώ με τα παρακάτω υλικά
    Για τη ζύμη
    1 κούπα γάλα χλιαρό
    30 γρ. μαγιά
    2 αυγά
    1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
    1 κούπα ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
    1 κουταλάκι κανέλα
    1 κουταλάκι μπέικιν
    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    *******************************************
    ¾ κούπας καρύδια τριμμένα
    3 κουταλάκια σκόνη κακάο

    Για το σιρόπι
    4 κούπες ζάχαρη
    5 κούπες νερό
    χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι
    1 κουταλιά κονιάκ
    1 ξύλο κανέλας
    #
    Σχόλιο από asproyla, 14-1-08  
    Η συνταγή από Αστέρι σίγουρα θα είναι πιο αρωματική λόγω των κανελογαρύφαλλων και του ξύσματος πορτοκαλιού.Θα την φτιάξω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 14-1-08  
    Επειδή μάλλον παραξηγήθηκα (ποτέ δεν ανέφερα ότι η συνταγή με τα ρωξάκια είναι δική μου) απλά αυτήν φτιάχνω και μάλιστα αρκετά καλά θέλω να αναφέρω ότι αρχικά την είχα δει στο παρακάτω blog
    http://hungryforhungry.blogspot.com/
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 14-1-08  
    Ποιος να σε παρεξηγησει παιδι μου ,αυτες οι πατροπαραδοτες συνταγες εννοειτε ,ειναι δυνατον ?
    #
    Σχόλιο από asproyla, 14-1-08  
    Δεν υπάρχει λόγος για να παρεξηγηθείς.Κανείς δεν γεννήθηκε και να τα ξέρει όλα.Όλοι τα ακούσαμε από κάπου και απλά κάνουμε κάποιες παραλλαγές.Και όπως λέει και η μαμά μου όσο ζεί κανείς μαθαίνει.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-1-08  
    Εισαι σπουδαια Ασπρουλα μου.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Πόση ώρα τα ψήνουμε περίπου? Γύρω στα 30-45? Ώσπου να ροδίσουν φαντάζομαι, αλλά πάνω-κάτω πόσο παίρνει? Επίσης, πρέπει να ναι ζεστά τα ρωξάκια και χλιαρό το σιρόπι? Μπορούμε να κάνουμε και το αντίθετο,έτσι δεν είναι?Δηλ χλιαρά τα ρωξάκια και ζεστό το σιρόπι. Θα τα δοκιμάσω άμεσα!
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-5-08  
    Δεν έχω προσέξει σε πόσο χρόνο είναι έτοιμα, με το μάτι τα βλέπω, τώρα όσο για το σιρόπι καλύτερα ζεστά τα ρωξάκια και χλιαρό το σιρόπι, όχι αντίστροφα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Οκ,έτσι θα το κάνω. Κάτι τελευταίο asproyla..βάζεις φρέσκο γάλα,ε?
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-5-08  
    Ότι γάλα έχεις δεν παίζει καμία σημασία αυτό απλά αν είναι φρέσκο να είναι πλήρης.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-5-08  
    Ξέχασα να σου πω.....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Σ΄ευχαριστώ asproyla! Θέλω να τα φτιάξω μες στο σαββατοκύριακο. Θα σου γράψω σχόλιο.Είναι ένα γλυκάκι που μου αρέσει πάρα πολύ.
    #
    Σχόλιο από ANIA, 9-11-08  
    H Συνταγή ειναι τέλεια ΄Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε απο πάνω μετά απο το σιροπι ινδική καρυδα η οταν τα ψηνουμε να βάλουμε στο κέντρο ενα αμύγδαλο
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 14-11-08  
    Κι εγώ κάνω την συνταγή σου Asteri και είναι καταπληκτική. Δεν είχα όμως σκεφτεί ποτέ να βάλω καρύδι. Πολύ ωραία ιδέα. Θα το δοκιμάσω άμεσα!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    59 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 12-1-08  
    Πεντανόστιμα....Αχ.....
    #
    Σχόλιο από NTINA, 14-1-08  
    Ποιος να σε παρεξηγησει παιδι μου ,αυτες οι πατροπαραδοτες συνταγες εννοειτε ,ειναι δυνατον ?
    #
    Σχόλιο από asproyla, 14-1-08  
    Δεν υπάρχει λόγος για να παρεξηγηθείς.Κανείς δεν γεννήθηκε και να τα ξέρει όλα.Όλοι τα ακούσαμε από κάπου και απλά κάνουμε κάποιες παραλλαγές.Και όπως λέει και η μαμά μου όσο ζεί κανείς μαθαίνει.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-1-08  
    Εισαι σπουδαια Ασπρουλα μου.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-5-08  
    Ξέχασα να σου πω.....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Σ΄ευχαριστώ asproyla! Θέλω να τα φτιάξω μες στο σαββατοκύριακο. Θα σου γράψω σχόλιο.Είναι ένα γλυκάκι που μου αρέσει πάρα πολύ.
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 14-11-08  
    Κι εγώ κάνω την συνταγή σου Asteri και είναι καταπληκτική. Δεν είχα όμως σκεφτεί ποτέ να βάλω καρύδι. Πολύ ωραία ιδέα. Θα το δοκιμάσω άμεσα!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 18-12-08  
    Συγχαρητήρια για την τόσο καλή συνταγή!! Ένα έχω να πω, έγινε σύγκριση στα δικά μου ροξάκια με έτοιμα ζαχαροπλαστείου και βγήκαν καλύτερα με διαφορά αυτά εδώ. Πρώτη φορά και εγώ τα έφτιαξα, πολύ εύκολα χωρίς καμία δυσκολία και πρόσθεσα ξύσμα πορτοκάλι και καρύδι ψιλοκομμένο.Το σιρόπιασμα το έκανα και εγώ όταν ήταν και τα δυο ζεστά και έγιναν πολύ μαλακά. 5 πηρουνάκια φυσικά!!!
    #
    Σχόλιο από SUMMER, 15-3-09  
    Μόλις βγήκαν απο το φούρνο, και τα σιρόπιασα...ειναι τέλεια, δοκίμασα φυσικά ένα...μμμμ πεντανόστιμα!!! Έβαλα και λίγα καρυδάκια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 24-3-09  
    kati diaforetiko glykitato
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 24-3-09  
    clykitato,kalo
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 17-9-09  
    Τρία πηρουνάκια διότι: α)δεν αναφέρεται στη συνταγή πόση ώρα βράζουμε το σιρόπι. Ως γνωστόν, διαφορετικοί χρόνοι δίνουν διαφορετικό αποτέλεσμα. β)δεν αναφέρεται στη συνταγή πόσο και πώς τα σιροπιάζουμε. Πρόκειται για δύο πληροφορίες πολύ σημαντικές για ένα καλό αποτέλεσμα σε κάθε σιροπιαστό γλυκό, γ)η γεύση είναι τελείως flat. Κανένα άρωμα-μόνο μία γλυκιά, συμπαγής μάζα ζύμης.
    Επειδή δεν έχω ξαναδοκιμάσει ροξάκια, δεν ήξερα πώς έπρεπε να βγουν. Επίσης για τον ίδιο λόγο δεν έχω σημείο αναφοράς (π.χ. αν βγήκαν σωστά, καλά, καλύτερα ή χειρότερα από κάποια άλλη συνταγή). Δεν νομίζω ότι θα τα ξαναφτιάξω. Επιφυλάσσομαι για βελτιωμένη "κριτική" μόλις τα δοκιμάσει ο σύζυγος, που το σιροπιαστό "το'χει" καλύτερα από εμένα. Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 17-9-09  
    ...και επανέρχομαι. Τα ροξάκια σου άρεσαν πολύ στον σύζυγο, διότι δεν ήταν ούτε πολύ γλυκά, ούτε είχαν πολύ σιρόπι. Τον ρώτησα, με άριστα το 5 τι βάζει, και σου βάζει..5!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 7-10-09  
    εμενα σιροπιαστά μου βγήκαν τα ροξάκια αλλά ήταν σαν να τα έχω βουτήξει σε νερό και ζάχαρη...εγω τα περίμενα να είναι πιο μελωμένα ... πιο δεμένο το σιρόπι, sapagoa κάτι κάναμε λάθος μάλλον...
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 7-11-09  
    Μπράβο πολύ ωραία τα ρωξάκια.Πρώτη φορά έφτιαχνα και νομίζω ότι τα πέτυχα!!!Εβαλα και μέρικα μυρωδικά όπως είπε και το ASTERI.Τα έφτιαξα εχθές το βράδυ και τα σιρόπιασα καλά και σήμερα επειδή μου είχε περισσέψει λίγο σιρόπι τα ξανασιρόπιασα για να γίνουν ακόμη πιο μαλακά,και πιο παχύντικα.Μας άρεσαν πάρα πολύ,μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από giorgela, 17-12-09  
    πάρα πολύ νόστιμα και εύκολη συνταγή τα έφτιαξα σήμερα για πρώτη φορά και δεν θα είναι σίγουρα η τελευταία!!!
    #
    Σχόλιο από romel, 15-3-10  
    Έχω δοκιμάσει πολλές φορές ροξάκια από άλλους, όμως σήμερα τα έκανα για πρώτη φορά - κι εγώ με την προσθήκη των μυρωδικών. Θα έλεγα πως μια κουταλιά γαρύφαλλο είναι ελαφρώς υπερβολική γιατί καλύπτει όλα τα άλλα αρώματα. Θέλω μόνο να κάνω την εξής παρατήρηση: διαβάζω πως όλοι τα έψησαν αρκετή ώρα, αλλά εγώ τα έβγαλα στο τέταρτο περίπου (και δεν έχω κανένα σπουδαίο φούρνο, με το παλιό φοιτητικό φουρνάκι τα έκανα). Η αληθεια είναι πως μου βγήκαν 3 δόσεις και στην πρώτη που τα άφησα λίγο παραπάνω από εικοσάλεπτο πήραν αρκετά σκούρο χρώμα στο σιρόπιασμα. Νομίζω λοιπόν πως δε θέλουν και τόσο πολύ χρόνο ψησίματος, μη σας πω και θερμοκρασία όχι πάνω από 160 για να μην ξεραθούν. Αν βέβαια τα έκανα όπως πρέπει....
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 6-6-10  
    Δεν μας αρεσαν καθόλου. Δεν ήταν γλυκά(δεν λέω πολύ, αλλά όσο πρέπει), δεν είχαν άρωμα,δεν, δεν... Ισως έπρεπε να κάνω την συνταγή του asteri που είχε άλλα υλικά...
    #
    Σχόλιο από rgeo, 20-7-10  
    Πάρα πολύ νόστιμα....
    το σιρόπι όμως βγήκε λίγο αραιό
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 13-1-08  
    Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω συνταγή για ρωξάκια. Θέλω να τη φτιάξω αλλά πρώτα λύσε μου μια απορία: δεν είναι υπερβολικό να βάλουμε και μπαίκεν και μαγιά;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-1-08  
    Σίγουρα κάποια στιγμή θα τα φτιάξω. Στη ζύμη όμως δε βάζεις καθόλου ζάχαρη απ΄ότι βλέπω..Θα ναι γλυκά μόνο με το σιρόπι?
    #
    Σχόλιο από NTINA, 13-1-08  
    Με 4 ποτηρια ζαχαρη στο σιροπι ?Μπα μια χαρα θα ειναι ,αυτα δεν ειναι και σερμπετι .Πες και εσυ Αστερι που εισαι μαστορας στο ειδος.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Πόση ώρα τα ψήνουμε περίπου? Γύρω στα 30-45? Ώσπου να ροδίσουν φαντάζομαι, αλλά πάνω-κάτω πόσο παίρνει? Επίσης, πρέπει να ναι ζεστά τα ρωξάκια και χλιαρό το σιρόπι? Μπορούμε να κάνουμε και το αντίθετο,έτσι δεν είναι?Δηλ χλιαρά τα ρωξάκια και ζεστό το σιρόπι. Θα τα δοκιμάσω άμεσα!
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-5-08  
    Δεν έχω προσέξει σε πόσο χρόνο είναι έτοιμα, με το μάτι τα βλέπω, τώρα όσο για το σιρόπι καλύτερα ζεστά τα ρωξάκια και χλιαρό το σιρόπι, όχι αντίστροφα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Οκ,έτσι θα το κάνω. Κάτι τελευταίο asproyla..βάζεις φρέσκο γάλα,ε?
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-5-08  
    Ότι γάλα έχεις δεν παίζει καμία σημασία αυτό απλά αν είναι φρέσκο να είναι πλήρης.
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 17-9-09  
    Να ρωτήσω κάτι; Τα περιχύνουμε με το σιρόπι ή τα βουτάμε σε αυτό;
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 17-9-09  
    Την ίδια απορία έχω και 'γώ με την sapagoa, πως τα σιροπιάζουμε??? Δεν έχω φτιάξει ποτέ ροξάκια αλλά σαν γλυκό είναι φοβέρό και λέω να δοκιμάσω να τα φτιάξω κάποια στιγμή!!!! Αν μπορεί ας μας λυσει κάποιος την απορία...
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-9-09  
    Εγώ προσωπικά τα βυθίζω μέσα στο σιρόπι λίγα λίγα μέχρι να ρουφήξουν όσο σιρόπι χρειάζεται, λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή, τα ελέγχουμε ζουλώντας τα λίγο, και μετά τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα βάζω σε πιατελίτσα.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 17-9-09  
    Και εγώ το ίδιο κάνω,τα βουτάω μέσα στο καυτό σιρόπι ένα ένα και απο τις δύο πλευρές να σιροπιαστούν,τα βάζω σε ταψάκι με την σειρά και όσο σιρόπι περισέψει ο ρίχνω πάνω στα ροξάκια πάλι,μετά απο λίγη ώρα τα γυρνάω ανάποδα να σιροπιαστούν καλά και τα τοποθετώ σε ταπερ μεγάλο με καπάκι για να μην ξεραθούν!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 1-10-09  
    τα εφτιαξά χθές τα ροξάκια δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα! να κάνω μια ερώτηση, το σιρόπι πρέπει να είναι "δεμένο" σαν μέλι ή να είναι νερουλό, εμένα πάντως μου βγήκε νερουλό...αν γνωρίζει κάποιος ή κάποια που τα έχει φτιάξει ας μου απαντήσει( ! ).Ευχαριστώ !!....θα επανέλθω με τα πηρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 1-10-09  
    Και σε εμένα βγήκε νερουλό το σιρόπι όπως και στη Σίσυ... Μήπως δεν πρέπει να βάλουμε εξαρχής το λεμόνι στο σιρόπι αλλά προς το τέλος; Περίμενα κάτι πιο σιροπιαστό...
    #
    Σχόλιο από asproyla, 8-10-09  
    Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι νερουλό ούτε πολύ πηχτό. Ο καλύτερος τρόπος σιροπιάσματος είναι να τα ρίχνεται μέσα στο σιρόπι και μόλις ρίχνεται το τελευταίο να αρχίζετε να βγάζετε το πρώτο. Δεν πρέπει να σουρώνουν από τα σιρόπια και να παπαριάζουν τελείως. Να είναι και λίγο τραγανά.
    #
    Σχόλιο από mikanio, 30-10-09  
    μηπως πρεπει να ανεβει η ζυμη αφου βαζουμε μαγια η δεν χρειαζεται ας μου πει καποιος που ξερει γιατι θελω να τα φτιαξω ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 1-3-10  
    molis ta eftiaksa k einai poly nostima...mono pou epeidi ta ekana prwti fora evala k 3 kout.tou glukou zaxari sti zymi.!!!!den kserw na sou pw an prosthese kati auto sti glyka tou,eginan pantws poly nostima.mia erwtisi exw,posi wra prepei na ta psisw?egw ta afisa gyrw sta45 lepta,einai polla?liga?bravo pantws!poly nostima.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 3-3-10  
    alertgirl δεν έχω μετρήσει ποτέ την ώρα για να σου πω ακριβώς, αλλά πάνω κάτω κάπου εκεί περίπου θέλουν για να είναι έτοιμα.
    Χαίρομαι που σου άρεσε.
    Καλή σου μέρα.
    #
    Σχόλιο από common, 3-7-10  
    Από γεύση και εμφάνιση πολύ ωραία, μόνο που δεν φουσκώσαν καθόλου... Δεν αφήνουμε καθόλου τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει; Ή μήπως έχει σημασία η σειρά με την οποία βάζουμε τα υλικά; Τη μαγιά πρέπει να την διαλύσουμε; Πόσα γραμμάρια μαγιά και πόσα γραμμάρια μπέικιν; (στο εξωτερικό διαφέρουν οι συσκευασίες) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από NANOY, 24-9-10  
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ??
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ... ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ..ΟΠΩΣ ΔΗΛ. ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ..ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΗΧΤΟ ?? Κ ΕΑΝ ΝΑΙ .. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ???
    #
    Σχόλιο από poiuty82, 14-12-10  
    Σα να είχε δίκιο η πεταλουδίτσα... Μου φάνηκαν εντελώς άγλυκα και μάλλον έφταιγε το ότι δεν γλυκάναμε με τίποτα τη ζύμη και περιμέναμε να γίνει το θαύμα μέσω του σιροπιού... Επίσης περίσσεψε πάρα πολύ σιρόπι και λυπάμαι να το πετάξω... Έχει κανείς να προτείνει τίποτα για να μην πάει χαμένο? Υ.Γ. Δεν βάζω πιρουνάκια για να μην επηρεαστεί η συνολική βαθμολογία... ;-)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-1-08  
    Mπορείτε στην σκούρα ζύμη με το κακάο να προσθέσετε και τριμμένα καρύδια :))
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-1-08  
    Καλησπέρα..Ντίνα με κάνεις και ντρέπομαι... :))
    πάντως περίπου έτσι τα κάνω και εγώ με τα παρακάτω υλικά
    Για τη ζύμη
    1 κούπα γάλα χλιαρό
    30 γρ. μαγιά
    2 αυγά
    1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
    1 κούπα ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
    1 κουταλάκι κανέλα
    1 κουταλάκι μπέικιν
    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    *******************************************
    ¾ κούπας καρύδια τριμμένα
    3 κουταλάκια σκόνη κακάο

    Για το σιρόπι
    4 κούπες ζάχαρη
    5 κούπες νερό
    χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι
    1 κουταλιά κονιάκ
    1 ξύλο κανέλας
    #
    Σχόλιο από asproyla, 14-1-08  
    Η συνταγή από Αστέρι σίγουρα θα είναι πιο αρωματική λόγω των κανελογαρύφαλλων και του ξύσματος πορτοκαλιού.Θα την φτιάξω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 14-1-08  
    Επειδή μάλλον παραξηγήθηκα (ποτέ δεν ανέφερα ότι η συνταγή με τα ρωξάκια είναι δική μου) απλά αυτήν φτιάχνω και μάλιστα αρκετά καλά θέλω να αναφέρω ότι αρχικά την είχα δει στο παρακάτω blog
    http://hungryforhungry.blogspot.com/
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από ANIA, 9-11-08  
    H Συνταγή ειναι τέλεια ΄Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε απο πάνω μετά απο το σιροπι ινδική καρυδα η οταν τα ψηνουμε να βάλουμε στο κέντρο ενα αμύγδαλο
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-12-08  
    Θεϊκά δεν έχω λόγια. Τα έφτιαξα πρώτη φορά και μου βγήκαν καταπληκτικά!!!! asproyla έκανα τη δική σου συνταγή με μερικές παραλλαγές απ το Αsteri δηλαδή στη ζύμη έβαλα και ξύσμα πορτοκάλι,στο σκούρο μείγμα έβαλα και λίγα καρύδια τριμμένα,και στο σιρόπι πρόσθεσα χυμό λεμονιού και λίγο κονιάκ. Τα σιρόπιασα και καυτά και τα δύο σιρόπι-ροξάκια και έγιναν ζουμερά ζουμερά. Ευχαριστώ και τις δύο σας για τις συνταγούλες σας:-)
    #
    Σχόλιο από maraki edessa, 29-3-10  
    κανω ακρυβος την ιδεια συνταγη και ειναι υπεροχη!!!!!! μονο που στο συροπι βαζω λιγο κονιακ κ λιγο χυμο πορτοκαλι.δοκιμασετο ειναι πολυ ποιο ωραιο

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    σιροπιαστα γλυκα
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της nineta 83