Ρολά μοσχάρι με τυριά και μπέικον

sirokoutala!
sirokoutala! @ujean

Μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή, ό,τι πρέπει για μπουφέ αλλά και σαν κυρίως σε τραπέζι, συνοδευμένη π. χ. με ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο βιβλίο που συνόδευε τη χύτρα μου. Προκειμένου, λοιπόν, για ψήσιμο σε χύτρα (το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα), αφήνουμε τα ρολάκια με το κρασί μόνο, κλείνουμε το καπάκι και τα ψήνουμε για 15' απ΄τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 6 σνίτσελ μοσχάρι
  2. 3 κ. σ. γαλέτα
  3. 100 γρ. ροκφόρ
  4. 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  5. 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  6. 3 κ. σ. κοφτές μαργαρίνη
  7. 1 αυγό χτυπημένο
  8. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. σκόνη σκόρδου
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα σνίτσελ και τα πασπαλίζουμε από τη μία μεριά με το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.

  2. 2

    Σε ένα μπολ λιώνουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμισητην κεφαλογραβιέρα, το μπέικον, τη γαλέτα, το μαϊντανό και το αυγό.

  3. 3

    Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε μία με δύο κουταλιές γέμισης στην "καθαρή" πλευρά των σνίτσελ, αναλόγως το μέγεθός τους. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα στερεώνουμε στις άκρες τους με οδοντογλυφίδες.

  4. 4

    Βάζουμε τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα να κάψει και τσιγαρίζουμε όλα τα ρολά. Τα σβήνουμε με το κρασί και αφού το αφήσουμε λίγο να δώσει άρωμα, προσθέτουμε νερό ΠΡΙΝ εξατμιστεί. Αφήνουμε τα ρολά μας να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.

Αντιδράσεις

Από

sirokoutala!
στις