Ρολά της Άνοιξης α λά Ελληνικά

Μαγειρεύτηκε 30 φορές
fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Μια πίτα με λάχανο και άλλα αρωματικά λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα τυλίξετε ατομικά μπουρεκάκια και να τα τηγανίσετε. Θέλουν μόνο πιο σφιχτό τύλιγμα.Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "ειδικό φύλλο" θα το βρείτε στα κινέζικα προιόντα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

41 Minutes
  1. 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χειροποίητο φύλλο
  2. ελαιόλαδο
  3. 1/4 από ένα ολόκληρο λάχανο ψιλοκομμένο
  4. 2 καρότα κομμένα στον τρίφτη
  5. 1 κολοκυθάκι κομμένο στον τρίφτη
  6. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  7. 1 πιπεριά κόκκινη και μια πράσινη ψιλοκομμένες
  8. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  9. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  10. αλάτι - πιπέρι
  11. 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  12. λίγο σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε

  2. 2

    Ρίχνουμε λάδι σε μία κατσαρόλα περίπου 1/2 πόντο ύψος από τον πάτο της.

  3. 3

    Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα και τα μαραίνουμε, πρώτα τα κρεμμύδια και τελευταίο το λάχανο.

  4. 4

    Αφού μαραθούν και μείνουν με το λαδάκι ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Λαδώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό.

  6. 6

    Στρώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας το διπλώνουμε στην μέση και τοποθετούμε τη γέμιση οριζόντια στην μεγαλύτερη πλευρά του.

  7. 7

    Διπλώνοντας πρώτα τις άκρες του φύλλου πρός τα μέσα στρίβουμε σε ρολό και τοποθετούμε κυκλικά στο στρογγυλό ταψί, αρχίζοντας από το κέντρο.

  8. 8

    Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.

  9. 9

    Ραντίζουμε με λίγο νεράκι τα φύλλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  10. 10

    Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα (25-30 λεπτά περίπου). Συνοδεύουν τέλεια γαρίδες αλλά και κοτόπουλο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (30)

Σχόλια (56)

dcroula
dcroula @Roula1505
Είχα πολύ καιρό να φτιάξω την πίτα αυτή. Δυστυχώς δεν είχα φύλλο κρουστάς που της πάει περισσότερο, αλλά και με χωριάτικο έγινε νόστιμο.

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα