Ρολά της Άνοιξης α λά Ελληνικά
Μια πίτα με λάχανο και άλλα αρωματικά λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να τα τυλίξετε ατομικά μπουρεκάκια και να τα τηγανίσετε. Θέλουν μόνο πιο σφιχτό τύλιγμα.Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "ειδικό φύλλο" θα το βρείτε στα κινέζικα προιόντα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χειροποίητο φύλλο
-
ελαιόλαδο
-
1/4 από ένα ολόκληρο λάχανο ψιλοκομμένο
-
2 καρότα κομμένα στον τρίφτη
-
1 κολοκυθάκι κομμένο στον τρίφτη
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά κόκκινη και μια πράσινη ψιλοκομμένες
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
αλάτι - πιπέρι
-
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
-
λίγο σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε
-
2
Ρίχνουμε λάδι σε μία κατσαρόλα περίπου 1/2 πόντο ύψος από τον πάτο της.
-
3
Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα και τα μαραίνουμε, πρώτα τα κρεμμύδια και τελευταίο το λάχανο.
-
4
Αφού μαραθούν και μείνουν με το λαδάκι ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Λαδώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό.
-
6
Στρώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας το διπλώνουμε στην μέση και τοποθετούμε τη γέμιση οριζόντια στην μεγαλύτερη πλευρά του.
-
7
Διπλώνοντας πρώτα τις άκρες του φύλλου πρός τα μέσα στρίβουμε σε ρολό και τοποθετούμε κυκλικά στο στρογγυλό ταψί, αρχίζοντας από το κέντρο.
-
8
Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.
-
9
Ραντίζουμε με λίγο νεράκι τα φύλλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-
10
Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα (25-30 λεπτά περίπου). Συνοδεύουν τέλεια γαρίδες αλλά και κοτόπουλο.
Σχόλια (56)