MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592

Υπέροχα ρολάκια κανέλας, ισάξια εκείνων των φούρνων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλάσο μπορείτε να το προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα προσθέτοντας ή αφαιρώντας ποσότητες από τα υλικά του. Προσοχή γιατί η δόση είναι μεγάλη. Εγώ φτιάχνω τη μισή. Την πρωτότυπη συνταγή θα βρείτε στο linkhttp//thepioneerwoman.com/cooking/2007/06/cinammon_rolls_/

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 ταψιά μιας χρήσης των 22cm
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 ml γάλα (πλήρες)
  3. 1 φλ. φυτικό λάδι
  4. 1 φλ. ζάχαρη
  5. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  6. 8 φλ. (+1 επιπλέον φλ. ξεχωριστά) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1 κ.γ. (παραγεμισμένη) μπέικιν πάουντερ
  8. 1 κ.γ. (όχι πολύ γεμάτη) μαγειρική σόδα
  9. 1 κ.γ. (παραγεμισμένη) αλάτι
  10. Λιωμένο βούτυρο (περίπου 3-4 κούπες) ίσως χρειαστείτε πιο πολύ
  11. 2 φλ. ζάχαρη
  12. αρκετή κανέλλα
  13. Για το γλάσο σφένδαμου ή Baileys
  14. 2 κ.γ. Maple Syrup ή Baileys
  15. 1/2 φλ. γάλα
  16. 1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο
  17. 1/4 φλ. γαλλικό καφέ (προαιρετικά)
  18. 1/8 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμίξτε το γάλα, το λάδι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.

  2. 2

    Λίγο πριν βράσουν, αποσύρετε τη κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνετε 45 λεπτά με μία ώρα μέχρι να χλιάνουν τα υγρά.

  3. 3

    Ρίξτε την μαγιά και αφήστε το μίγμα στην άκρη για ένα λεπτό.

  4. 4

    Προσθέστε τις 8 κούπες αλεύρι και ζυμώστε (θα κολλάει στα χεριά). Αφήστε την ζύμη για 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί.

  5. 5

    Στο μεταξύ ρίξτε ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι (1 κούπα), τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.

  6. 6

    Όταν 2πλασιαστεί η ζύμη προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. (Σε αυτό το σημείο, εάν θέλετε, μπορείτε να σκεπάσετε τη ζύμη και να τη διατηρείσετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. Διατηρείται μέχρι και δύο μέρες).

  7. 7

    Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τα ρολάκια.

  8. 8

    Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και αφού χωρίσουμε τη ζύμη στη μέση, παίρνουμε το ένα κομμάτι και φτιάχνουμε ένα μακρύ φύλλο. Όχι λεπτό, περίπου 3-4 χιλ.

  9. 9

    Απλώστε πάνω του το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τη ζάχαρη και μια "γενναιόδωρη" δόση κανέλα.

  10. 10

    Τυλίξτε το φύλλο σφιχτά σε ρολό.

  11. 11

    Κόψτε φαρδιά κομμάτια των 2-3 εκ. και αφήστε τα 20-30 λεπτά να φουσκώσουν.

  12. 12

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το 2ο φύλλο.

  13. 13

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

  14. 14

    Για το γλάσο ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και περιχύστε τα ρολάκια όσο είναι ζεστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

aggalexa
aggalexa @Aggalexa
Είμαι και εγώ, ΚΑΙ μαμά, ΚΑΙ Κική, ΚΑΙ από τα λατρεμένα μου γλυκάκια, είναι τα ρολάκια κανέλλας! Μετά από αυτές τις \"γλυκές\" συμπτώσεις, πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω τα ρολάκια σου! \n Αναφέρεις ότι βγάζει 8 ταψάκια. Οπότε κανονικά, φτιάχνω το ένα όγδοο της δόσης, και έχω ένα ταψάκι, σωστά? Δηλαδή, είναι όντως σωστή η επισήμανση για τα 8 ταψάκια?\n Ακόμα, λες ότι φτιάχνεις τη μισή δόση γλάσσου. Δηλαδή το κάνεις με 225 γρ. άχνης, ή μας έχεις δώσει ήδη, τη μισή δόση? \n Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία, και τότε θα επιστρέψω με τα σχετικά πιρουνάκια. Ευχαριστώ!!!!\n

Από

MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592
στις
http://ksfondantcakes.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/KsfondantCakes
Δες περισσότερα