Ρολάκια με νουτέλα και αμύγδαλα
Είναι πολύ καλή και η γέμιση μπορεί να ποικίλει σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός. Αυτή τη φορά επέλεξα ένα γέμισμα με βάση nutella, το βούτυρο και τα ψημένα αμύγδαλα. Φτιάξτε τα, είναι υπέροχα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Aν χρησιμοποιείτε νωπή μαγιά διαλύστε στο γάλα, αν χρησιμοποιείτε ξηρή μαγιά βάλτε τη με το αλεύρι μαζι.Μπορείτε να βάλετε και κανέλα στην γέμιση.Την συνταγή την βρήκα σε ένα ρουμάνικο σαιτ που δεν κρατησα την διευθυνση.
Υλικά
-
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
-
500 γρ αλεύρι και λίγο παραπάνω ανάλογα τη σκληρότητα που έχει τα αλεύρι
-
250 γρ γάλα
-
1 αυγό
-
85 g ζάχαρη
-
πρέζα αλάτι
-
7 γρ ξηρή μαγιά
-
100 γρ βούτυρο
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
-
100 γρ βούτυρο
-
50-75 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο
-
4 μεγάλες κουταλιές της σούπας Nutella
-
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
-
1 κουταλιά γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα (εγώ χρησιμοποίησα ξύσμα από πορτοκάλι), προσθέτουμε το μισό αλεύρι και προσθέτουμε και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε αρχικά με ένα ξύλινο κουτάλι. Ππροσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ να γίνει ένας λείος χυλός. Τώρα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι. Κάνουμε μια ελαστική-μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της και να ξεκουραστεί περίπου 2 ώρες.
-
2
Μετά από 2 ώρες ανατρέπουμε στον πάγκο τη ζύμη, αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου 1 εκ πάχος ή και 2 αν θέλετε και αλείφετε με τα υλικά της γέμισης.
-
3
Γυρίζουμε ρολό την ζύμη
-
4
Και κόβουμε κομμάτια την ζύμη κομμάτια με το μαχαίρι και με την γωνία ενός ξύλινου κουταλιού πατάμε στη μέση τα κομμάτια και κάθετα
-
5
Αλλά και οριζόντια (όπως στην φωτογραφία).
-
6
Όταν τελειώσουμε όλα τα κομμάτια
-
7
Τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
-
8
Μετά τα αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με γάλα και πασπαλίζουμε μερικά με ψημένα αμύγδαλα από πάνω τους.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (39)