Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και τυρί
Υλικά
-
4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
-
10 φέτες τυρί γκούντα
-
350 γρ. μπέικον σε λωρίδες
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένα
-
2-3 αυγά
-
αλάτι
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε.
-
2
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε πάνω σε αποροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα λάδια.
-
3
Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε το μπέικον και το βάζουμε σε αποροφυτικό χαρτί. Κόβουμε στην μέση της φέτες τυρίου.
-
4
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνες και πάνω βάζουμε μισή φέτα τυρί και μία λωρίδα μπέικον και το τυλίγουμε σε ρολάκια βάζοντας πάνω μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει το ρολάκι.
-
5
Συνέχιζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
-
6
Τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ τα ρολάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
-
7
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνουμε το φαγητό.
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, λίγο πριν το βγάλουμε απο το φούρνο ρίχνουμε τριμμένο τυρί και το αφήνουμε να λιώσει και να ροδίσει λίγο.
-
9
Σερβίρεται ζεστό.
Σχόλια (4)