Ρολάκια πιπεριάς φλωρίνης γεμιστά
Αγναντεύω τα της λαϊκής αγαθά! Ιδού το αποτέλεσμα του Σαββατιάτικου δημιουργικού οίστρουΨητές πιπεριές φλωρίνης σε ρολάκια γεμιστά με σαρδέλες, μουστάρδα, μαγιονέζα και λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση από μόνη της είναι μια υπέροχη σαλάτα!
Υλικά
-
8 ψητές πιπεριές φλωρίνης μεγάλες
-
12 ψητές σαρδέλες (ή παστές)
-
1 ντομάτα μεγάλη σε κυβάκια
-
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
-
6 κουταλιές μαγιονέζα
-
2 κουταλιές μουστάρδα
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
φύλλα φρέσκιας ρίγανης
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι (δεν βάζω αν χρησιποποιήσω παστές αντζούγιες)
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνω τις πιπεριές στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν παρα πολύ (σχεδόν να καεί η φλούδα τους)
-
2
Καθαρίζω τις σαρδέλες,τις πλένω και τις ανοίγω σε φιλετάκι αφαιρώντας το κοκαλάκι τους
-
3
Αλατοπιπερώνω, ψεκάζω με λάδι και ψήνω τις σαρδέλες στο γκριλ
-
4
Κόβω τις σαρδέλες σε κομματάκια
-
5
Καθαρίζω προσεκτικά τις πιπεριές από τη φλούδα τους
-
6
Ανοίγω τις πιπεριές σε μια επίπεδη επιφάνεια
-
7
Ανακατεύω όλα τα άλλα υλικά καλά
-
8
Στην άκρη κάθε πιπεριάς βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση
-
9
Τυλίγω σε ρολάκια
-
10
Σερβίρω αφού ραντίσω με ελαιόλαδο και πασπαλίσω με πιπέρι και φύλλα φρέσκιας ρίγανης.
Σχόλια