mechanicarts
mechanicarts @cook_8459882

Πρόκειται για μια συνταγή που φτιάχνω πολύ καιρό και οι φίλοι μου τρελαίνονται! Τα βρήκα σε μία σελίδα στο ίντερνετ πριν καιρό αλλά την έχω αλλάξει ελαφρώς γιατι μου αρέσει περισσότερο έτσι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται ζεστά και κρύα, διατηρούνται τυλιγμένα πολύ καλά σε μεμβράνη εκτός ψυγείου για λίγες μέρες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 ρολλά
  1. Υλικά για τη ζύμη
  2. 1 κούπα χλιαρό γάλα (φρέσκο ή μισό-μισό εβαπορέ)
  3. 1/4 χλιαρό νερό
  4. 1 κουταλάκι βανίλια σκόνη
  5. 2 αυγά θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  6. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  7. 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  8. 3/4 κούπας ζάχαρη απλή
  9. 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  10. 3 κουταλάκια μαγιά
  11. Υλικά για τη γέμιση
  12. 1/2 κούπα βούτυρο μαλακωμένο
  13. 1 κούπα καστανή ζάχαρη, από καινούρια συσκευασία
  14. 5 κουταλάκια κανέλλα
  15. 5 κουταλάκια κακάο
  16. 1 κούπα σπασμένα καρύδια (ή άλλο ξηρό καρπό)
  17. Υλικά για το γλάσο
  18. 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  19. 65 γραμμάρια  βούτυρο
  20. 1/2 κουταλάκι βανίλια σκόνη
  21. 2 κουτάλια σούπας γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά ζύμης στο μίξερ, με περόνες (ατσαλάκια, άκρες κτλ) για ζύμη.

  2. 2

    Τα χτυπάμε με την εξής σειρά προσθέτοντας τα υπόλοιπα κατευθείαν μέχρι να γίνουν μία ενιαία μαλακή ζύμηβούτυρο, ζάχαρη, νερό, γάλα, μαγιά, αλεύρι,αυγά, βανίλια, αλάτι.

  3. 3

    Λαδώνουμε / Βουτυρώνουμε μία επιφάνεια και πλάθουμε εκεί τη ζύμη μας μέχρι να γίνει ελαστική, εμένα μου παίρνει λιγότερο από 10'. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω αν μας φαίνεται νερουλή, αλλά προσέξτε, έτσι πρέπει να είναι για να είναι μαλακά τα ρολλάκια.

  4. 4

    Βάλτε σε μπωλ τη ζύμη, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.

  5. 5

    Βουτυρώστε ένα ορθογώνιο ταψί και αφήστε το στην άκρη.

  6. 6

    Απλώστε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 40x60 εκατοστά.

  7. 7

    Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης εκτός από το βούτυρο μέχρι να "πάνε παντού" δηλαδή να έχουν αναμιχθεί πλήρως τα υλικά.

  8. 8

    Απλώστε το βούτυρο της γέμισης επάνω στο ορθογώνιο της ζύμης με πινέλο, πίσω πλευρά κουταλιού ή με την παλάμη.

  9. 9

    Απλώστε τη γέμιση να πάει παντού, να μην υπάρχει μέρος χωρίς γέμιση.

  10. 10

    Ξεκινώντας από το ένα πλάι, σηκώστε λίγο τη ζύμη και αρχίστε να τυλίγετε, πηγαίνοντας προς το άλλο πλάι, προσέχοντας να μην έχει κολλήσει η ζύμη στην επιφάνεια και σκιστεί.

  11. 11

    Αφού τυλίξετε, τσιμπήστε την άκρη με το υπόλοιπο ρολό να κλείσει.

  12. 12

    Χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα ή πετονιά, χωρίστε το ρολό σε 12 κομμάτια. Κάθε ρολό που κόβετε, να το βάζετε γρήγορα αλλά προσεκτικά στο ταψί, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει πάνω. Επίσης, χτυπήστε το απαλά στο κέντρο να μην πετάγεται το τύλιγμα.

  13. 13

    Όταν τελειώσετε και με τα 12 ρολλά, αφήστε τα στο ταψί, τυλιγμένα με μεμβράνη για 1-1.30 ώρα.

  14. 14

    Όταν φουσκώσουν αρκετά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  15. 15

    Βάλτε τα στο φούρνο για 20-30 περίπου λεπτά, όσο χρειάζεται για να καφετίσουν όμορφα από έξω.

  16. 16

    Ετοιμάστε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνουν ένα υγρό μίγμα ομογενές.

  17. 17

    Περιχύστε τα φρεσκοψημένα ρολλά όπως είναι στο ταψί με το γλάσο, αφήστε τα για 5 λεπτά να ρουφήξουν όσο προλάβουν και μετά βγάλτε τα και βάλτε τα σε πιατέλα ή τάπερ για να μη μουλιάσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (13)

Μυρτω
Μυρτω @myrto
τα εφτιαξα σημερα,\nοντως ειναι παρα πολυ νοστιμα και πολυ \"παχυντικα\",\nειναι ακριβως οπως τα cinnabon τα αμερικανικα.\nσκετη ΑΜΑΡΤΙΑ.

Από

mechanicarts
mechanicarts @cook_8459882
στις