Fucshia
Fucshia @cook_8455734

Όταν βγουν από τον φούρνο στο τραπέζι, δεν μένει τίποτα!

Recipe by Fucshia

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
30-40 κομμάτια
  1. 7 μελιτζάνες αργίτικες
  2. 1/2 κιλό κιμά (είτε μοσχάρι είτε χοιρινό)
  3. 1 φακελάκι κουκουνάρια
  4. 200 γρ. τριμμένο kerrygold
  5. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  6. 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  7. 1 ντοματάκι κονκασέ
  8. μαϊντανός
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. λάδι
  12. οδοντογλυφίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες και τις σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι (1-2 λεπτάκια)

  2. 2

    Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα κουκουνάρια, τον μαιντανό, την κέτσαπ, το τυρί και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

  3. 3

    Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί ορθογώνιο.

  4. 4

    Φτιάχνουμε ένα ένα τα ρολάκια, παίρνοντας μία φέτα μελιτζάνας και βάζοντας γέμιση (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) μέχρι να μπορεί να διπλωθεί σε ρολλό, και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.

  5. 5

    Βάζουμε τα ρολλάκια σε παράταξη σαν να είναι στρατιωτάκια για να μην κουνηθούν στο ψήσιμο!

  6. 6

    Μόλις τα ετοιμάσουμε όλα, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι το κονκασέ, λίγο αλάτι και λίγο λάδι και τα ρίχνουμε πάνω από τα ρολλάκια έτσι ώστε να πάει παντού.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι δεν υπάρχει πολύ ζουμί στο ταψί!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

giovana
giovana @cook_8449210
5 πηρουνάκια και είναι λίγα. Εξαιρετική συνταγή και εύκολη. Δεν έμεινε τίποτα!!!!!!!! Μπράβο.

Από

Fucshia
Fucshia @cook_8455734
στις