Ρολλάκια από κολοκύθι
Υλικά
-
150 γρ. κολοκυθάκια
-
3 κουτ. σουπ. τυρί μανούρι
-
60 γρ. γαλοπούλα
-
λιγο θυμάρι
-
8 οδοντογλυφίδες
-
1 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο
-
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα κόβουμε με τη βοήθεια ενός ξύλου κοπής σε 8 πολύ λεπτές στενόμακρες φέτες.
-
2
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από το νερό και τα ξαναβάζουμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν
-
3
Στη συνέχεια απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα, κόβουμε τη γαλοπούλα σε 8 λεπτές μακρόστενες φέτες και τις απλώνουμε από πάνω. Πάνω από τη γαλοπούλα τοποθετούμε κομματάκια από το τυρί, πουδράρουμε ελαφρά με το θυμάρι και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό και τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
-
4
Αλείφουμε το κάθε ρολό με λίγο Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
-
5
Μόλις τα ρολλάκια ψηθούν τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια