Ρολλάκια κανέλας με γλάσο
Τα πιο νόστιμα ρολλάκια που έχω φάει, γνωστά και ως cinammon rolls που παίρνουμε απο τα μαγαζιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πυρέξ που χρησιμοποιώ είναι 25*40 εκατοστά.Το τυρί κρέμα κατα προτίμηση φιλαδέλφεια και το βούτυρο ανάλατο.
Υλικά
-
1 κούπα νερό ζεστό
-
1 αυγό
-
3 κούπες αλέυρι σκληρό
-
1/4 κούπας ζάχαρη
-
3 κ.σ γάλα σκόνη (αυτό που πίνουν τα βρέφη)
-
1 1/2 κ.γ αλάτι
-
5 κ.σ βούτυρο μαλακό ανάλατο
-
1 κ.γ μαγιά στιγμής
-
1/3 κούπας βούτυρο
-
1/2 κούπα παγωτό βανίλιας
-
1/2 κούπα βούτυρο για άλειμα
-
1 κ.σ κανέλλα
-
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
-
Για το γλάσο
-
8 κ.σ βούτυρο
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1/4 κούπας τυρί κρέμα
-
1 κ.γ απόσταγμα βανίλιας
-
1/4 κ.γ αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το νερό, το αυγό, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι, τις 5 κ.σ βούτυρο και τη μαγία σε ένα μπωλ και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
-
2
Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το 1/3 κούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το παγωτό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο πυρέξ.
-
3
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 1 1/2 εκατοστού περίπου. Το αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με κανέλλα και τη μαύρη ζάχαρη. Το τυλίγουμε σε μήκος και κόβουμε ρολλάκια πάχους 3 εκατοστών το καθένα.
-
4
Τοποθετούμε τα ρολλάκια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο πατώντας τα ελαφρά και αφήνοντας λίγη απόσταση. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στους 175 βαθμούς.
-
5
Για το γλάσο ανακατεύουμε με μίξερ όλα τα υλικά μαζι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν ενα αφρούγιο μίγμα και το απλώνουμε πάνω στα ρολλάκια εφόσων κρυώσουν λίγο, ή και όταν είναι ζεστά (κατά δική σας προτίμηση).
-
6
Απολαύστε τα!
Σχόλια (2)
Για πες μας τι ρολο παιζει.Για υγρασια;Αντι για γαλα;
Και η σκονη για βρεφη;Εμεις που δεν εχουμε βρεφος ; με τι να την αντικαταστησουμε;