Ρολλάκια Κανέλας

Bαθμολογία: 4.9474
       
 
19 ψήφοι
Τσιπρόνι, 26.09.08

Περιγραφή

Μυρωδάτα ρολλάκια ελαφρώς γλυκιάς ζύμης με κανέλα. Όσοι δεν φοβάστε τις..θερμίδες τολμίστε τα γιατί, είτε ζεστά, είτε κρύα είναι απόλυτο συνοδευτικό ενός φλιτζανιού ζεστού καφέ!

Ρολλάκια Κανέλας
photo: penzaf

Συνταγή από:

Τσιπρόνι

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη Ζύμη

  • 6-7 κούπες αλέυρι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 3/4 κούπας λιώμμένο βούτυρο
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση

  • 3κ. σούπας  βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φακελάκι κανέλα τριμμένη

Για το γλάσσο

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1.5 κ.σ. νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ρολλάκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: 20-22 ρολλάκια στο μέγεθος παλάμης
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 120' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά, για να εξοικονομήσουμε και λίγο χρόνο, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ώσπου να λιώσει τελείως. Το βγάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο το σκέυος προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 (από τις 6-7 κούπες αλέυρι που θα χρησιμοποιήσουμε συνολικά) μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το χλιαρό βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Μόλις το μείγμα γίνει ενας ομοιογενής χύλός προσθέτουμε τα αυγά και ξανά-μανά-ανακατέυουμε.
  5. Τώρα σιγά-σιγά ξεκινάμε να ρίχνουμε μια-μια τις κούπες αλέυρι. Προσώπικά σταματάω να ρίχνω στίσ 6 κούπες πού πλέον το μείγμα κολλάει ακόμα ελαφρώς. Βέβαια, η ποσότητα που θα "τραβήξει" η ζύμη εξαρτάται! Σίγουρα όμως δεν θα ξεπεράσει τις 7 κούπες αλέυρι. Το αποτέλεσμα που θέλουμε ειναι ενα ζυμάρι που κολλάει αλλά ταυτόχρονα να μπόρεί εύκολα να ξεκολήσει απ΄τον πατο του μπόλ άν το γυρίσουμε ανάποδα.
  6. Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκούραστεί μέσα στο μπόλ σκεπασμένο με ζελατίνα και από πάνω με μια πετσέτα για 1 ώρα.
  7. Άφού το ζυμάρι έχει διπλασιαστεί σε όγκο το ρίχνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα πλάστη του δίνουμε σχήμα ενος μακρυ ορθογωνίου.
  8. (Τώρα ανοίγουμε το φούρνο στους 180)
  9. Αλλείφουμε στη ζύμη μια γενναία ποσότητα βουτύρου. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και με την κανέλα και ξεκινάμε το τύλιγμα κατα μήκος του ορθογωνίου.
  10. Κόβουμε το ρολλό σε μικρά ρολλάκια 2 περίπου εκατοστών και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο.
  11. Χρειάζονται περίπου 20'-25' ψήσιμο.
  12. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και ετοιμάζουμε το γλάσσο.
  13. Σε μία κούπα ζάχαρη άχνη ρίχνουμε 1.5 κ.σούπας νερό και ανακατέύουμε. με ένα κούταλάκι το ρίχνουμε πάνς απο τα cinnammon rolls μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίστε τα ρολλάκια να μην απέχουν πολύ μεταξύ τους καθώς ξεκολλάνε πολύ εύκολα όταν ψηθούν.Το καλό με αυτά τα ρολλάκια είναι ότι, αν θέλουμε, μπορούμε να τα φτιάξουμε σήμερα, να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε την επομένη!

Σχετικές συνταγές

    34 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VOULA_35, 29-9-08  
    Είναι τέλεια τα κάνω πολλά χρόνια. Μοσχομυρίζει όλο το σπίτι. Εχω μια φίλη που ζει σουηδία τα κάνουν πολύ εκεί. τα κάνουν μικρά και τα βάζουν μέσα σε κάψουλες γλυκών και ψήνουν εκεί.τα σερβίρουν με καφέ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 29-9-08  
    νοστιμοτατα τα φτιαχνω και εγω ,μονο που δεν μενω στην κανελα,βαζω και μπολικο τριμενο καρυδι
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 29-9-08  
    Θεικά τρελένομαστε γ' αυτά. Στη γέμιση βάζω μαύρη ζάχαρη με την κανέλα, και μόλις τα βγάλω απ το φούρνο αντί για γλάσο ζάχαρης τα περιχύνω με tofee sauce (σιρόπι καραμέλα-κρέμα γάλακτος)Θεικό!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-9-08  
    Ειναι σαν γλυκα ψωμακια με αρωμα κανελας?
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    Ναι! Το ψωμάκι δεν έχει ιδιαίτερα γλυκιά γεύση και η κανέλα κάνει μεγάλη αίσθηση!
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να βάλεις σταφίδες, ή και αποξηραμένα φρούτα!
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    Toffee sauce? :O θα το ψάξω και αυτο πρέπει όντως να είναι θεικόόό!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 21-12-08  
    Μετά απ το κέρασμα στο "κοπιάστε", μου ζητήθηκε η συνταγή μου, η οποία δεν έχει μεγάλες διαφορές απ αυτή εδώ, θα βάλω εδώ τις διαφορές: 550 γραμ. αλεύρι,25 γραμ.νωπή μαγιά ή 8,5 ξερή,70 γραμμ.βούτυρο,75 γραμμ.ζάχαρη τα υπόλοιπα παραμένουν όπως στην παραπάνω συνταγή. Γέμιση:100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,200 γραμ. ζάχαρη,και μπόλικη κανέλα. Βάζω στο ταψί μια δόση tofee sauce (δείτε αντίστοιχη συνταγή που έχω στο σάιτ)και στρώνω μέσα τα ρολά αφήνω να φουσκώσουν και τα ψήνω ή τα περιχύνω με την toffee sauce μόλις τα βγάλω από τον φούρνο.Στην πρώτη περίπτωση δεν δένω πολύ τη sauce αφού θα ψηθεί ενώ στη δεύτερη την δένω λίγο παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 22-12-08  
    Ελένη ... είσαι παιδί μου πειρασμός !!!!μόνο αυτό έχω να πώ ! :-)
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 22-12-08  
    ΤΣΙΠΡΟΝΙ
    ΤΙ ΦΟΒΕΡΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ!!!!!
    ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
    #
    Σχόλιο από chilli, 3-2-09  
    καταπληκτικα τα ρολλακια!και με καφε κ χωρις καφε κ σκετα...σουπερ!
    #
    Σχόλιο από zoe, 18-3-09  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-3-09  
    ηταν καταπληκτικα!!!ομως δεν εβαλα το γλασο!φοβηθηκα και για τα 2 φλ. ζαχαρη στη γεμιση κ δεν την εβαλα ολη..κανονικα την παιρνει ολη τη γεμιση?α!εβαλα και αμυγδαλο μεσα..φανταστικα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-4-09  
    ξεχασα!εκανα τη συνταγη με σκληρο αλευρι που κανονικα οποιαδηποτε ζυμη εχει μαγια, αυτο ειναι καιτο ιδανικο..ειδικα το robin hood!τελεια!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 6-7-09  
    Εγω στη γεμιση έβαλα καστανη ζάχαρη - το ειδα στη μενεγακη - και προσθεσα και καρυδοψιχα.
    Γινονται το ιδιο ωραια και χωρις γλασο, αν κάποιος θελει να μειώσει λίγο τις θερμιδες :)
    #
    Σχόλιο από frix, 14-10-09  
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-9-10  
    Μόλις τα κόψουμε ρολλάκια τα ξαναφήνουμε να φουσκώσουν;
    Και δεύτερον, σε αέρα ή σε αντιστάσεις τα ψήνουμε;
    Επείγομαι!!
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 16-9-10  
    Ρηνιω συγνωμη για τη καθυστερηση αλλα δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ! μπορεις να τα αφησεις να φουσκωσουν λιγο ειτε απο μονα τους σε ενα ζεστο μερος στο σπιτι ειτε στον αερα στο φουρνο στους 50 βαθμους. ειναι προεραιτικο διοτι και χωρις να ξεκουραστουν παλι θα 'τουμπανιασουν' :P τα ψηνουμε πανω κατω
    και παλι συγνωμη :)
    #
    Σχόλιο από SONIA, 30-11-10  
    Τ Ε Λ Ι Α!!! ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΑΣΩ!!! ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???? ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ 5ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ. ΚΑΙ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ! ΤΙ ΚΟΥΠΕΣ??? ΤΟΥ ΚΑΦΕ?? ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ??? ΤΟΥ ΕΛ. ΚΑΦΕ???
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 16-12-10  
    SONIA ειναι φλιτζανια τσαγιου. Γενικα για κουπες υπολογιζε 125γρ η καθε κουπα. το επλασες τελεια το ζυμαρακι και εφτασες να σου κολλαει στα χερια αλλα να ξεκολαει απ το μπολ πιο γρηγορα.μην φοβασαι μια χαρα ειναι και ετσι! μετριασε τη ζαχαρη της γεμισης σε μιαμιση η και μια κουπα την επομένη. μπορεις να χρησιμοποιησεις και μαυρη ζαχαρη. δινει αλλη νοστιμια και ειναι πιο υγιεινη!
    χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν!! :D
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VOULA_35, 29-9-08  
    Είναι τέλεια τα κάνω πολλά χρόνια. Μοσχομυρίζει όλο το σπίτι. Εχω μια φίλη που ζει σουηδία τα κάνουν πολύ εκεί. τα κάνουν μικρά και τα βάζουν μέσα σε κάψουλες γλυκών και ψήνουν εκεί.τα σερβίρουν με καφέ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 29-9-08  
    νοστιμοτατα τα φτιαχνω και εγω ,μονο που δεν μενω στην κανελα,βαζω και μπολικο τριμενο καρυδι
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 29-9-08  
    Θεικά τρελένομαστε γ' αυτά. Στη γέμιση βάζω μαύρη ζάχαρη με την κανέλα, και μόλις τα βγάλω απ το φούρνο αντί για γλάσο ζάχαρης τα περιχύνω με tofee sauce (σιρόπι καραμέλα-κρέμα γάλακτος)Θεικό!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-9-08  
    Ειναι σαν γλυκα ψωμακια με αρωμα κανελας?
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    Ναι! Το ψωμάκι δεν έχει ιδιαίτερα γλυκιά γεύση και η κανέλα κάνει μεγάλη αίσθηση!
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να βάλεις σταφίδες, ή και αποξηραμένα φρούτα!
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    Toffee sauce? :O θα το ψάξω και αυτο πρέπει όντως να είναι θεικόόό!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 21-12-08  
    Μετά απ το κέρασμα στο "κοπιάστε", μου ζητήθηκε η συνταγή μου, η οποία δεν έχει μεγάλες διαφορές απ αυτή εδώ, θα βάλω εδώ τις διαφορές: 550 γραμ. αλεύρι,25 γραμ.νωπή μαγιά ή 8,5 ξερή,70 γραμμ.βούτυρο,75 γραμμ.ζάχαρη τα υπόλοιπα παραμένουν όπως στην παραπάνω συνταγή. Γέμιση:100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,200 γραμ. ζάχαρη,και μπόλικη κανέλα. Βάζω στο ταψί μια δόση tofee sauce (δείτε αντίστοιχη συνταγή που έχω στο σάιτ)και στρώνω μέσα τα ρολά αφήνω να φουσκώσουν και τα ψήνω ή τα περιχύνω με την toffee sauce μόλις τα βγάλω από τον φούρνο.Στην πρώτη περίπτωση δεν δένω πολύ τη sauce αφού θα ψηθεί ενώ στη δεύτερη την δένω λίγο παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 22-12-08  
    Ελένη ... είσαι παιδί μου πειρασμός !!!!μόνο αυτό έχω να πώ ! :-)
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 22-12-08  
    ΤΣΙΠΡΟΝΙ
    ΤΙ ΦΟΒΕΡΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ!!!!!
    ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
    #
    Σχόλιο από chilli, 3-2-09  
    καταπληκτικα τα ρολλακια!και με καφε κ χωρις καφε κ σκετα...σουπερ!
    #
    Σχόλιο από zoe, 18-3-09  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-3-09  
    ηταν καταπληκτικα!!!ομως δεν εβαλα το γλασο!φοβηθηκα και για τα 2 φλ. ζαχαρη στη γεμιση κ δεν την εβαλα ολη..κανονικα την παιρνει ολη τη γεμιση?α!εβαλα και αμυγδαλο μεσα..φανταστικα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-4-09  
    ξεχασα!εκανα τη συνταγη με σκληρο αλευρι που κανονικα οποιαδηποτε ζυμη εχει μαγια, αυτο ειναι καιτο ιδανικο..ειδικα το robin hood!τελεια!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 6-7-09  
    Εγω στη γεμιση έβαλα καστανη ζάχαρη - το ειδα στη μενεγακη - και προσθεσα και καρυδοψιχα.
    Γινονται το ιδιο ωραια και χωρις γλασο, αν κάποιος θελει να μειώσει λίγο τις θερμιδες :)
    #
    Σχόλιο από frix, 14-10-09  
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 16-9-10  
    Ρηνιω συγνωμη για τη καθυστερηση αλλα δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ! μπορεις να τα αφησεις να φουσκωσουν λιγο ειτε απο μονα τους σε ενα ζεστο μερος στο σπιτι ειτε στον αερα στο φουρνο στους 50 βαθμους. ειναι προεραιτικο διοτι και χωρις να ξεκουραστουν παλι θα 'τουμπανιασουν' :P τα ψηνουμε πανω κατω
    και παλι συγνωμη :)
    #
    Σχόλιο από milva, 6-11-12  
    Μας άρεσαν πάρα πολύ παρόλο που δεν έκανα το γλάσο.Στη γέμιση έβαλα καστανή ζάχαρη και λιγότερη κανέλα από 1 φακελάκι γιατί φοβήθηκα μην έχουν πολύ έντονη γεύση. Έγιναν φανταστικά. Επίσης τα άφησα λίγο να φουσκώσουν και πριν το ψήσιμο.Βγήκαν πολύ αφράτα.
    #
    Σχόλιο από xristina33, 1-12-12  
    Δεν μου φούσκωσαν πολύ και οταν τα εψησα ετρεξε η ζαχαρη και εγινε σκουρα σαν καραμέλα απο κατω και πικρισε. Τι μπορει να εκανα λάθος? Πάντως 2 που δοκιμασα που δεν ειχαν αρπαξει πολυ απο την καραμελα σαν γευση ηταν καλά.
    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 4-4-13  
    Είναι πάρα πολύ νόστιμα και μοσχομυριστά-αυτή η κανέλα!.... Ξέρω ότι είναι θέμα γούστου αλλά μήπως η ζάχαρη της γέμισης είναι πάρα πολλή; Έβαλα μέχρι μία κούπα και το αποτέλεσμα ήταν γλυκό και νόστιμο. Όπως και να έχει είναι πολύ καλή συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-9-10  
    Μόλις τα κόψουμε ρολλάκια τα ξαναφήνουμε να φουσκώσουν;
    Και δεύτερον, σε αέρα ή σε αντιστάσεις τα ψήνουμε;
    Επείγομαι!!
    #
    Σχόλιο από SONIA, 30-11-10  
    Τ Ε Λ Ι Α!!! ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΑΣΩ!!! ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???? ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ 5ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ. ΚΑΙ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ! ΤΙ ΚΟΥΠΕΣ??? ΤΟΥ ΚΑΦΕ?? ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ??? ΤΟΥ ΕΛ. ΚΑΦΕ???
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 16-12-10  
    SONIA ειναι φλιτζανια τσαγιου. Γενικα για κουπες υπολογιζε 125γρ η καθε κουπα. το επλασες τελεια το ζυμαρακι και εφτασες να σου κολλαει στα χερια αλλα να ξεκολαει απ το μπολ πιο γρηγορα.μην φοβασαι μια χαρα ειναι και ετσι! μετριασε τη ζαχαρη της γεμισης σε μιαμιση η και μια κουπα την επομένη. μπορεις να χρησιμοποιησεις και μαυρη ζαχαρη. δινει αλλη νοστιμια και ειναι πιο υγιεινη!
    χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν!! :D
    #
    Σχόλιο από ΠολύχρωμοΜούρο, 1-3-12  
    Αυτά τα ψωμάκια βγαίνουν πολύ αφράτα;Επειδή έχουμε στο σπίτι μια τρέλα με τα μαλακά...
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 4-4-13  
    Βιβλιοφάγε, γεια σου!
    Είναι θέμα γούστου σαφώς. Η λίγη η ζάχαρη στο ζυμάρι κ η γλύκα στο εσωτερικό είναι η ιδέα της συνταγής.

    Να ζητήσω συγνώμη για την απουσία μου και αν δεν απάντησα σε ερωτήσεις που τέθηκαν αλλά δεν περίμενα να έχει τέτοια επιτυχία η συνταγή όταν την δημοσίευσα και απλώς αποσύρθηκα. Επανορθώνω αμέσως, απαντώντας σε ερωτήσεις που είχα αμελήσει! Χαίρομαι που άρεσαν κ συνεχίζουν να αρέσουν! ^_^
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 4-4-13  
    Ρηνιώ ναι τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν αφού τα κόψουμε κ τα βάλουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε αντιστάσεις. (Άργησα κανα3άρι χρόνια... Συγνώμη :) )
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 4-4-13  
    Πολύχρωμο βατόμουρο, βγαίνουν αφράτα σαν τσουρέκι. Δεν είναι αφρός αλλά είναι αρκετά μαλακά. Αν θέλεις να γίνουν ακόμη πιο πολύ ίσως να τα συνδυάσεις με κάποια συνταγή γλυκού ψωμιού που έχεις δοκιμάσει οτι γίνεται αφράτο.
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 4-4-13  
    xristina33, ίσως να πρέπει να τα βάλεις πιο πάνω στις σχάρες του φούρνου σου. Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Δοκίμασέ να τα βάλεις πιο πάνω ίσως κ σε μικρότερη θερμοκρασία.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από penzaf, 10-7-11  
    H Μονη παραλλαγη που εκανα, ηταν να προσθεσω σταφιδες στη γέμιση και λιγο νες καφε στο γλάσο!
    Τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 12-1-14  
    Πολύ ωραία! Έβαλα και τριμμένο καρύδι. Μου πήραν κάτι λιγότερο από 6 κούπες σκληρό αλεύρι. Στη γέμιση έβαλα περισσότερο βούτυρο, 1 κούπα ζάχαρη και 3 κ.σ. περίπου κανέλα. Έγιναν 35 κομμάτια.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τα γλυκά μου
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro
    Glyka
    Ένα βιβλίο 454 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    Ζύμες, ψωμιά και muffins
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro
    Sweet Harmony
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Μπισκότα και κουλουρακια
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της MANIABOLI