κύρια φωτογραφία συνταγής Ρολλάκια Κανέλας

Ρολλάκια Κανέλας

Τσιπρόνι
Τσιπρόνι @cook_8451999
,Ελλάδα

Μυρωδάτα ρολλάκια ελαφρώς γλυκιάς ζύμης με κανέλα. Όσοι δεν φοβάστε τις..θερμίδες τολμίστε τα γιατί, είτε ζεστά, είτε κρύα είναι απόλυτο συνοδευτικό ενός φλιτζανιού ζεστού καφέ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίστε τα ρολλάκια να μην απέχουν πολύ μεταξύ τους καθώς ξεκολλάνε πολύ εύκολα όταν ψηθούν.Το καλό με αυτά τα ρολλάκια είναι ότι, αν θέλουμε, μπορούμε να τα φτιάξουμε σήμερα, να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε την επομένη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για τη Ζύμη
  2. 6-7 κούπες αλέυρι
  3. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  4. 1 κούπα ζάχαρη
  5. 1 κ.γλ. αλάτι
  6. 3/4 κούπας λιώμμένο βούτυρο
  7. 1 κούπα γάλα
  8. 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  9. Για τη γέμιση
  10. 3 κ. σούπας  βούτυρο
  11. 2 κούπες ζάχαρη
  12. 1 φακελάκι κανέλα τριμμένη
  13. Για το γλάσσο
  14. 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  15. 1.5 κ.σ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά, για να εξοικονομήσουμε και λίγο χρόνο, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ώσπου να λιώσει τελείως. Το βγάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο το σκέυος προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 (από τις 6-7 κούπες αλέυρι που θα χρησιμοποιήσουμε συνολικά) μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το χλιαρό βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Μόλις το μείγμα γίνει ενας ομοιογενής χύλός προσθέτουμε τα αυγά και ξανά-μανά-ανακατέυουμε.

  5. 5

    Τώρα σιγά-σιγά ξεκινάμε να ρίχνουμε μια-μια τις κούπες αλέυρι. Προσώπικά σταματάω να ρίχνω στίσ 6 κούπες πού πλέον το μείγμα κολλάει ακόμα ελαφρώς. Βέβαια, η ποσότητα που θα "τραβήξει" η ζύμη εξαρτάται! Σίγουρα όμως δεν θα ξεπεράσει τις 7 κούπες αλέυρι. Το αποτέλεσμα που θέλουμε ειναι ενα ζυμάρι που κολλάει αλλά ταυτόχρονα να μπόρεί εύκολα να ξεκολήσει απ΄τον πατο του μπόλ άν το γυρίσουμε ανάποδα.

  6. 6

    Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκούραστεί μέσα στο μπόλ σκεπασμένο με ζελατίνα και από πάνω με μια πετσέτα για 1 ώρα.

  7. 7

    Άφού το ζυμάρι έχει διπλασιαστεί σε όγκο το ρίχνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα πλάστη του δίνουμε σχήμα ενος μακρυ ορθογωνίου.

  8. 8

    (Τώρα ανοίγουμε το φούρνο στους 180)

  9. 9

    Αλλείφουμε στη ζύμη μια γενναία ποσότητα βουτύρου. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και με την κανέλα και ξεκινάμε το τύλιγμα κατα μήκος του ορθογωνίου.

  10. 10

    Κόβουμε το ρολλό σε μικρά ρολλάκια 2 περίπου εκατοστών και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο.

  11. 11

    Χρειάζονται περίπου 20'-25' ψήσιμο.

  12. 12

    Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και ετοιμάζουμε το γλάσσο.

  13. 13

    Σε μία κούπα ζάχαρη άχνη ρίχνουμε 1.5 κ.σούπας νερό και ανακατέύουμε. με ένα κούταλάκι το ρίχνουμε πάνς απο τα cinnammon rolls μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (33)

despinoula_t
despinoula_t @despinoula_t74
Βγήκαν υπέροχα! Άρεσαν πολύ στην οικογένεια & το σπίτι μύρισε εκπληκτικά!

Από

Τσιπρόνι
Τσιπρόνι @cook_8451999
στις
,Ελλάδα