Ρολό από τυρί
Ιδανικό για πάρτυ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο περισσότερο το αφήσουμε στο ψυγείο τόσο καλύτερα θα δέσει το μίγμα.
Υλικά
-
9 φέτες τυρί (Edam ή gouda)
-
6 φέτες ζαμπόν βρασμένο
-
Για την γέμιση
-
2 κεσεδάκια τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
-
1 Ο κρεμμυδάκια φρέσκα
-
Λίγο μαιντανό
-
3 αυγά σφιχτά βρασμένα
-
1 κ.γ μουστάρδα ( προαιρετικά )
-
Λίγο πιπέρι ( προαιρετικά )
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τις φέτες του τυριού μας σε ενα ταψί με λαδόκολλα, 3 φέτες τυρί σε κάθε σειρα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα σχήμα παραλληλόγραμμου. Οι φέτες των τυριών θα πρέπει να εφάπτονται για να ενωθούνε στο ψήσιμο.
-
2
Το αφήνουμε να ψηθεί στόν αέρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά περίπου στούς 180°C.
-
3
Μέχρι να λιώσουν τα τυριά κάνουμε την γέμιση.
-
4
Σε ένα μπώλ βάζουμε τα 2 κεσεδάκια του τυριου κρέμας μας (π.χ. Φιλαδέλφεια), ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας με τον μαιντανό και τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μπώλ μαζί με το τυρί κρέμα, ρίχνω λίγο πιπέρι και μια κ.γ μουστάρδα και ανακατεύω εως ότου δέσει το μίγμα.
-
5
Αν το μίγμα μας βγεί σφιχό προσθέτω λίγο γάλα.
-
6
Βγάζω τις φέτες των τυριών απο τόν φούρνο κ το αφήνω λίγο να κρυώσει, (προσοχή! Το τυρί δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ κρύο).
-
7
Τοποθετώ τις φέτες του ζαμπόν πάνω απο τα τυριά και αδειάζω το μείγμα και αρχίζω να το τυλίγω με την βοήθεια τις λαδόκολλας.
-
8
Τοποθετήστε το στο ψυγείο περίπου 3 ώρες εως ότου στερεοποιηθεί.
Σχόλια