κύρια φωτογραφία συνταγής Ρολό φουντουκιών με κρέμα

Ρολό φουντουκιών με κρέμα

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
elenixania
elenixania @Eleni
Χανιά

Εντυπωσιακό γλυκό ρολό με κόκκινα φρούτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 100 γρ. φουντούκια ψημένα
  2. 5 αυγά χωρισμένα
  3. 185 γρ. ζάχαρη
  4. 1 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας
  5. 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. Για τη κρέμα
  7. 200 γρ. κόκκινα φρούτα ελαφρά λιωμένα (κεράσια, φράουλες, βατόμουρα, βύσσινα)
  8. 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  9. 1 κουταλιά σούπας μπράντυ
  10. Για το γαρνίρισμα
  11. φράουλες ή βατόμουρα
  12. μπούκλες σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι (30 x 25 εκ).  Σκεπάζετε τη βάση και τα πλαϊνά του με χαρτί ψησίματος, αλείφετε με λάδι και πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη.

  3. 3

    Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τα φουντούκια σε μιξεράκι ή γουδί.

  4. 4

    Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη να πήξουν και να αφρατέψουν.

  5. 5

    Προσθέτετε στο μείγμα τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.

  6. 6

    Σε καθαρό στεγνό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.

  7. 7

    Αδειάζετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των κρόκων σιγά-σιγά, προσθέτετε τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά.

  8. 8

    Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια.

  9. 9

    Ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει και η σάρκα του να είναι σαν "σφουγγάρι".

  10. 10

    Ξεφορμάρετε σε στεγνή καθαρή πετσέτα κουζίνας σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη πασπαλισμένη με ζάχαρη και αφήνετε να "σταθεί" για 1 λεπτό.

  11. 11

    Τυλίγετε σε ρολό χρησιμοποιώντας την πετσέτα σαν οδηγό για να το διπλώσετε ίσια.  Το αφήνετε για 5 λεπτά ή ώσπου να κρυώσει.  Το ξερολάρετε και πετάτε το χαρτί του.

  12. 12

    Ετοιμάζετε την κρέμαΧτυπάτε την κρέμα γάλακτος να πήξει, προσθέτετε τα φρούτα, τη ζάχαρη, το μπράντυ και ανακατεύετε ανάλαφρα (η κρέμα πρέπει να βγει δίχρωμη σαν γραμμές από μάρμαρο).

  13. 13

    Αλείφετε την κρέμα πάνω στο κέικ, αφήνοντας ένα τελείωμα 1 1/2 εκ..  Διπλώνετε προσεκτικά σε ρολό και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  14. 14

    Πριν το σερβίρετε διακοσμείτε με κρέμα γάλακτος, ολόκληρα φρούτα και μπούκλες σοκολάτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elenixania
στις
Χανιά