Ρολό καπνιστού σολομού
Αυτή η συνταγή είναι για όσους αγαπούν τον καπνιστό σολωμό. Έχει έντονη γεύση και μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό. Σαν κύριο πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με δροσερή πράσινη σαλάτα με σως μπαλσάμικο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για φρέσκο σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο εφ'οσον το στραγγίξετε καλά μετά το ξεπάγωμα.Στο σπανάκι βάζετε πολύ λίγο αλάτι μιας και ο σολωμός είναι καπνιστός. Πιπέρι αρκετό, ανάλογα με τα γούστα σας.Επειδή η γεύση του σολωμού είναι έντονη το σερβίρουμε σε λεπτές φέτες.
Υλικά
-
1 πακέτο καπνιστό σολωμό
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 συσκευασία κρεμώδες τυρί (τύπου philadelfia)
-
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ματσάκι άνηθο
-
λίγο αλάτι
-
πιπέρι
-
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε τα λαχανικά και αφού τα καθαρίσουμε και τα στραγγίξουμε, τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι μέχρι να γίνουν πολύ μικρά τα κομμάτια ή και πολτός.
-
2
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε λίγο.
-
3
Τοποθετούμε πρώτα τον καπνιστό σολωμό, ύστερα μια στρώση από το τυρί και τέλος μια στρώση από τον πολτό των λαχανικών.
-
4
Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
-
5
Είναι έτοιμο όταν ροδίσει (45-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια