Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Κι εκεί που την Κυριακή που μας πέρασε έριχνε "καρέκλες και τραπέζια" από βροχή, να σου η ιδέα! "Βρε, δεν αυτοσχεδιάζουμε;" Και πέτυχε η έμπνευση! Εύκολο και γρήγορο φαγάκι, όλο νοστιμιά! Αν θέλετε, δείτε το βιντεάκι.

https://www.youtube.com/watch?v=7zniedCaTc8

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
4-5 άτομα
  1. Για το ρολό κιμά
  2. 3 κ.σ. τριμμένη γαλέττα ή φρυγανιά
  3. 2 πρέζες μαϊντανός ψιλοκομμένος (εμείς βάλαμε αποξηραμένο)
  4. αλάτι
  5. Για τη γέμιση
  6. 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  7. 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  8. 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. 1/2 φλ. του ελληνικού καφέ λευκό κρασί
  12. 200 γρ. τριμμένο μείγμα από διάφορα κίτρινα τυριά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο στο βούτυρο, σε δυνατή προς μέτρια φωτιά.

  2. 2

    Μόλις καβουρδιστούν αρκετά, ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο λίγο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού.

  3. 3

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν.

  4. 4

    Σ' ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για το ρολό.

  5. 5

    Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και απλώνουμε επάνω του το μείγμα του κιμά με τη βοήθεια ενός πλάστη, φροντίζοντας να το ανοίξουμε σα φύλλο για πίτες.

  6. 6

    Μετά, στρώνουμε τα μανιτάρια πάνω στο "φύλλο" του κιμά, προσέχοντας να μην απλώσουν μέχρι τις άκρες του - να έχουν οι άκρες αρκετό κενό. Κατόπιν, στρώνουμε πάνω από τα μανιτάρια το μείγμα των τριμμένων τυριών.,

  7. 7

    Τυλίγουμε το "φύλλο" του κιμά με τη γέμιση σε ρολό, κελίνουμε πολύ πολύ καλά τις άκρες και το τυλίγουμε με το φύλλο της λαδόκολας. Βρέχουμε σπάγκο κουζίνας και το δένουμε γύρω γύρω προσεκτικά.

  8. 8

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

  9. 9

    Παίρνουμε μια γάστρα μεσαίου μεγέθους, βάζουμε μέσα μια σχαρίτσα - αν έχουμε - και πάνω από τη σχαρίτσα βάζουμε το ρολό κιμά. Στο κάτω μέρος της γάστρας, μπορούμε να βάλουμε πατάτες, για να ετοιμάσουμε ταυτόχρονα και το φαγητό και τη γαρνιτούρα του. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε το φαγάκι στους 200 C για 1 ώρα.

  10. 10

    Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε τη γάστρα απ' το φούρνο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα απ' το ρολό και βάζουμε πάλι το φαγάκι στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.

  11. 11

    Μόλις τελειώσει αυτό το στάδιο, βάζουμε το ρολό σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να "σταθεί" για 5 λεπτά.

  12. 12

    Κόβουμε σε φέτες και..."βουρ"!!!!!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

mimika
mimika @cook_8448602
bravo telio to eftiaksa ke mas arese para poly ,ke idika to kolpo me to spango ine fovero , vgike me poly oreo sxima , thanks from canada

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,