Ρολό κοτόπουλο χριστουγεννιάτικο

Μυρτω
Μυρτω @myrto
Πάτρα,

Μια ωραία ιδέα για μπουφέ. Τρώγεται και κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν είναι ψημένο το κοτόπουλο μέχρι μέσα, το τρυπάμε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγει αμέσως χωρίς δυσκολία, είναι έτοιμο.Μπορείτε αν δεν σας αρέσουν τα κάστανα και τα βερύκοκα να τα αφαιρέσετε. Πάντως τα δαμάσκηνα δίνουν μια γλύκα, που ταιριάζει με το κοτόπουλο.Την συνταγή μου την έδωσε η αδερφή μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
  2. 1 φύλλο σφολιάτας
  3. Γέμιση
  4. 1/2 κούπα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  5. 1/2 κούπα βερύκοκα ψιλοκομμένα
  6. 1/2 κούπα κάστανα παραβρασμένα
  7. 1 ασπράδι
  8. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωταρισμένο
  9. αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο
  10. Μαρινάτα
  11. 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  12. 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  13. 1 κ.γ. κανέλλα
  14. 3-4 κ.σ. μέλι
  15. 3-4 κ.σ. κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, αφαιρούμε ό,τι περισσεύει για να έχουμε ένα επίπεδο κρέας (από το στήθος, από τα μπούτια) και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

  2. 2

    Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και με το αλεσμένο κρέας.

  3. 3

    Στρώνουμε τη γέμιση στο κοτόπουλο και κάνουμε ένα σφιχτό ρολό. Το δένουμε καλά γύρω γύρω με σπάγκο για να μην μας διαλύσει το ρολό και φύγει η γέμιση.

  4. 4

    Το βάζουμε σε βαθύ ταψί.

  5. 5

    Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάτα και αλείφουμε το ρολό. Ό,τι περισσέψει τη ρίχνουμε στο ταψί.

  6. 6

    Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νεράκι.(αν πάρει χρώμα νωρίς το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο)

  7. 7

    Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς το ζουμί που έχει μείνει.

  8. 8

    Αφαιρούμε το σπάγκο.

  9. 9

    Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε λαδόκολλα και κόβουμε 2 λωρίδες απ το μήκος, πάχους 2 εκ. για το φιόγκο.

  10. 10

    Βάζουμε το ρολό στο κέντρο της σφολιάτας και τυλίγουμε.

  11. 11

    Το βάζουμε σε ταψάκι με την ένωση από κάτω.

  12. 12

    Με λίγο νερό κολλάμε το φιόγκο.

  13. 13

    Αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό.

  14. 14

    Ψήνουμε στους 200ο σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μυρτω
στις
Πάτρα,