Ρολό κοτόπουλο χριστουγεννιάτικο

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Μυρτω, 07.01.10

Περιγραφή

Μια ωραία ιδέα για μπουφέ. Τρώγεται και κρύο.

Ρολό κοτόπουλο χριστουγεννιάτικο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Γέμιση:

  • 1/2 κούπα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα βερύκοκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα κάστανα παραβρασμένα
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 ασπράδι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωταρισμένο
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο

Μαρινάτα:

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 3-4 κ.σ. μέλι
  • 3-4 κ.σ. κονιάκ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Από το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, αφαιρούμε ό,τι περισσεύει για να έχουμε ένα επίπεδο κρέας (από το στήθος, από τα μπούτια) και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
  2. Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και με το αλεσμένο κρέας.
  3. Στρώνουμε τη γέμιση στο κοτόπουλο και κάνουμε ένα σφιχτό ρολό. Το δένουμε καλά γύρω γύρω με σπάγκο για να μην μας διαλύσει το ρολό και φύγει η γέμιση.
  4. Το βάζουμε σε βαθύ ταψί.
  5. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάτα και αλείφουμε το ρολό. Ό,τι περισσέψει τη ρίχνουμε στο ταψί.
  6. Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα .Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νεράκι.(αν πάρει χρώμα νωρίς το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο)
  7. Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς το ζουμί που έχει μείνει.
  8. Αφαιρούμε το σπάγκο.
  9. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε λαδόκολλα και κόβουμε 2 λωρίδες απ το μήκος, πάχους 2 εκ. για το φιόγκο.
  10. Βάζουμε το ρολό στο κέντρο της σφολιάτας και τυλίγουμε.
  11. Το βάζουμε σε ταψάκι με την ένωση από κάτω.
  12. Με λίγο νερό κολλάμε το φιόγκο.
  13. Αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό.
  14. Ψήνουμε στους 200ο σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν είναι ψημένο το κοτόπουλο μέχρι μέσα, το τρυπάμε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγει αμέσως χωρίς δυσκολία, είναι έτοιμο.

Μπορείτε αν δεν σας αρέσουν τα κάστανα και τα βερύκοκα να τα αφαιρέσετε. Πάντως τα δαμάσκηνα δίνουν μια γλύκα, που ταιριάζει με το κοτόπουλο.

Την συνταγή μου την έδωσε η αδερφή μου.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 28-12-10  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 28-12-10  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τ...

    Σχετικές οδηγίες

    Ξεκοκάλισμα ολόκληρου κοτόπουλου
    Προστέθηκε από xaroula
    4.9545
           
           
    (22)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Χριστουγεννιατικες συνταγες
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    Χριστουγεννιάτικες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    μπουφες
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα