Ρολό κοτόπουλο χριστουγεννιάτικο

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Μυρτω, 07.01.10

Περιγραφή

Μια ωραία ιδέα για μπουφέ. Τρώγεται και κρύο.

Ρολό κοτόπουλο χριστουγεννιάτικο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Γέμιση:

  • 1/2 κούπα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα βερύκοκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα κάστανα παραβρασμένα
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 ασπράδι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωταρισμένο
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο

Μαρινάτα:

  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 3-4 κ.σ. μέλι
  • 3-4 κ.σ. κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Από το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, αφαιρούμε ό,τι περισσεύει για να έχουμε ένα επίπεδο κρέας (από το στήθος, από τα μπούτια) και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
  2. Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και με το αλεσμένο κρέας.
  3. Στρώνουμε τη γέμιση στο κοτόπουλο και κάνουμε ένα σφιχτό ρολό. Το δένουμε καλά γύρω γύρω με σπάγκο για να μην μας διαλύσει το ρολό και φύγει η γέμιση.
  4. Το βάζουμε σε βαθύ ταψί.
  5. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάτα και αλείφουμε το ρολό. Ό,τι περισσέψει τη ρίχνουμε στο ταψί.
  6. Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα .Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νεράκι.(αν πάρει χρώμα νωρίς το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο)
  7. Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς το ζουμί που έχει μείνει.
  8. Αφαιρούμε το σπάγκο.
  9. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε λαδόκολλα και κόβουμε 2 λωρίδες απ το μήκος, πάχους 2 εκ. για το φιόγκο.
  10. Βάζουμε το ρολό στο κέντρο της σφολιάτας και τυλίγουμε.
  11. Το βάζουμε σε ταψάκι με την ένωση από κάτω.
  12. Με λίγο νερό κολλάμε το φιόγκο.
  13. Αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό.
  14. Ψήνουμε στους 200ο σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν είναι ψημένο το κοτόπουλο μέχρι μέσα, το τρυπάμε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγει αμέσως χωρίς δυσκολία, είναι έτοιμο.

Μπορείτε αν δεν σας αρέσουν τα κάστανα και τα βερύκοκα να τα αφαιρέσετε. Πάντως τα δαμάσκηνα δίνουν μια γλύκα, που ταιριάζει με το κοτόπουλο.

Την συνταγή μου την έδωσε η αδερφή μου.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 28-12-10  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 28-12-10  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...

    Σχετικές οδηγίες

    Ξεκοκάλισμα ολόκληρου κοτόπουλου
    Προστέθηκε από xaroula
    4.9545
           
           
    (22)

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Χριστουγεννιάτικες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    μπουφες
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    συνταγουλες
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    κρεατικά
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της avrillios