Ρολό με κρέμα βανίλια, νουτέλα και φράουλες
Ένα νόστιμο γλυκό με κρέμα βανίλια, νουτέλα ή μερέντα και φρέσκιες φράουλες ή όποιο άλλο κόκκινο φρούτο της επιλογής σας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια εως ότου ασπρίσει το μείγμα.
-
2
Έπειτα ανακατεύουμε το αλεύρι με το νισεστέ, το περνάμε απο την σήτα και σιγά σιγά το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία λαμαρίνα αφού έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
-
4
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το βγάλουμε απο την λαμαρίνα.
-
5
Για την κρέμα, τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-
6
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (το αλεύρι το περνάμε πρώτα απο την σήτα).
-
7
Έπειτα βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά (μέτρια προς δυνατή) και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα εως ότου πήξει.
-
8
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας) και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
9
Συναρμολόγηση
-
10
Βάζουμε το ρολό πάνω σε μία στεγνή πετσέτα που την έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη.
-
11
Απλώνουμε πάνω στο ρολό την μερέντα ή νουτέλα έπειτα απλώνουμε την κρέμα μας και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού μας τις ψιλοκομμένες φράουλες. Διπλώνουμε προσεκτικά σε ρολό.
-
12
Πασπαλίζουμε με την άχνη και κάνουμε σχέδια με την λιωμένη σοκολάτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια