Ρολό με μαρμελάδα

vasiliki68, 03.03.09

Περιγραφή

Το πιο ελαστικό και το πιο εύκολο παντεσπάνι για ρολό!!!

Ρολό με μαρμελάδα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές φαρίν απ
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
  • 1 μπέικιν
  • βανίλιες
  • μαρμελάδα βερύκοκο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και έχοντας το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ποτό.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί 25Χ35, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'.
  4. Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι σε πετσέτα και το τυλίγουμε όσο είναι ζεστό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το γεμίζουμε με μαρμελάδα βερύκοκο ή με ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε.
  5. Αν θέλουμε το καλύπτουμε με σαντιγύ ή με γλάσο της αρεσκείας μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαίρη. Είναι σημαντικό να μην παραψηθεί το παντεσπάνι για να μη χάσει την ελαστικότητά του, 15΄ είναι αρκετά. Καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 7-3-09  
    φενετε πολυ καλο οταν ειναι να κανω ρολο δεν μου βγενη καλο το παντεσπανι θα το φτιαξω ομως και θα δω και θα σου βαλω και πολλα πιρουνακια .
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    SOS καλό είναι να βουτυρώσουμε και το ταψι και τη λαδόκολλα για να μη μας περάσει το μίγμα από κάτω
    #
    Σχόλιο από viki_thess, 9-6-09  
    εγω το φτιαχνω με αλευρι αυτο το γλυκο οχι με σιμιγδαλι και βαζω διαφορετικα υλικα μεσα και γινεται εξισου πολυ καλο. αν θελετε μπορω να σας δωσω και τη δικη μου συνταγη.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 12-6-09  
    viki_thess συγγνώμη που άργησα να απαντήσω.
    Μπορείς αν θέλεις να προθέσεις την παραλλαγή της συνταγής εδώ στα σχόλια.

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 7-3-09  
    φενετε πολυ καλο οταν ειναι να κανω ρολο δεν μου βγενη καλο το παντεσπανι θα το φτιαξω ομως και θα δω και θα σου βαλω και πολλα πιρουνακια .
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    SOS καλό είναι να βουτυρώσουμε και το ταψι και τη λαδόκολλα για να μη μας περάσει το μίγμα από κάτω
    #
    Σχόλιο από viki_thess, 9-6-09  
    εγω το φτιαχνω με αλευρι αυτο το γλυκο οχι με σιμιγδαλι και βαζω διαφορετικα υλικα μεσα και γινεται εξισου πολυ καλο. αν θελετε μπορω να σας δωσω και τη δικη μου συνταγη.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 12-6-09  
    viki_thess συγγνώμη που άργησα να απαντήσω.
    Μπορείς αν θέλεις να προθέσεις την παραλλαγή της συνταγής εδώ στα σχόλια.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    Γλυκα με φρουτα
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ
    Κέικ & Τσουρέκια
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της giotakicv