Ρολό με τυρί κρέμα και μπρικ (Άλειμμα)

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Άλειμμα φτιαγμένο σε ρολό με τυρί κρέμα, μπρικ, άνηθο και μικρή μαεστρία για να συνοδεύσει το ποτάκι και να ανοίξει την όρεξη (βάσει συνταγής της Βέφας Αλεξιάδου)!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσφέρω το ρολό με τυρί κρέμα και μπρικ με φέτες από μαύρο ψωμί, φρυγανάκια ή πάρτι κράκερς!Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 70 γρ. μπρικ (αυγά σολομού)
  2. 1 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  3. 1,5 κ.σ. χυμό λεμονιού
  4. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμειγνύω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με τον άνηθο, το λεμόνι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  2. 2

    Απλώνω ένα κομμάτι μεμβράνης πάνω σε μία ανοιχτή επιφάνεια και απλώνω με μία σπάτουλα το τυρί κρέμα ομοιόμορφα δημιουργώντας ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο.

  3. 3

    Ρίχνω το μπρικ πάνω στο απλωμένο τυρί ξεκινώντας από την πλευρά που είναι κοντά σε μένα και απλώνοντας το προς το μέσα αφήνοντας λίγη απόσταση από το χείλος της άλλης πλευράς (για να μην χυθεί έξω κατά το τύλιγμα).

  4. 4

    Κατόπιν αρχίζω να τυλίγω το απλωμένο τυρί με το μπρικ σε ρολό, με την βοήθεια της μεμβράνης, δίχως να τυλίγεται η ίδια η μεμβράνη.

  5. 5

    Αφού ολοκληρώσω το τύλιγμα γυρνάω τις άκρες της μεμβράνης σαν της καραμέλας για να σφίξει καλά το ρολό και το τοποθετώ πάνω σε ευθεία επιφάνεια στην κατάψυξη για 1 ώρα.

  6. 6

    Μόλις περάσει η ώρα το αφαιρώ από την ψύξη, τα ανοίγω με προσοχή πάνω στο πιάτο που θα το προσφέρω και κατόπιν τα διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω. Μ’ αυτόν τον τρόπο το ρολό σταθεροποιείται κι είναι πιο εύκολο να το ξετυλίξω και να το στρώσω δίχως να διαλυθεί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις