Ρολό σφολιάτας με πατάτες και λουκάνικα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λουκάνικα με μπέικον.Η κρέμα προσέχουμε να είναι πηχτή για να μην βγαίνει από το ρολό.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
-
1 κ. πατάτες βρασμένες
-
2 αυγά
-
350 γρ. γκούντα τριμμένο
-
χωριάτικα λουκάνικα ή 1 πακέτο μπουκίτσες
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλατοπίπερο
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε τα φύλλα ένα, ένα λίγο με πλάστη.
-
2
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε φέτες και τις σοτάρουμε στο λάδι μαζί με τα λουκάνικα για λίγο.
-
3
Στρώνουμε πάνω στο φύλλο τις μισές πατάτες, μαϊντανό, απάνω τα λουκάνικα και πασπαλίζουμε με το τυρί.
-
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τ'αυγά σε πηχτή κρέμα. Περιχύνουμε τις πατάτες με προσοχή, τυλίγουμε σε ρολό, βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα.
-
5
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τη γέμιση. Αλείφουμε τα ρολά με γάλα ή αυγό και ψήνουμε 35' με 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια