Ρολό σφολιάτας με τυριά, ζαμπόν και μπέικον

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
18 ψήφοι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 22.12.08
Ρολό σφολιάτας με τυριά, ζαμπόν και μπέικον
photo: ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φυλλά σφολιάτας
  • 100γρ μπέικον
  • 200γρ ζαμπόν σε φέτες
  • 200γρ ρεγκάτο
  • 100γρ φέτα
  • 150γρ κασέρι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι,πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες διάφορες
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ'ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με το μπέικον ψιλοκομμένο
  2. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο
  3. Τα ρίχνετε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε καλά
  4. Απλώνετε τα 2 φύλλα σφολιάτας
  5. Στρώνετε τις φέτες του ζαμπόν και από πάνω μοιράζετε το μείγμα τυριών-μπέικον
  6. Τυλίγετε σε 2 ρολά και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί
  7. Ψήνετε τα ρολά στους 200-220 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από yiami, 28-12-08  
    η συνταγή φαινεται υπέροχη :) θα τη δοκιμάσω... μπορείται να μου πείτε όμως τι είναι το ρεγκάτο; είναι είδος τυριού ?
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 28-12-08  
    Είδος κίτρινου τυριού είναι και το βρίσκεις παντού
    #
    Σχόλιο από giannak, 28-12-08  
    Χρόνια πολλά,φαίνετε νόστιμο και γρήγορο, μόνο μια ερώτηση, τη γέμιση την απλώνεις σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας ή μόνο στη μια μεριά? θα την φτιάξω και θα δώσω πιρουνάκι μετά, αν και θα είναι εξίσου καλή όπως και οι άλλες συνταγές σου.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 28-12-08  
    Χρόνια πολλά και καλά!Σε όλη την επιφάνεια απλώνεις την γέμιση
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 1-1-09  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΓΙΝΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΟ ΤΥΡΙ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.
    #
    Σχόλιο από giannak, 2-1-09  
    Καλή Χρονιά!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 11-1-10  
    Το φτιάχνω πάρα πολύ και είναι πολύ νόστιμο. Δεν βάζω κρέμα γάλακτος και μπέικον αλλά μόνο τα υπόλοιπα, για πιο ελαφρύ.Είναι γρήγορο και πολύ εύκολο!!
    #
    Σχόλιο από christin2, 28-1-10  
    πεντανόστιμο, εύκολο, γρήγορο [παρέλειψα το μπέικον για ελαφρύτερο αποτέλεσμα]
    #
    Σχόλιο από vasw22, 12-2-10  
    #
    Σχόλιο από vickylou, 20-3-10  
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 17-9-10  
    Την φτιάχνω πάρα πολλά χρόνια μόνο που νομιζα ότι ήταν δικής μου εμπνεύσεως:).Την πρωτοέφτιαξα με ότι υλικά είχα και κατόπιν την καθιέρωσα...Μόνο που έβαζα Swan.Μπράβο που την ανέβασες,5 πιρουνάκια και από μένα!
    #
    Σχόλιο από evageliagiannena, 13-10-10  
    Πάρα πολύ νόστιμη συνταγή. Την έφτιαξα απόψε και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Έκανα όμως κάποιες αλλαγές και βγήκε πεντανόστιμο το ρολάκι. Πρόσθεσα μια πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες και παρέλειψα το τυρί φέτα και τα αυγά. Θύμιζε κάτι απο πίτσα.Πολλά μπράβο για την νόστιμη πρόταση σου
    #
    Σχόλιο από Kalikantzaros, 16-10-10  
    Απλα καταπληκτικο.
    Σας δινω και μια δικη μου παραλλαγη για πιο ελαφρυ αποτελεσμα. Αντι για κρεμα γαλακτος πολλες φορες χρησιμοποιω γιαουρτι. Γινεται εξισου νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-10-10  
    Εξαιρετικη συνταγη πανευκολη και πολυ νοστιμη...Εβαλα διαφορα τυρια και παρεκειψα το μπεικον...Το αντικατεστηδσα με γαλοπουλα καπνιστη και ζαμπον...Την εκαλα πλουσια και φουσκωσε πολυ και δερν μου κοπηκε ομοιομορφα σε ρολακια αλλα δεν πειραζει την τσακισαμε...
    #
    Σχόλιο από MARA!, 29-12-10  
    Ένα θα σου πω...δεν πρόλαβα να δοκιμάσω...κλαψ κλαψ...ούτε να βγάλω φώτο.
    Οι καλεσμένοι έλεγαν...μμμμμμμ...υπέροχη!!!
    φώτο next time!!
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 22-1-11  
    Εντάξει. Όποτε την έχω κάνει σε τραπέζι ο κόσμος ξετρελαίνεται κι εγώ το παίζω μούρη. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από palko, 1-3-11  
    Συγχαρητήρια!Υπέροχη συνταγή και νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από fairy369, 30-1-12  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΛΙΓΟ ΒΑΡΥ ΤΕΛΙΚΑ Κ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Κ ΜΠΕΙΚΟΝ Κ ΓΡΑΒΙΕΡΑ.ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΟΜΩΣ
    #
    Σχόλιο από thomaei, 30-1-12  
    τελεια συνταγουλα θα την φτιαξω !!!!!!!και θα βαλω και τα δικα μου πιρουνακια !!!
    #
    Σχόλιο από nanigr, 3-4-12  
    πανευκολο!!και πολυ νοστιμο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από yiami, 28-12-08  
    η συνταγή φαινεται υπέροχη :) θα τη δοκιμάσω... μπορείται να μου πείτε όμως τι είναι το ρεγκάτο; είναι είδος τυριού ?
    #
    Σχόλιο από giannak, 28-12-08  
    Χρόνια πολλά,φαίνετε νόστιμο και γρήγορο, μόνο μια ερώτηση, τη γέμιση την απλώνεις σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας ή μόνο στη μια μεριά? θα την φτιάξω και θα δώσω πιρουνάκι μετά, αν και θα είναι εξίσου καλή όπως και οι άλλες συνταγές σου.
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 1-1-09  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΓΙΝΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΟ ΤΥΡΙ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.
    #
    Σχόλιο από giannak, 2-1-09  
    Καλή Χρονιά!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 11-1-10  
    Το φτιάχνω πάρα πολύ και είναι πολύ νόστιμο. Δεν βάζω κρέμα γάλακτος και μπέικον αλλά μόνο τα υπόλοιπα, για πιο ελαφρύ.Είναι γρήγορο και πολύ εύκολο!!
    #
    Σχόλιο από christin2, 28-1-10  
    πεντανόστιμο, εύκολο, γρήγορο [παρέλειψα το μπέικον για ελαφρύτερο αποτέλεσμα]
    #
    Σχόλιο από vasw22, 12-2-10  
    #
    Σχόλιο από vickylou, 20-3-10  
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 17-9-10  
    Την φτιάχνω πάρα πολλά χρόνια μόνο που νομιζα ότι ήταν δικής μου εμπνεύσεως:).Την πρωτοέφτιαξα με ότι υλικά είχα και κατόπιν την καθιέρωσα...Μόνο που έβαζα Swan.Μπράβο που την ανέβασες,5 πιρουνάκια και από μένα!
    #
    Σχόλιο από evageliagiannena, 13-10-10  
    Πάρα πολύ νόστιμη συνταγή. Την έφτιαξα απόψε και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Έκανα όμως κάποιες αλλαγές και βγήκε πεντανόστιμο το ρολάκι. Πρόσθεσα μια πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες και παρέλειψα το τυρί φέτα και τα αυγά. Θύμιζε κάτι απο πίτσα.Πολλά μπράβο για την νόστιμη πρόταση σου
    #
    Σχόλιο από Kalikantzaros, 16-10-10  
    Απλα καταπληκτικο.
    Σας δινω και μια δικη μου παραλλαγη για πιο ελαφρυ αποτελεσμα. Αντι για κρεμα γαλακτος πολλες φορες χρησιμοποιω γιαουρτι. Γινεται εξισου νοστιμο.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-10-10  
    Εξαιρετικη συνταγη πανευκολη και πολυ νοστιμη...Εβαλα διαφορα τυρια και παρεκειψα το μπεικον...Το αντικατεστηδσα με γαλοπουλα καπνιστη και ζαμπον...Την εκαλα πλουσια και φουσκωσε πολυ και δερν μου κοπηκε ομοιομορφα σε ρολακια αλλα δεν πειραζει την τσακισαμε...
    #
    Σχόλιο από MARA!, 29-12-10  
    Ένα θα σου πω...δεν πρόλαβα να δοκιμάσω...κλαψ κλαψ...ούτε να βγάλω φώτο.
    Οι καλεσμένοι έλεγαν...μμμμμμμ...υπέροχη!!!
    φώτο next time!!
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 22-1-11  
    Εντάξει. Όποτε την έχω κάνει σε τραπέζι ο κόσμος ξετρελαίνεται κι εγώ το παίζω μούρη. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από palko, 1-3-11  
    Συγχαρητήρια!Υπέροχη συνταγή και νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από fairy369, 30-1-12  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΛΙΓΟ ΒΑΡΥ ΤΕΛΙΚΑ Κ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Κ ΜΠΕΙΚΟΝ Κ ΓΡΑΒΙΕΡΑ.ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΟΜΩΣ
    #
    Σχόλιο από thomaei, 30-1-12  
    τελεια συνταγουλα θα την φτιαξω !!!!!!!και θα βαλω και τα δικα μου πιρουνακια !!!
    #
    Σχόλιο από nanigr, 3-4-12  
    πανευκολο!!και πολυ νοστιμο
    #
    Σχόλιο από thomaei, 3-4-12  
    εχω ξεχασει βλεπω να βαλω τα πιρουνακια μου .....
    #
    Σχόλιο από lekkava, 26-8-12  
    telio!!!!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 28-12-08  
    Είδος κίτρινου τυριού είναι και το βρίσκεις παντού
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 28-12-08  
    Χρόνια πολλά και καλά!Σε όλη την επιφάνεια απλώνεις την γέμιση

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 629 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Φαγητά
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina_ko
    Συνταγές για μπουφέ ή τραπέζι
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    ζυμες
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla