Ρολό σοκολάτας με σαντιγί
Εύκολο και πολύ ελαφρύ γλυκό,παλιά συνταγή της μαμάς μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι εύκολη και πετυχαίνει πάντα. Αρέσει πολύ στα παιδια.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τους κρόκους με τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγγα.Σε άλλο μπώλ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη,προσθέτουμε το κακάο και μετά ανακατεύουμε απαλά την μαρέγγα στο μίγμα.
-
2
Στρώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μίγμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 7 λεπτά.
-
3
Όταν κρυώσει το μπισκότο,που είναι μαλακό,απλώνουμε σε ολη την επιφάνεια του την μισή σαντιγύ. Μετα αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό ξετυλίγοντας ταυτόχρονα το χαρτί,και με την βοήθεια ενός μαχαριού.
-
4
Μεταφέρουμε το ρολό σε μακρόστενη πιατέλλα,το καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ,κάνουμε σχέδια με ένα πηρούνι κατά μήκος και το γαρνίρουμε κατά βούληση π.χ. με τρούφα, με φυστίκι αιγίνης ψιλοκομμένο,κλπ.
Σχόλια (8)