Ρολό σπανάκι
Μία ιδέα με σπανάκι η οποία ειναι πολύ εμφανίσημη καί ευγευστη γιά ορεκτικό. Φανταστική ιδέα για μπουφέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Τά κομμάτια που βγαίνουν ειναι περίπου 12-14 ανάλογα τό πάχος της φέτας - ειναι πολύ ευπαρουσίαστο για ορεκτικό ή για πρώτο πιάτο και πολύ ευκολο. Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη ελέγξτε μόνο το ζαμπόν.
Υλικά
-
0,5 κιλό σπανάκι
-
3 ασπράδια αυγών
-
αλάτι πιπέρι
-
1 κουτί τυρί φιλαδέλφεια
-
6 φέτες καλό jambon
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καί καθαρίζουμε το σπανάκι. Τό ανακατεύουμε μέ τούς κρόκους, το αλατοπιπερώνουμε και το αλέθουμε στό blender.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
-
3
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με το κομμένο σπανάκι.
-
4
Απλώνουμε σέ βουτυρωμένη λαδόκολλα σε παραλληλόγραμμο οπως τό παντεσπάνι για ρολό.
-
5
Ψήνουμε 20-25 λεπτά σέ 180 βαθμούς.
-
6
Οταν κρυώσει αλοίφουμε την επιφάνεια με το τυρί φιλαδέλφεια καί βάζουμε τις φετες jambon σε ολη την επιφάνεια.
-
7
Τυλίγουμε σε ρολό - το βάζουμε στό ψυγείο για μερικές ωρες.
-
8
Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια