κύρια φωτογραφία συνταγής Ρολό της γιαγιάς Ιωάννας
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Ελαιόλαδο για το λάδωμα του σκεύους
  2. 500 γρ μοσχ. κιμά
  3. 1 κρεμμύδι μετριο, λειωμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
  5. 2-3 κ.σ ψιλοκομένο μαϊντανό
  6. 2-3 κ.γ ξερή ρίγανη
  7. αλάτι & πιπέρι
  8. 100 γρ ψωμί σε λεπτές φέτες
  9. 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
  10. 1-2 σφιχτά αυγά βρασμένα & καθαρισμένα
  11. πατάτες κομμένες για φούρνο
  12. 1 κρεμμύδι κομμενο και λεπτές φέτες
  13. 1 κ.σ ελαιόλαδο
  14. 1 και 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένη και κομμένη ντομάτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκέυος.

  2. 2

    Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2 κουταλάκια ρίγανη, το ωμό αυγό, αλάτι & πιπέρι.

  3. 3

    Σε ένα μπόλ κομματιάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε το 1/4 απο το φλιτζάνι κρασί και το ποσθέτουμε στο μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε ένα ρολό βάζοντας στην μέση τα βρασμένα αυγά.

  4. 4

    Βάζουμε το ρολό στο σκεύος.

  5. 5

    Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε λίγο τις πατάτες το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο κουταλάκι ρίγανη και την ντομάτα.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και τριγύρω από το ρολό στο σκεύος.

  7. 7

    Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το ρολό να ψηθεί καλά.

  8. 8

    (Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχατρο και το βγαζουμε για να πάρει χρώμα λίγο πρίν....) Προσθέτουμε και νερό αν χρειαστεί.

Αντιδράσεις

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,