Ρολό της γιαγιάς Ιωάννας
Υλικά
-
Ελαιόλαδο για το λάδωμα του σκεύους
-
500 γρ μοσχ. κιμά
-
1 κρεμμύδι μετριο, λειωμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
-
2-3 κ.σ ψιλοκομένο μαϊντανό
-
2-3 κ.γ ξερή ρίγανη
-
1 αυγό
-
αλάτι & πιπέρι
-
100 γρ ψωμί σε λεπτές φέτες
-
1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
-
1-2 σφιχτά αυγά βρασμένα & καθαρισμένα
-
πατάτες κομμένες για φούρνο
-
1 κρεμμύδι κομμενο και λεπτές φέτες
-
1 κ.σ ελαιόλαδο
-
1 και 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένη και κομμένη ντομάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκέυος.
-
2
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2 κουταλάκια ρίγανη, το ωμό αυγό, αλάτι & πιπέρι.
-
3
Σε ένα μπόλ κομματιάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε το 1/4 απο το φλιτζάνι κρασί και το ποσθέτουμε στο μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε ένα ρολό βάζοντας στην μέση τα βρασμένα αυγά.
-
4
Βάζουμε το ρολό στο σκεύος.
-
5
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε λίγο τις πατάτες το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο κουταλάκι ρίγανη και την ντομάτα.
-
6
Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και τριγύρω από το ρολό στο σκεύος.
-
7
Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το ρολό να ψηθεί καλά.
-
8
(Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχατρο και το βγαζουμε για να πάρει χρώμα λίγο πρίν....) Προσθέτουμε και νερό αν χρειαστεί.
Σχόλια (14)