κύρια φωτογραφία συνταγής Ρομαντικό γλυκό με δύο mousse, αμύγδαλα & πιπερίτσα

Ρομαντικό γλυκό με δύο mousse, αμύγδαλα & πιπερίτσα

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Με μία επιμονή που αγγίζει τα όρια της εμμονής, η επιστήμη συνεχίζει να καταρρίπτει τους “μύθους” (όπως τους αποκαλεί) που σχετίζονται με τις αφροδισιακές τροφές.Για κάποιον που θαυμάζει τον Περσέα για το τέχνασμα με την ασπίδα της Αθηνάς (ή μήπως του Ερμή; ), που εμπνέεται από το θάρρος του Θησέα να μπει βαθιά μέσα στον Λαβύρινθο για το καλό της πόλης του, που οι ιστορίες για τον Ηρακλή δεν είναι μύθοι αλλά παράδοση και η ρότα της Αργούς τον ταξειδεύει ακόμη, αυτά τα “επιστημονικά” είναι σαχλαμάρες. Ο έρωτας περνάει (και) από το στομάχι και, συνεπώς, ασφαλώς και υπάρχουν τροφές που είναι πιο “αποτελεσματικές” από άλλες. Και ένα γεύμα με τέτοιες τροφές είναι ήδη ένα πρώτο βήμα για να ανάψει το πάθος. Εάν θέλετε να παίξετε λίγο με τις πικάντικες (με κάθε έννοια) πτυχές της κουζίνας, δείτε τη συνταγή που ακολουθεί, για ένα γλυκάκι που αποσκοπεί στο να ξυπνήσει τις αισθήσεις και να ολοκληρώσει γλυκά ένα “ειδικό” δείπνο όπως για παράδειγμα αυτό (αλλά όχι μόνο) της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 100 γρ. από κάποιο κρεμώδες τυρί (για παράδειγμα, τύπου Φιλαδέλφεια)
  2. 1 κ.σ. λικέρ amaretto
  3. 10 γρ. καθαρισμένο αμυγδαλάκι
  4. καυτερή πιπερίτσα σε σκόνη (από κάποια αρωματική ποικιλία)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξύνουμε την κουβερτούρα και την συλλέγουμε σε ένα μεταλλικό μπολ ή κατσαρολάκι.

  2. 2

    Βάζουμε το κατσαρολάκι αυτό μέσα σε ένα μεγαλύτερο που περιέχει νερό (να του φθάνει μέχρι τη μέση και όχι ψηλότερα, όταν θα βυθισθεί μέσα του) και το λιώνουμε σε μπεν μαρί. Επιδιώκουμε το μικρότερο κατσαρολάκι να σταθεροποιημένο μέσα στο μεγαλύτερο, να μη “κολυμπάει” πέρα-δώθε και το μάτι να είναι σε μέτρια ένταση, ίσα να διατηρεί τον βρασμό του νερού, χωρίς όμως να προκαλεί έντονο παφλασμό. Δεν πρέπει να πέσει ούτε στάλα νερού μέσα στη σοκολάτα που λιώνει.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη σκόνη της καυτερής πιπερίτσας. Η ποσότητα που θα βάλουμε εξαρτάται άμεσα από το προσωπικό μας γούστο αλλά και από τον τύπο της καυτερής πιπεριάς (πόσο “διαολεμένα” καυτερή είναι). Στην πραγματικότητα, προτιμότερες θα ήσαν πιπεριές κάποιου αρωματικού τύπου όπως οι habanero ή οι amachito. Ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί στη λιωμένη σοκολάτα.

  4. 4

    Παίρνουμε μικρές ποσότητες λιωμένης σοκολάτας (δύο κοφτές κουταλίτσες), τις αδειάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα και τις απολώνουμε σε μία λεπτή στρώση, δίνοντάς τους την φόρμα καρδιάς (μπορείτε να διευκολυνθείτε με την χρησιμοποίηση ενός κουπ πατ αυτού του σχήματος. Φτιάχνουμε με αυτόν τον τρόπο 8 καρδούλες, που θα τις αφήσουμε να πήξουν και στερεοποιηθούν.

  5. 5

    Όσο πήζει η σοκολάτα, ετοιμάζουμε τις δύο mousse. Για την ά σ π ρ η mousse θα ανακατέψουμε το μισό του κρεμώδους τυριού (τύπου Φιλαδέλφεια) με 25 γρ. ζάχαρη άχνη και μία κουταλιά λικέρ amaretto.

  6. 6

    Αφού ανακατευθούν τα υλικά, τα κτυπούμε με ηλεκτρικό σύρμα έως ότου πάρουμε ένα μείγμα ελαφρύ, ομοιογενές, και λείο. Το αφήνουμε στην άκρη.

  7. 7

    Για την σ κ ο ύ ρ α mousse, ενώνουμε το υπόλοιπο κρεμώδες τυρί με 15 γρ. ζάχαρη άχνη και δύο κουταλιές λιωμένης σοκολάτας.

  8. 8

    Και σε αυτή τη περίπτωση, κτυπούμε τα υλικά με το ηλεκτρικό σύρμα έως ότου πάρουμε και πάλι ένα ομοιογενές, και λείο μείγμα.

  9. 9

    Ξεκολλάμε τις, πηγμένες πια, σοκολατένιες καρδιές από την λαδόκολλα.

  10. 10

    Σε μία από αυτές απλώνουμε στο κέντρο της (να μη φθάσει όμως έως τις άκρες της περιμετρικά) λίγη σκούρα mousse.

  11. 11

    Από πάνω τοποθετούμε μία δεύτερη σοκολατένια καρδιά και πιέζουμε ελαφρά. Με την πίεση, η γέμιση της σκούρας mousse θα απλώσει και θα καλύψει όλη την επιφάνεια μεταξύ των δύο καρδιών.

  12. 12

    Έχουμε τώρα δύο δυνατότητες. Είτε συνεχίζουμε καθ’ ύψος με άλλες δύο σοκολατένιες καρδιές, εναλλάσσοντας ανάμεσά τους λευκή και σκούρα mousse (και έχουμε έτσι, στο τέλος, δύο “super καρδιές” τεσσάρων επιπέδων (!!!) με τρείς γεμίσεις, είτε σταματούμε σε αυτό το σημείο και φτιάχνουμε συνολικά τέσσερις καρδιές “δύο επιπέδων”, που οι μισές έχουν γέμιση λευκής και οι άλλες μισές σκούρας mousse.)

  13. 13

    Γαρνίρουμε την τελευταία στρώση με καβουρδισμένο και τριμμένο αμυγδαλάκι (εάν το ετοιμάσετε μόνοι σας, δώστε προσοχή στον χρόνο ψησίματος, καίγεται πολύ εύκολα και πικρίζει. Σε μία τέτοια περίπτωση πετάξτε το και ετοιμάστε άλλο, αλλιώς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι καταστροφική για εσάς....

  14. 14

    Τοποθετούμε τις καρδούλες στο ψυγείο (σε ένα σκεύος που να κλείνει καλά) μέχρι τη στιγμή που θα... ανοίξουμε την καρδιά μας στον Βαλεντίνο μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens