Ροστι λαχανικών με αυγά, σπανάκι και αρακά
Ροστι λαχανικών με αυγά ποσέ, σπανάκι baby και αρακά, του Jamie Oliver
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Jamie Oliver στη συνταγή αναφέρει ½ κ.γλ.μουστάρδα dijon και φέτα για τυράκι, εγώ δεν είχα και αλλάξα τη συνταγή οπως σας την προτείνω, εξίσου απολαυστικό
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και τα καρότα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά
-
2
Ετομάζουμε το dressing της σαλάτας ανακατεύοντας τη μουστάρδα 4κ.σ.ελαιολαδο και το χυμό από το ½ λεμονι, αλάτι-πιπέρι
-
3
Σέ ένα μπωλ προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, στοίβουμε τις πατάτες με τα καρότα να βγάλουν τα ζουμια τους και τα τοποθετουμε στο μπωλ, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψι 30Χ40 σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
-
4
Στο μεταξύ ζεματίζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό
-
5
Σουρώνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε με το σπανακι και το dressing μουστάρδας
-
6
Λίγο πριν γίνουν τα ροστι των λαχανικών ανοίγουμε και το φούρνο και ρίχνουμε τα αυγά να ψηθούν ποσέ στα υγρά που υπάρχουν. Ψηνουμε τα αυγά κατα προτίμηση και τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα
-
7
Όταν είναι έτοιμα και τα ρόστι σερβίρουμε με το αυγό τη σαλάτα και το τυράκι μας ψιλοκομμένο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)