κύρια φωτογραφία συνταγής Ρουμελιώτικοι κουραμπιέδες
chrishie
chrishie @cook_8452859
heraclio,hellas

Είναι μια συνταγή που έχει περάσει απο γενιά σε γενιά. Οι μυρωδιά θα σας θυμίσει χριστούγεννα περασμένων χρόνων και ίσως τη γιαγιά σας...

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο ψήσιμο μην καούνε. Μετά τα 25 λεπτά κοιτάξτε, όταν είναι θραψαλιαστοί και έχουν πάρει ελάχιστο χρωματάκι απο κάτω, ειναι έτοιμοι. Καλή επιτυχία και του χρόνου...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
3 ταψια
  1. 500 γρ βούτυρο γάλακτος χύμα
  2. 1 ποτ. νερού ζάχαρη
  3. 1 φλ. τσ. ούζο
  4. 1 κουτ. γλυκ. σόδα
  5. 2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. ανθόνερο
  8. 1 ποτ. νερού κοπανισμένο αμύγδαλο (προεραιτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το χέρι μέχρι να αφρατέψει (το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου).

  2. 2

    Προσθέτουμε τους κρόκους.

  3. 3

    Αφού λιώσουμε τη σόδα και το μπείκιν πάουντερ στο ούζο, το προσθέτουμε στη ζύμη ανακατεύοντας.

  4. 4

    Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά (δεν θα πάρει όλο το αλεύρι) εως ότου να γίνει η ζύμη εύπλαστη (οχι πολύ σκληρή).

  5. 5

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

  6. 6

    Ανοίγουμε με το χέρι σαν φύλλο (πάχος ένα δάχτυλο) τη ζύμη και κόβουμε ή με το ποτήρι ή με φορμάκια.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 170°C για 30-40 λεπτά.

  8. 8

    Όσο είναι ακόμα ζεστά ραντίζουμε με το ανθόνερο.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με την άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Πολυ καλη συνταγη,δεν πηρε ολο το αλευρι,εγιναν τραγανοι και την συνιστο αφοβα!

Από

chrishie
chrishie @cook_8452859
στις
heraclio,hellas