Ροζ ρύζι με γαρίδες
Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο ροζ ρυζάκι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για νηστεία και όχι μόνο! Ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο πιάτο με καταπληκτικά χρώματα! Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με 2 περίπου λίτρα νερό και λίγο αλάτι.
-
2
Ετοιμάζουμε έναν γρήγορο ζωμό, βράζοντας 1 λίτρο νερό μαζί με ένα ποτήρι κρασί, μία χούφτα μαϊντανό και μία κουταλιά λάδι.
-
3
Πλένουμε τις γαρίδες και τις ζεματάμε για 5 λεπτά στον ζωμό.Αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι και τις διατηρούμε ζεστές.
-
4
Όταν βράσουν τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε και άν έχουμε μεγάλα κέφια τα κόβουμε με το ειδικό εργαλείο σε μπαλίτσες!Μέσα στο νερό των παντζαριών ρίχνουμε το ρυζάκι να βράσει.
-
5
Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με μισό ποτήρι νερό, μία σκελίδα σκόρδο, λίγο μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι για 7-8 λεπτά.
-
6
Όταν βράσει και το ρύζι, το στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τις γαρίδες και τον αρακά.
-
7
Περιχύνουμε με τον ζωμό απο τις γαρίδες και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)