κύρια φωτογραφία συνταγής Ροζ ρύζι με γαρίδες
Gooseberry
Gooseberry @cook_8455221
,

Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο ροζ ρυζάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για νηστεία και όχι μόνο! Ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο πιάτο με καταπληκτικά χρώματα! Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 500 γρ. ρύζι
  2. 2 μικρά παντζάρια
  3. 400 γρ. αρακάς
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 700 γρ. γαρίδες
  6. Μαϊντανός
  7. Λευκό ξηρό κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με 2 περίπου λίτρα νερό και λίγο αλάτι.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε έναν γρήγορο ζωμό, βράζοντας 1 λίτρο νερό μαζί με ένα ποτήρι κρασί, μία χούφτα μαϊντανό και μία κουταλιά λάδι.

  3. 3

    Πλένουμε τις γαρίδες και τις ζεματάμε για 5 λεπτά στον ζωμό.Αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι και τις διατηρούμε ζεστές.

  4. 4

    Όταν βράσουν τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε και άν έχουμε μεγάλα κέφια τα κόβουμε με το ειδικό εργαλείο σε μπαλίτσες!Μέσα στο νερό των παντζαριών ρίχνουμε το ρυζάκι να βράσει.

  5. 5

    Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με μισό ποτήρι νερό, μία σκελίδα σκόρδο, λίγο μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι για 7-8 λεπτά.

  6. 6

    Όταν βράσει και το ρύζι, το στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τις γαρίδες και τον αρακά.

  7. 7

    Περιχύνουμε με τον ζωμό απο τις γαρίδες και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

golfo
golfo @cook_8452627
πολυ μου αρεσε ετσι οπως το διαβασα.ωραια συνταγη και προτοτυπη και ειδικα αυτο με τα μπαλακια πατζαριου.

Από

Gooseberry
Gooseberry @cook_8455221
στις
,
Λατρεύω το φαγητό!!!Το επόμενο επάγγελμα που θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή θα ήταν κριτικός φαγητού ή γευσιγνώστης ή όπως αλλιώς το λένε!
Δες περισσότερα