κύρια φωτογραφία συνταγής Σαβαγιάρ σπιτικά
NTINA
NTINA @cook_8528225
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Είναι εύκολα και διατηρούνται καιρό ερμητικά κλειστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή ειναι απο πολύ παλιό οδηγό μαγειρικής της Παραδειση. Να ξέρετε αν τα δοκιμάσετε δεν θα ξαναγορασετε τα έτοιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 3 αυγα
  2. 1/2 φλυτζανι ζάχαρη
  3. 1/2 φλυτζανι αλευρι
  4. λιγο αλάτι
  5. Βανίλια
  6. Ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω τα ασπράδια με το αλατι μέχρι να στέκονται, ρίχνω τη μιση ζάχαρη λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα. Κατόπιν κάνω το ιδιο με τα κροκαδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολυ απαλά. Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι ρίχνοντας το λίγο λιγο σαν βροχή με ανακάτεμα ελαφρό.

  2. 2

    Στρώνω λαδοκολα βάζω σε κορνε το χυλο και το αφήνω να πεφτει σαν κορδόνι ή παιρνω το χυλο με κουταλι και το αφήνω να πεφτει σα μικρός δίσκος. Τα πασπαλίζω με ζάχαρη και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο 180° περίπου για 15λ. Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Από

NTINA
NTINA @cook_8528225
στις
ΠΕΙΡΑΙΑΣ