Σαγανάκι, απλό κι αγαπημένο

Bαθμολογία: 4.875
       
 
24 ψήφοι
efouliw, 26.06.08

Περιγραφή

Το κλασσικό τυρί σαγανάκι
Σαγανάκι, απλό κι αγαπημένο
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 παραλληλόγραμμο κομμάτι ημίσκληρο τυρί πάχους 2 εκατοστών
  • Αλεύρι
  • Λεμόνι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με τυρί
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Τυριά
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Απλά βρέχετε το τυράκι σας σε νερό, το περνάτε αμέσως από το αλεύρι να κολλήσει πάνω του και τηγανίζετε σε λάδι που καλύπτει το μισό σε πάχος τυρί, σε δυνατή φωτιά. Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά το γυρνάτε και από την άλλη και έτοιμο.
  2. Το σερβίρετε και ρίχνετε όσο λεμονάκι επιθυμείτε!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το τυράκι μπορείτε να ζητήσετε να σας το κόψουν για σαγανάκι ωστε να μην παιδεύεστε.

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-6-08  
    μεζες μουρλια!εγω ξερεις τι κανω, σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζω ακριβως μια σταγονα λαδι ριχνω το τυρι[1εκ παχος]χαμηλωνω την φωτια σε 5' που εχει ροδισει σβηνω με λεμονι....συνοδευεται με κρυα μπυρα!!!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 9-10-08  
    Εγώ το σαγανάκι μου το κάνω πάρα πολυ απλά, απλώς κόβω ένα χοντρο κομμάτι τυρί, το βουτάω στο γάλα, μετά στο αλεύρι και έπειτα το τηγανίζω σε βούτυρο μέχρι να κοκκινίσει...νοστιμότατο, δοκίμασε το!
    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-10-08  
    Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω φτιάξει σαγανάκι.Τι τυρί μου προτείνετε;Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από efouliw, 10-12-08  
    σου προτεινω γραβιέρα μυτηλινης...για δοκιμασε και πες μας!!
    #
    Σχόλιο από anastasiat28, 23-12-08  
    Ευχαριστούμε για αυτή τη πανεύκολη συνταγή.την έφτιαξα χτές και ξετρελαθήκαμε
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 31-12-09  
    Το έφτιαξα τώρα το μεσημέρι και ενθουσίασε τους πάντες! μπράβο!
    #
    Σχόλιο από sireag, 14-10-10  
    Μπορω να τα ετοιμασω και να βαλω στην καταψυξη? Γινεται?
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-10-10  
    Υπέροχος μεζές.
    #
    Σχόλιο από fragola, 16-10-10  
    Κλασσικό, αλλά πάντα νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 2-1-11  
    Απίστευτα νόστιμο μεζεδάκι, που σηκώνει κρασί.
    Χρησιμοποίησα τυρί μπάτζο που έφερα απο την Καστοριά και είναι ιδανικό για σαγανάκι.
    Το πανάρισα με καλαμποκάλευρο κι έκανε μια υπέροχη χρυσή κρούστα.
    #
    Σχόλιο από nofear7, 15-1-11  
    #
    Σχόλιο από danceroula, 7-6-11  
    Πεντανόστιμη και Πανεύκολη! Την εκανα με τυρι Τρικαλινο και ηταν μεγάλη επιτυχία!
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 7-6-11  
    Απίστευτος μεζές!!!!Μπορείτε να το κάνετε και με όποιο τυρί έχει ξεμείνει σπίτι και δεν καταναλώνεται ωμό. Ως σαγανάκι θα γίνει περιζήτητο!!! Πάντα το τυρί όμως, όπως λέει και η συνταγή, πρέπει να' ναι ημίσκληρο. Για περισσότερο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακά τυριά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η φορμαέλα της Αράχωβας και το Μετσοβόνε της ομώνυμης περιοχής.
    Πάντως efouliw ευχαριστούμε για την πολύ καλή περιγραφή σου, στο πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό σαγανάκι!!!
    #
    Σχόλιο από antigonii, 22-12-11  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 18-1-12  
    Νοστιμο γινεται και με τυρι φετα δοκιμαστετο
    #
    Σχόλιο από Η_μαμά_της_Ζέφυς, 18-1-12  
    Υπέροχο όπως και έχει, δοκιμάστε το όμως με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του! Απογειώνει την αίσθηση της κρούστας!! Όσο για το ποιό τυρί??? Εγώ βάζω ότι έχουμε πρόχειρο στο σπίτι, απο φέτα, ως και ταλαγάνι ( που ως γνωστό τηγανιζεται και χωρίς αλεύρι). Ενήλικη εκδοχή είναι να ανακατευτεί το αλεύρι με μπαχαρικά πχ κύμινο ή κάρρυ ή πάπρικα, που καθώς τηαγίζονται απελευθερώνουν τα αρώματά τους!
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 20-1-12  
    Θέλω πολύ να το φτιάξω,γιατι το σαγανάκι είναι από τα αγαπημένα μου ορεκτικά.Να ρωτήσω όμως:Το αλεύρι να είναι κίτρινο,άσπρο για όλες τις χρήσεις ή δεν παίζει ρόλο;Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 20-1-12  
    Εγω βαζω για ολες της χρησεις ασπρο αλευρι
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 20-1-12  
    Ωραία ευχαριστώ.Θα το φτιάξω τώρα το μεσημέρι και θα μπω να βάλω πηρουνάκια.Αν και υποψιάζομαι το αποτέλεσμα.Θα είναι μούρλια.
    #
    Σχόλιο από anemone, 20-1-12  
    Τέλειο μεζεδάκι!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anastasiat28, 23-12-08  
    Ευχαριστούμε για αυτή τη πανεύκολη συνταγή.την έφτιαξα χτές και ξετρελαθήκαμε
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 31-12-09  
    Το έφτιαξα τώρα το μεσημέρι και ενθουσίασε τους πάντες! μπράβο!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-10-10  
    Υπέροχος μεζές.
    #
    Σχόλιο από fragola, 16-10-10  
    Κλασσικό, αλλά πάντα νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από nofear7, 15-1-11  
    #
    Σχόλιο από danceroula, 7-6-11  
    Πεντανόστιμη και Πανεύκολη! Την εκανα με τυρι Τρικαλινο και ηταν μεγάλη επιτυχία!
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 7-6-11  
    Απίστευτος μεζές!!!!Μπορείτε να το κάνετε και με όποιο τυρί έχει ξεμείνει σπίτι και δεν καταναλώνεται ωμό. Ως σαγανάκι θα γίνει περιζήτητο!!! Πάντα το τυρί όμως, όπως λέει και η συνταγή, πρέπει να' ναι ημίσκληρο. Για περισσότερο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακά τυριά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η φορμαέλα της Αράχωβας και το Μετσοβόνε της ομώνυμης περιοχής.
    Πάντως efouliw ευχαριστούμε για την πολύ καλή περιγραφή σου, στο πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό σαγανάκι!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 18-1-12  
    Νοστιμο γινεται και με τυρι φετα δοκιμαστετο
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 20-1-12  
    Εγω βαζω για ολες της χρησεις ασπρο αλευρι
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 20-1-12  
    Ωραία ευχαριστώ.Θα το φτιάξω τώρα το μεσημέρι και θα μπω να βάλω πηρουνάκια.Αν και υποψιάζομαι το αποτέλεσμα.Θα είναι μούρλια.
    #
    Σχόλιο από anemone, 20-1-12  
    Τέλειο μεζεδάκι!!!
    #
    Σχόλιο από harast, 28-2-12  
    Μπραβο πολυ καλη η συνταγη σας , εξαιρετικη !!!!!!!!!
    Το εφτιαξα με Μετσοβονε , και στο τηγανισμα προσθεσα και 1 κουτ. Σουπας Βιταμ !
    #
    Σχόλιο από july88, 24-3-12  
    Τέλειο. Το τυρι που χρησιμοποίησα ήταν μαστέλο οπότε όπως θα καταλαβαίνεις ήταν τέλειο.....το σαγανάκι
    #
    Σχόλιο από stelinachald, 8-6-12  
    Πολύ καλό το σαγανάκι!! Προσοχή στο πάχος του τυριού!!
    #
    Σχόλιο από μαρία-μπουλίτσα, 25-10-12  
    το δοκιμάζω και επιστρέφω με πιρουνάκια!!! :)
    #
    Σχόλιο από μαρία-μπουλίτσα, 25-10-12  
    5 πιρουνάκια είναι όλα δικά σου!!! :) :) πήρα κασέρι καθαρά για σαγανάκι από το σούπερ!!! με λεμονάκι ήταν μούρλια!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 2-6-13  
    Μμμμ φανταστικό!!!
    #
    Σχόλιο από ts-21, 26-9-13  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 17-11-13  
    Κλασσικό,αγαπημένο ορεκτικό!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 15-1-14  
    Ωραιότατο. Το εκανα με φορμαελα. Ίσως επρεπε να την κοψω πιο χοντρη γιατι ψιλοελιωσε, αλλα μικρο το κακό!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-10-08  
    Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω φτιάξει σαγανάκι.Τι τυρί μου προτείνετε;Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από efouliw, 10-12-08  
    σου προτεινω γραβιέρα μυτηλινης...για δοκιμασε και πες μας!!
    #
    Σχόλιο από sireag, 14-10-10  
    Μπορω να τα ετοιμασω και να βαλω στην καταψυξη? Γινεται?
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 20-1-12  
    Θέλω πολύ να το φτιάξω,γιατι το σαγανάκι είναι από τα αγαπημένα μου ορεκτικά.Να ρωτήσω όμως:Το αλεύρι να είναι κίτρινο,άσπρο για όλες τις χρήσεις ή δεν παίζει ρόλο;Ευχαριστώ.

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-6-08  
    μεζες μουρλια!εγω ξερεις τι κανω, σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζω ακριβως μια σταγονα λαδι ριχνω το τυρι[1εκ παχος]χαμηλωνω την φωτια σε 5' που εχει ροδισει σβηνω με λεμονι....συνοδευεται με κρυα μπυρα!!!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 9-10-08  
    Εγώ το σαγανάκι μου το κάνω πάρα πολυ απλά, απλώς κόβω ένα χοντρο κομμάτι τυρί, το βουτάω στο γάλα, μετά στο αλεύρι και έπειτα το τηγανίζω σε βούτυρο μέχρι να κοκκινίσει...νοστιμότατο, δοκίμασε το!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 2-1-11  
    Απίστευτα νόστιμο μεζεδάκι, που σηκώνει κρασί.
    Χρησιμοποίησα τυρί μπάτζο που έφερα απο την Καστοριά και είναι ιδανικό για σαγανάκι.
    Το πανάρισα με καλαμποκάλευρο κι έκανε μια υπέροχη χρυσή κρούστα.
    #
    Σχόλιο από antigonii, 22-12-11  
    #
    Σχόλιο από Η_μαμά_της_Ζέφυς, 18-1-12  
    Υπέροχο όπως και έχει, δοκιμάστε το όμως με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του! Απογειώνει την αίσθηση της κρούστας!! Όσο για το ποιό τυρί??? Εγώ βάζω ότι έχουμε πρόχειρο στο σπίτι, απο φέτα, ως και ταλαγάνι ( που ως γνωστό τηγανιζεται και χωρίς αλεύρι). Ενήλικη εκδοχή είναι να ανακατευτεί το αλεύρι με μπαχαρικά πχ κύμινο ή κάρρυ ή πάπρικα, που καθώς τηαγίζονται απελευθερώνουν τα αρώματά τους!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Παραδοσιακές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    ΕΦΗ ΤΥΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei