tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ

Απλό και νόστιμο σαγανάκι για το τσιπουράκι σας δίπλα στο κύμα και όχι μόνο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη Θεσσαλονίκη αγαπάμε τα καυτερά. Γι'αυτό η πράσινη πιπεριά είναι συνήθως καυτερή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 κιλό γαρίδες ολόκληρες (που έχουμε αφαιρέσει το εντεράκι)
  2. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  4. 1 πρ. πιπεριά σε ροδέλες
  5. 1 κοκ. πιπεριά σε ροδέλες
  6. 2 φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτα (ή κονκασέ)
  7. 1/2 φλ. νερό
  8. 1 κ.γ. ζάχαρη
  9. 1 κ.γ. κοκ. πιπέρι (αν θέλετε καυτερό)
  10. 1 κ.γ. ρίγανη
  11. προαιρετικά 1/2 φέτα χοντροκομμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το σκόρδο, να μαραθούν όχι να τηγανιστούν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

  3. 3

    Μετά από 5 λεπτά βάζουμε τις γαρίδες και το κοκ. πιπέρι.

  4. 4

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μουστάρδα.

  5. 5

    Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το σαγανάκι μέχρι να σταματήσει ο βρασμός.

  6. 6

    Εδώ αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε τη φέτα (πριν σβήσουμε το μάτι).

  7. 7

    Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο ψωμί, για βουτιές μέσα στη σάλτσα.

  8. 8

    Δεν τρώμε τις γαρίδες με μαχαιροπίρουνο. Πάντα με το χέρι!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

mother mother
mother mother @cook_9403835
το εφτιαξα μολις το μεσημερι..τελειο..για λιγο καυτερο εβαλα λιγο μπουκοβο.ευχαριστουμε

Από

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
στις
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ
https://tasadimi.blogspot.com/ και https://www.facebook.com/tasadimi/
Δες περισσότερα