Σαγανάκι με γαρίδες από τη Θεσσαλονίκη
Απλό και νόστιμο σαγανάκι για το τσιπουράκι σας δίπλα στο κύμα και όχι μόνο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη Θεσσαλονίκη αγαπάμε τα καυτερά. Γι'αυτό η πράσινη πιπεριά είναι συνήθως καυτερή.
Υλικά
-
1/2 κιλό γαρίδες ολόκληρες (που έχουμε αφαιρέσει το εντεράκι)
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-
1 πρ. πιπεριά σε ροδέλες
-
1 κοκ. πιπεριά σε ροδέλες
-
2 φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτα (ή κονκασέ)
-
1/2 φλ. νερό
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. κοκ. πιπέρι (αν θέλετε καυτερό)
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
προαιρετικά 1/2 φέτα χοντροκομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το σκόρδο, να μαραθούν όχι να τηγανιστούν.
-
2
Προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
3
Μετά από 5 λεπτά βάζουμε τις γαρίδες και το κοκ. πιπέρι.
-
4
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
-
5
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το σαγανάκι μέχρι να σταματήσει ο βρασμός.
-
6
Εδώ αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε τη φέτα (πριν σβήσουμε το μάτι).
-
7
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο ψωμί, για βουτιές μέσα στη σάλτσα.
-
8
Δεν τρώμε τις γαρίδες με μαχαιροπίρουνο. Πάντα με το χέρι!!!
Σχόλια (7)