Σαλάμι σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.7593
       
 
54 ψήφοι
zoe, 05.12.07

Περιγραφή

Το είδα στη τηλεόραση πριν χρόνια και από τότε το φτιάχνω ανελλειπώς και με παραλλαγές. Αυτή είναι η βασική συνταγή. Αυτοσχεδιάστε...
Σαλάμι σοκολάτας
photo: stroumfita

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κ.σ κακάο
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 1 1/2 πακέτο πτι μπερ τριμμένα
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 8' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και όλα τα υπόλοιπα χαμηλώνοντας τη φωτιά.
  2. Το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Πλάθουμε μπαστούνια ή μπαλλάκια και τα περνάμε από τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο

Λίγα μυστικά ακόμα

Βάζω μέσα και λίγο αμύγδαλο όταν έχω.

Σχετικές συνταγές

    73 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    Είναι φοβερή λιχουδιά!Αποφεύγω όμως το ζαχαρούχο γάλα γιατί βαραίνει το γλυκό κι εμάς με παραπανίσιο λίπος και θερμίδες!Είναι προτιμότερο λίγες κουταλιές ζάχαρη!Επίσης εγώ βάζω πολύ λιγότερο γάλα και ποτέ εβαπορέ.Προτιμώ το φρέσκο!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-2-08  
    zoe το έφτιαξα σήμερα και είναι ανεπανάληπτο! Πρόσθεσα και λίγα κοπανισμένα καρύδια μέσα. Του πάνε πάρα πολύ!Το χώρισα σε 2 μπαστούνια,να μοιάζει με κανονικό σαλάμι!:) Πες μου αν ξέρεις,διατηρείται στην κατάψυξη?Για πόσον καιρό?
    #
    Σχόλιο από zoe, 29-2-08  
    Δεν το έχω βάλει ποτέ στην κατάψυξη, γιατί δεν μου μένει ούτε για την επόμενη μέρα ! Χαίρομαι που σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-2-08  
    Ναι,διατηρείται στην κατάψυξη. Εγώ που το χω αφήσει και 4 μέρες μια χαρά είναι!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-2-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ έχεις δοκιμάσει άμα διατηρείται παραπάνω? Πχ 1 μήνα?Το κέικ δεν παθαίνει τίποτα,γιατί όχι και αυτό?και κάτι ακόμα..αυτό που πρόκειται να φάμε άμεσα να το έχω στη συντήρηση?
    #
    Σχόλιο από dollino, 13-7-08  
    φανταστική. εγώ το μπισκότο το έβαλα σε κομμάτια κι όχι τριμμένο. Ήταν τέλειο και πολύ εύκολο και γρήγορο!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 3-8-08  
    Για να πω την αληθεια φτιαχνω διαφορες εκδοχες αυτου του γλυκου απο παιδι μιας και ηταν απο τις πρωτες μου αποπειρες στην κουζινα.Νομιζω οτι πλεον θα καταληξω σε αυτη την εκδοχη με το ζαχαρουχο.Ειναι το πιο νοστιμο απο ολα.Εγω αντικαθιστω το κονιακ με ουισκυ γιατι μου αρεσει πολυ και τα μπισκοτα τα ετριψα στα χερια μεν αλλα πολυ.Κατι ενδιαμεσο δηλαδη.Κοντευω να φαω και τα δυο μπαστουνακια μονη μου.....
    #
    Σχόλιο από Mia, 31-10-08  
    Ν'αντικαταστήσω το βιταμ με becel proaktiv μήπως γιατί έχουμε και χοληστερίνη? Όπως επίσης αντί για ζαχαρούχο τί άλλο μπορώ να βάλω?Είναι παχυντικό το άτιμο
    #
    Σχόλιο από zoe, 1-11-08  
    Mia,δεν ξέρω τη γεύση του becel,αν μοιάζει με μαργαρίνη μπορείς άνετα.Όσο για το ζαχαρούχο δεν έχω ακούσει να το έχουν αντικαταστήσει με κάτι άλλο.Επειδή και εγώ έχω χοληστερίνη υψηλή 302!!! έχω μάθει να μην στερούμε τίποτα αλλά με μέτρο τα πάντα.Παν μέτρον...Από τα απαγορευμένα δεν τρώω, δοκιμάζω όμως πάντα.
    #
    Σχόλιο από Mia, 3-11-08  
    Σκέφτηκα πως όταν το βάλεις στη κατάψυξη και σφίξει για τα καλά, θα μπορεί κανείς μετά να κόψει το "σαλάμι" φετούλες 1.5 εκατοστού περίπου και να βουτήξει σε λιωμένη σοκολάτα (ben marie)."Βαρίδι" θα'ναι αλλά δεν βαριέσαι,πόση διαφορά μπορεί να κάνει η κουβερτούρα η καημένη ;P
    #
    Σχόλιο από zoe, 3-11-08  
    Βάλε τότε οπωσδήποτε καρύδι μέσα και θα σου γίνει τύπου καριόκα.Αφού θα την κάνεις την αμαρτία τότε κάνε τη ολοκληρωμένη!ΒΟΥΡ στον Πατσά!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Mia, 5-11-08  
    Βουρ και ξανα βουρ και δεν σας λεω τίποτα. Όλη μου η οικογένεια είναι chocolate lovers αλλά αυτό το χθεσινοβραδυνό ήταν άλλο πράγμα...
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 29-11-08  
    τελειο...στην καταψυξη διατηρειται και 2 μηνες και ειναι σαν φρεσκο.
    #
    Σχόλιο από basil, 20-12-08  
    Πώς μπορώ να αντικαταστήσω στην συνταγή το κακάο με κουβερτούρα? Αν μπορώ βέβαια :)
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 20-12-08  
    Όταν προσθέσουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα παίρνει βράση ή απλά ζεσταίνονται καλά?
    #
    Σχόλιο από dimikl, 20-12-08  
    basil,και βέβαια μπορείς να αντικαταστήσεις το κακάο με μία σοκολάτα κουβερτούρα,όμως γίνεται πιο βαρύ.
    Ρέθυμνο, δε χρειάζεται να βράσουν τα υλικά.Μόνο να λιώσει το βιτάμ με το ζαχαρούχο και να ενωθούν όλα τα υλικά.
    Θα συμφωνήσω και εγώ ότι με το ζαχαρούχο είναι πιο νόστιμο,αν και....η χαρά της χοληστερίνης.
    #
    Σχόλιο από basil, 28-12-08  
    Κολασμένα υπέροχο. Πρόσθεσα και μισή κουβερτούρα και έγινε πιο σοκολατένιο.Το μόνο ότι είναι πιο μαλακό σε σχέση με άλλα σαλάμια σοκολάτας που έκανα.
    #
    Σχόλιο από woman2, 16-2-09  
    Καλημέρα.. Ήθελα να ρωτήσω το εξής για το ζαχαρούχο γάλα. Το μικρό ή το μεγάλο κουτάκι θα χρησιμοποιήσω για αυτή την συνταγή? ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από woman2, 16-2-09  
    Όποιος έχει κάνει την συνταγή, μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει.. γιατι θέλω να την κάνω σήμερα?? :) :)
    #
    Σχόλιο από lemon74, 16-2-09  
    woman2, απ'οσο γνωρίζω το ζαχαρούχο το βρίσκουμε σε ένα στάνταρ κουτί πάντα...δεν έχω δει δυο διαφορετικά μεγέθη
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    42 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dollino, 13-7-08  
    φανταστική. εγώ το μπισκότο το έβαλα σε κομμάτια κι όχι τριμμένο. Ήταν τέλειο και πολύ εύκολο και γρήγορο!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 3-8-08  
    Για να πω την αληθεια φτιαχνω διαφορες εκδοχες αυτου του γλυκου απο παιδι μιας και ηταν απο τις πρωτες μου αποπειρες στην κουζινα.Νομιζω οτι πλεον θα καταληξω σε αυτη την εκδοχη με το ζαχαρουχο.Ειναι το πιο νοστιμο απο ολα.Εγω αντικαθιστω το κονιακ με ουισκυ γιατι μου αρεσει πολυ και τα μπισκοτα τα ετριψα στα χερια μεν αλλα πολυ.Κατι ενδιαμεσο δηλαδη.Κοντευω να φαω και τα δυο μπαστουνακια μονη μου.....
    #
    Σχόλιο από Mia, 5-11-08  
    Βουρ και ξανα βουρ και δεν σας λεω τίποτα. Όλη μου η οικογένεια είναι chocolate lovers αλλά αυτό το χθεσινοβραδυνό ήταν άλλο πράγμα...
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 29-11-08  
    τελειο...στην καταψυξη διατηρειται και 2 μηνες και ειναι σαν φρεσκο.
    #
    Σχόλιο από basil, 28-12-08  
    Κολασμένα υπέροχο. Πρόσθεσα και μισή κουβερτούρα και έγινε πιο σοκολατένιο.Το μόνο ότι είναι πιο μαλακό σε σχέση με άλλα σαλάμια σοκολάτας που έκανα.
    #
    Σχόλιο από kessy, 16-2-09  
    εκανα την συνταγη την προηγ.βδομαδα και ολοι ξετρελαθηκαν ακομη και τα παιδια μου που δεν τρωνε το ζαχαρουχο.Μοναδικο μειονεκτημα ειναι οτι το δεν κραταει πολυ γιατι το τρωμε μανιωδως!
    #
    Σχόλιο από elvirakotopoulo, 24-2-09  
    Αύριο έρχετε το αγόρι μου και θα δοκιμάσω να το φτιάξω. προς το παρών 5 πιρουνάκια μόνο και μόνο για την απλότητα της συνταγής και για τις μηρωδιές που μου μεταφέρει.Ευχαριστώ πολύ με έσωσες
    #
    Σχόλιο από woman2, 9-3-09  
    Τέλειο! Πολύ εύκολη συνταγή. Δεν μπερδεύεσαι με δοσολογίες! Έβαλα ένα παραπάνω κουτάλι κονιάκ.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 2-4-09  
    Φοβερό!!! Πολύ νόστιμο και ευκολο!!!
    #
    Σχόλιο από mdileuca, 3-5-09  
    Εύκολο γρήγορο και πολύ εύγευστο γλυκάκι. Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα προσθέσω καρύδια ή λίγο περισσότερο κακάο. Ευχαριστούμε zoe!
    #
    Σχόλιο από Aggiolina, 4-7-09  
    Εύγε!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 2-8-09  
    Ένα θα πώ...εξαφανίστηκε σε χρόνο μηδέν!!!
    #
    Σχόλιο από Ελένη_Δημήτρης, 5-8-09  
    Το εκανα εχθες και μας αρεσε πολυ...την επομενη φορα(γιατι θα υπαρξει)ευχομαι ακομη καλυτερο....
    #
    Σχόλιο από bi_fil, 11-9-09  
    ό,τι καλύτερο για να ικανοποιήσεις τον γλυκατζή σύζυγο στο άψε σβήσε, εύκολη, γρήγορη και τα υλικά υπάρχουν σχεδόν πάντα στα ντουλάπια μας... ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 5-5-10  
    Skeftika mazi me tin margarini n liwsw kai sokolata amugdalou ion(galaktos) pou tin latreuoume me to mwro mou, mias k to gluko to ftiaxnw giauton! Episis thauksisw tin posotita tou koniak giati episis tou aresei poli stin sokolata k elpizw n petuxei! tha to kanw simera k tha epistrepsw gia pirounakia! :D
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 17-5-10  
    #
    Σχόλιο από minikaki, 14-7-10  
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 28-7-10  
    Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για σαλάμι!!!!
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 8-10-10  
    ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ Κ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΟΛΙΚΗΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΧΙ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ.
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 14-12-10  
    Πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο γλυκάκι.Κι εγώ πρόσθεσα χονδροκομμένα καρύδια που νομίζω ότι του πηγαίνουν τέλεια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-2-08  
    zoe το έφτιαξα σήμερα και είναι ανεπανάληπτο! Πρόσθεσα και λίγα κοπανισμένα καρύδια μέσα. Του πάνε πάρα πολύ!Το χώρισα σε 2 μπαστούνια,να μοιάζει με κανονικό σαλάμι!:) Πες μου αν ξέρεις,διατηρείται στην κατάψυξη?Για πόσον καιρό?
    #
    Σχόλιο από zoe, 29-2-08  
    Δεν το έχω βάλει ποτέ στην κατάψυξη, γιατί δεν μου μένει ούτε για την επόμενη μέρα ! Χαίρομαι που σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-2-08  
    Ναι,διατηρείται στην κατάψυξη. Εγώ που το χω αφήσει και 4 μέρες μια χαρά είναι!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-2-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ έχεις δοκιμάσει άμα διατηρείται παραπάνω? Πχ 1 μήνα?Το κέικ δεν παθαίνει τίποτα,γιατί όχι και αυτό?και κάτι ακόμα..αυτό που πρόκειται να φάμε άμεσα να το έχω στη συντήρηση?
    #
    Σχόλιο από Mia, 31-10-08  
    Ν'αντικαταστήσω το βιταμ με becel proaktiv μήπως γιατί έχουμε και χοληστερίνη? Όπως επίσης αντί για ζαχαρούχο τί άλλο μπορώ να βάλω?Είναι παχυντικό το άτιμο
    #
    Σχόλιο από zoe, 1-11-08  
    Mia,δεν ξέρω τη γεύση του becel,αν μοιάζει με μαργαρίνη μπορείς άνετα.Όσο για το ζαχαρούχο δεν έχω ακούσει να το έχουν αντικαταστήσει με κάτι άλλο.Επειδή και εγώ έχω χοληστερίνη υψηλή 302!!! έχω μάθει να μην στερούμε τίποτα αλλά με μέτρο τα πάντα.Παν μέτρον...Από τα απαγορευμένα δεν τρώω, δοκιμάζω όμως πάντα.
    #
    Σχόλιο από basil, 20-12-08  
    Πώς μπορώ να αντικαταστήσω στην συνταγή το κακάο με κουβερτούρα? Αν μπορώ βέβαια :)
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 20-12-08  
    Όταν προσθέσουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα παίρνει βράση ή απλά ζεσταίνονται καλά?
    #
    Σχόλιο από dimikl, 20-12-08  
    basil,και βέβαια μπορείς να αντικαταστήσεις το κακάο με μία σοκολάτα κουβερτούρα,όμως γίνεται πιο βαρύ.
    Ρέθυμνο, δε χρειάζεται να βράσουν τα υλικά.Μόνο να λιώσει το βιτάμ με το ζαχαρούχο και να ενωθούν όλα τα υλικά.
    Θα συμφωνήσω και εγώ ότι με το ζαχαρούχο είναι πιο νόστιμο,αν και....η χαρά της χοληστερίνης.
    #
    Σχόλιο από woman2, 16-2-09  
    Καλημέρα.. Ήθελα να ρωτήσω το εξής για το ζαχαρούχο γάλα. Το μικρό ή το μεγάλο κουτάκι θα χρησιμοποιήσω για αυτή την συνταγή? ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από woman2, 16-2-09  
    Όποιος έχει κάνει την συνταγή, μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει.. γιατι θέλω να την κάνω σήμερα?? :) :)
    #
    Σχόλιο από lemon74, 16-2-09  
    woman2, απ'οσο γνωρίζω το ζαχαρούχο το βρίσκουμε σε ένα στάνταρ κουτί πάντα...δεν έχω δει δυο διαφορετικά μεγέθη
    #
    Σχόλιο από woman2, 16-2-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ lemon74. Έχω (ή μάλλον είχα τελικά) την εντύπωση ότι είχα δει στο ντουλάπι της μαμάς 2 μεγέθη. Μάλλον θα έκανα λάθος!
    #
    Σχόλιο από irmabell, 11-11-12  
    ακομα δε θελω να βαθμολογησω..δεν ειναι έτοιμο! :D
    θελω να μαθω αν και σε σας βγαινει αρκετα μαλακο το μειγμα.τοσο μαλακο που οχι μονο δε πλαθεται(γιατι εχς σκοπο να κανω μπαλακια για τρουφακια), αλλά είναι σχεδον ρευστο.να σημειώσω οτι επειδη δεν είχα ζαχαρουχο έβαλα 400γρ γαλα και 6 κ.σ ζαχαρη άχνη και τα μπισκοτα τριμμα σα σκονη στο μουλτι.λέτε να φταιει αυτό η αν το αφήσω στο ψηγείο θα σφηξει κάπως..? δε θέλω να σκεφτω οτι θα παει χαμένο..:(
    #
    Σχόλιο από vasiliki trelaraa, 2-9-13  
    εμενα γιατι μου βγηκε πολυ ζουμερο???????????
    εβαλα ολα τα υλικα με την ποσοτητα που ηθελε...ενα πραγμα σαν τη μπεσαμελ πανω στο παστιτσιο μου βγηκε,..τοσο ζουμερο

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    Είναι φοβερή λιχουδιά!Αποφεύγω όμως το ζαχαρούχο γάλα γιατί βαραίνει το γλυκό κι εμάς με παραπανίσιο λίπος και θερμίδες!Είναι προτιμότερο λίγες κουταλιές ζάχαρη!Επίσης εγώ βάζω πολύ λιγότερο γάλα και ποτέ εβαπορέ.Προτιμώ το φρέσκο!
    #
    Σχόλιο από Mia, 3-11-08  
    Σκέφτηκα πως όταν το βάλεις στη κατάψυξη και σφίξει για τα καλά, θα μπορεί κανείς μετά να κόψει το "σαλάμι" φετούλες 1.5 εκατοστού περίπου και να βουτήξει σε λιωμένη σοκολάτα (ben marie)."Βαρίδι" θα'ναι αλλά δεν βαριέσαι,πόση διαφορά μπορεί να κάνει η κουβερτούρα η καημένη ;P
    #
    Σχόλιο από zoe, 3-11-08  
    Βάλε τότε οπωσδήποτε καρύδι μέσα και θα σου γίνει τύπου καριόκα.Αφού θα την κάνεις την αμαρτία τότε κάνε τη ολοκληρωμένη!ΒΟΥΡ στον Πατσά!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 16-2-09  
    Στη δικιά μου εκδοχή μωσαικού βάζω ένα ολόκληρο σακουλάκι καρύδα τριμένη μέσα.Σε όσους αρέσει ο συνδιασμός καρύδα-σοκολάτα απλά θα το λατρέψουν...
    #
    Σχόλιο από matina2010, 17-2-09  
    ΤΕΛΕΙΟ το μωσαϊκό!! Είναι η τέταρτη φορά που το έφτιαξα σε 3 βδομάδες κ είπα ν'αξιωθω ν'αποδώσω τα εύσημα!!
    Δεν ήθελα να βάλω αυγά και έψαχνα μια εναλλακτική!

    Εγώ πρόσθεσα και καρυδια χοντροκομμένα, 1-2 χουφτες τριμμένη καρύδα και έκανα 2 μπαστουνάκια. Το ένα το τύλιξα σε τρούφα κ το άλλο σε καρύδα. Απλά φανταστικά!!!
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 3-4-09  
    Εφαιρετικό!!!!Γρήγορο σε κατασκεύη,υπέροχο σε γεύση,ελαφρή.Πρόσθεσα καρύδια,άφθονη τρούφα εγωτερικά για διακόσμηση καο το πρόσφερα μεφράουλες.Οι καλεσμένοι ξετρελάθηκαν!!!!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 9-7-10  
    Τέλειο! δεν είχα αρκετό κακάο και έλιωσα μια πλάκα κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη…. τι να πω… δεν μπορούσα να σταματήσω να γλύφω το κουτάλι. Νομίζω ότι ο καλύτερος συνδυασμός θα ήταν μισή ποσότητα κακάο και 1 κουβερτούρα. Την επόμενη φορά. Έβαλα και 2 κουταλιές λικέρ καλούα.
    #
    Σχόλιο από mikroulaki, 9-9-10  
    Μολις το εκανα... εβαλα και καριδάκια μεσα και απο πανω λιγο τρυμμενο καρυδι!! εγινε πολυυυυ νοστιμο!!!!!!!!!! 5 πιρουνακια και απο μενα!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 8-10-10  
    Αυτή είναι και η δικία μου εκδοχή στο Κορμό.
    •3 Πακέτα Μπισκότα Παπαδοπούλου
    •500γραμ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
    •1 Ζαχαρούχο
    •1 Πακέτο Κακάο Σκόνη
    •2 Βανίλιες
    •1 Σφηνάκη Αμαρέτο(Προεραιτικά)
    •Νουνού(Προεραιτικά)

    σπάμε όλα τα μπισκότα μας στα 4,
    ανακατέουμε το βιτάμ,το ζαχαρούχο,το Κακάο,τις βανίλιες και το Αμαρέτο(προεραιτικά).3.Προσθέτουμε τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατέουμε.Έυχομε να σας άρεσει και η δικία μου εκδοχη.

    #
    Σχόλιο από shiawase, 11-1-11  
    Πέντε πιρουνάκια με τα χίλια! Έχω κάνει αυτή τη συνταγή πάρα πολλές φορές και ξετρελαίνει τους πάντες! Μόνο που την εκτελώ ελαφρώς διαφορετικά. Την πρώτη φορά που προσπάθησα να προσθέσω το ζαχαρούχο στο κατσαρολάκι με τη μαργαρίνη μου "έκοψε" και από τότε λιώνω τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και στη συνέχεια τη βάζω σε ένα άλλο κατσαρολάκι όπου έχω ήδη ρικσει το κακάο με το κονιάκ (λικέρ κράνα βάζω εγώ αν και την εφτιαξα μέχρι και με τεκίλα!). Τα ανακατεύω με ένα πιρούνι και μόλις ανακατευτούν καλά βάζω και το ζαχαρούχο και το ανακατεύω. Στη συνέχεια το βάζω στο μπωλ που έχω κόψει από πριν τα μπρισκότα. Δεν μ'αρεσουν τριμμένα. Και χωρίς τρούφα πάλι θεϊκό γίνεται! Μιαμ!
    #
    Σχόλιο από mele, 11-8-11  
    Έκανα χτες τον κορμό και ήδη με πολύ εγκράτεια το μισό έχει μείνει για σήμερα.... Πολύ ωραίος! Εκανα τις εξής παραλλαγές:


    1. Εβαλα μόνο ένα πακέτο πτι μπερ


    2. Δεν έβαλα κονιάκ


    3. Αντί 6 κ.σ. κακάο έβαλα μισή κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη, 2 κ. κακάο και 2 κουταλιές νέσκουίκ


    4. Εβαλα μέσα και τριμμένο φουντούκι!

    Ομολογώ πως αν και είμαι πολύ γλυκαντζού μου φάνηκε πολύ γλυκό, προφανώς λόγω της σοκολάτας γάλακτος! Ομως είναι πολύ ωραίο και με παγωτό πάει σούπερ!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 29-8-11  
    πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο! εγω πριν απο λιγο το εφτιαξα με ενα πακετο digestive , 250 γρ βουτυρο γαλακτος, 6 κουταλιες κακαο, μια κουταλια της σουπας κονιακ!
    #
    Σχόλιο από MP, 25-1-12  
    ΜΩΣΑΙΚΟ ΄Η ΣΑΛΑΜΙ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ

    Υλικά

    1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

    250 γρ. βούτυρο αγελάδος

    1 κούπα κακάο

    2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη

    1/3 κούπας κονιάκ

    1 κούπα καρύδια

    Εκτέλεση

    Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βρέχουμε με 3-4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε, ώστε να μην υπάρχουν σβολάκια. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το κακάο, το βούτυρο αγελάδος και το κονιάκ καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα μπισκότα και τα βάζουμε στο μίγμα σοκολάτας, να αναμιχθούν καλά. Τυλίγουμε το μίγμα σε διαφανή μεμβράνη, την οποία αν θέλουμε, την έχουμε καλύψει με τρούφα σοκολάτας. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει.
    #
    Σχόλιο από reba, 11-7-12  
    Από τα πολύ ωραία μωσαϊκά! Μου αρέσει πολύ με το ζαχαρούχο. Δοκιμάστε να βάλετε και κόντιτα πορτοκαλιού και ένα κ.γ. εσανς πορτοκαλιού με το κονιάκ ή Grand Marnier αντί για κονιάκ. Α! Να πω ότι στη βασική συνταγή σου έβαλα και ένα κ.γ. εσανς βανίλια.
    #
    Σχόλιο από july88, 8-1-14  
    Πάρα πολύ καλό. Μια παραλλαγή που έκανα είναι ότι έλιωσα μέσα marshmallows καθώς και στο κέντρο ολόκληρα.
    #
    Σχόλιο από nikoulini s.s., 4-3-14  
    Υπέροχοοοο!!!!Εγώ βάζω και μία βανίλια μέσα,του δίνει υπέροχη γεύση!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της karavour
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της DINAPA
    Μπισκοτογλυκά-τσιζ κέικ-τυραμισού κ.α.
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Σοκολάτα
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone