Σαλάτα βραδινή
Μια σαλάτα που έκανα το καλοκαίρι για τα βράδια αγκαλιά με τη tv.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιείσετε μπέικον, τσιγαρίστε το πρώτα με λίγο βούτυρο να γίνει τραγανό. Μπορείτε να βάλετε και κινέζικο λάχανο ή απλό μαρούλι αντί το αΐσμπεργκ, απλά το προτιμώ γιατί είναι πιο δροσερό.Δε χρειάζεται και πολύ αλάτι γιατί έχει αρκετά αλμυρά συστατικά μέσα.
Υλικά
-
1 μαρούλι αϊσμπεργκ
-
1 φλ.τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
-
10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
-
ψίχα από φυστίκια Αιγίνης ψημένα και αλατισμένα
-
παρμεζάνα τριμμένη
-
βραστό κοτόπουλο ή μπέικον
-
ξύδι μπαλσάμικο
-
1 κουταλιά μέλι
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το μαρούλι μας πολύ καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει και το ψιλοκόβουμε.
-
2
Κόβουμε λωρίδες τις λιαστές.
-
3
Κόβουμε το κοτόπουλο ή το μπέικον.
-
4
Αναμυγνείουμε το μαρούλι, το καλαμπόκι, τις λιαστές και το κοτόπουλο.
-
5
Ρίχνουμε αλάτι και τρίβουμε ελαφρά με το χέρι μας όλα τα υλικά μεταξύ τους.
-
6
Βάζουμε τα φυστίκια.
-
7
Σε ένα σεΐκερ χτυπάμε το λάδι με το ξύδι το μπαλσάμικο και το μέλι.
-
8
Ανακατεύουμε άλλη μια φορά με το χέρι απαλά.
-
9
Ρίχνουμε όση παρμεζάνα θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια