Σαλάτα για brunch
Μια πρασινάδα με γλυκούτσικη (μαρμελαδένια) σάλτσα που μπορεί να συνοδέψει τα τοστάκια, τα πιτάκια, τα σπέσιαλ αυγά κ.λ.π. εδέσματα κυριακάτικου "πρωινού αργά" ή brunch...
Λίγα μυστικά ακόμα
*Τη σαλάτα μπορούμε να την ετοιμάσουμε 1-2 ώρες πριν, αρκεί να μην της ρίξουμε τη σάλτσα. Τη σάλτσα μπορούμε επίσης να την έχουμε έτοιμη από πριν σε κλειστό βαζάκι. **Η ρόκα έχει λίγο αψιά γεύση που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους για πρωινό/brunch, εμάς μάς αρέσει και μπορούμε να τη φάμε όλες τις ώρες! ***Συνταγή δικής μου επινόησης, δοκιμασμένη πρόσφατα.)
Υλικά
-
200 γρ. σπανάκι τρυφερό
-
200 γρ. μαρούλι
-
1 αβοκάντο ώριμο
-
200 γρ. φέτα
-
0.5 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
-
1 μανταρίνι (ξύσμα και φετάκια)
-
λίγο άνηθο
-
ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο
-
αλάτι-πιπέρι-κύμινο
-
προαιρετικά1 ματσάκι ρόκα και λίγη καρυδόψιχα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το μαρούλι (και ρόκα αν επιθυμούμε) και τα χοντροκόβουμε, απλώνοντάς τα σε πιατέλα (όχι βαθιά σαλατιέρα-μπολ).
-
2
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε χοντρά κυβάκια και το ρίχνουμε στη σαλάτα μαζί με τη χοντροτριμμένη φέτα από πάνω.
-
3
Σε βαζάκι ή μπολάκι ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού-μανταρινιού, το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μαρμελάδα, τον ψιλοκομμένο άνηθο (1 κ.γ. περίπου) και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
4
Στρώνουμε και τα φετάκια μανταρινιού εδώ κι εκεί στη σαλάτα (για χρώμα) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
-
5
Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα αν μας αρέσει.
-
6
Σερβίρουμε αμέσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια