κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα για brunch

Σαλάτα για brunch

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Μια πρασινάδα με γλυκούτσικη (μαρμελαδένια) σάλτσα που μπορεί να συνοδέψει τα τοστάκια, τα πιτάκια, τα σπέσιαλ αυγά κ.λ.π. εδέσματα κυριακάτικου "πρωινού αργά" ή brunch...

Λίγα μυστικά ακόμα

*Τη σαλάτα μπορούμε να την ετοιμάσουμε 1-2 ώρες πριν, αρκεί να μην της ρίξουμε τη σάλτσα. Τη σάλτσα μπορούμε επίσης να την έχουμε έτοιμη από πριν σε κλειστό βαζάκι. **Η ρόκα έχει λίγο αψιά γεύση που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους για πρωινό/brunch, εμάς μάς αρέσει και μπορούμε να τη φάμε όλες τις ώρες! ***Συνταγή δικής μου επινόησης, δοκιμασμένη πρόσφατα.)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 200 γρ. σπανάκι τρυφερό
  2. 200 γρ. μαρούλι
  3. 1 αβοκάντο ώριμο
  4. 200 γρ. φέτα
  5. 0.5 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  6. 1 μανταρίνι (ξύσμα και φετάκια)
  7. λίγο άνηθο
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι-πιπέρι-κύμινο
  10. προαιρετικά1 ματσάκι ρόκα και λίγη καρυδόψιχα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το σπανάκι και το μαρούλι (και ρόκα αν επιθυμούμε) και τα χοντροκόβουμε, απλώνοντάς τα σε πιατέλα (όχι βαθιά σαλατιέρα-μπολ).

  2. 2

    Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε χοντρά κυβάκια και το ρίχνουμε στη σαλάτα μαζί με τη χοντροτριμμένη φέτα από πάνω.

  3. 3

    Σε βαζάκι ή μπολάκι ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού-μανταρινιού, το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μαρμελάδα, τον ψιλοκομμένο άνηθο (1 κ.γ. περίπου) και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. 4

    Στρώνουμε και τα φετάκια μανταρινιού εδώ κι εκεί στη σαλάτα (για χρώμα) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα αν μας αρέσει.

  6. 6

    Σερβίρουμε αμέσως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις