Σαλάτα γυρευτή με απάκι
Σε μία ταβέρνα όταν είμουν μικρή, έφαγα την πιο τέλεια σαλάτα που έχω φάει ποτέ. Ήταν πολύ ιδιαίτερη.... Κρητική γυρευτή σαλάτα με απάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και παπούλες. Μην βάλετε πολυ ξύδι γιατι έχει ήδη το απάκι.
Υλικά
-
1 μάτσο σταμναγκάθι
-
1 μάτσο ραδίκιο
-
2 φρέκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
-
απάκι (όσο θέλετε)
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
ρίγανη
-
ξύδι βαλσάμικο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το απάκι στη λαδόκολα και το ζεσταίνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο.
-
2
Μόλις ζεσταθεί το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (σαν τα κυβάκια της knor) και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.
-
3
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε και τα ρίχνουμε μαζί με το απάκι.
-
4
Ρίχνουμε το ξύδι, το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη και τέλος την παρμεζάνα.
Σχόλια (12)