tetei
tetei @cook_8507675
,

Είναι μία σαλάτα που πολλές φορές τη ζήλεψα σε μαγαζιά και σκέφτηκα ότι μπορώ να την κάνω χωρίς να τηγανίζω τη ζύμη. Οπότε μετά από πολλές προσπάθειες και προσαρμογές, κατάφερα να καταλήξω στη συνταγή αυτή, η οποία είναι κατά πολύ πιο δροσερή και ελαφριά, και ταυτόχρονα διατηρεί την τραγανή και νόστιμη υφή της αυθεντικής σαλάτας. Όλη η σαλάτα αν την παρασκευάσετε σύμφωνα με τις οδηγίες δεν έχει παραπάνω από 400 θερμίδες για μία σαλάτα 4 ατόμων! Εναλλακτικά μπορείτε να την καταναλώσετε ως ελαφρύ γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε σε καυτό λάδι τη ζύμη όπως κάνουν στα μαγαζιά, εν γνώσει της αυξημένης ποσότητας κορεσμένων λιπαρών από τη διαδικασία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4 μερίδες
  1. 125 γρ. ρόκα
  2. 200 γρ. κινέζικο λάχανο
  3. 5 φύλλα σγουρό μαρούλι
  4. το χυμό από 1 λάιμ
  5. 0.5 μικρή χαλαπένιο (καυτερή πιπερίτσα)
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. σκόρδο σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε με προσοχή τη ρόκα, κόψτε σε λεπτά κομμάτια το κινέζικο λάχανο και το μαρούλι. Κόψτε σε πολύ ψιλά κομματάκια την χαλαπένιο, και αναμείξτε με το χυμό από λάιμ και το ελαιόλαδο, το αλάτι και ελάχιστο σκόρδο. Κατόπιν ανακατέψτε με ένα πιρούνι πολύ καλά, και προσθέστε στα λαχανικά. Αφήστε να μαριναριστούν μέχρι να είναι έτοιμο το "καλαθάκι".

  2. 2

    Για το καλαθάκι, βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 130 με 150 βαθμούς, ανάλογα με το πόσο "δυνατός" είναι. Σε ένα μπολ που γνωρίζετε ότι αντέχει να μπει στο φούρνο, στρώστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, το οποίο έχετε βρέξει και τσαλακώσει ώστε να πάρει εντελώς τη μορφή του μπωλ. Βρέξτε πολύ ελαφρά την τορτίγια, πασπαλίστε με σκόρδο σε σκόνη, και τοποθετήστε την μέσα στο μπωλ ώστε να μοιάζει σε σχήμα με καλαθάκι. Ψήστε μέχρι να γίνει τραγανή στις άκρες, κατόπιν βγάλτε την από το μπωλ, και γυρίστε την με πολύ προσοχή ανάποδα για να γίνει τραγανή και η βάση της.

  3. 3

    Σερβίρετε τα λαχανικά όσο γίνεται χωρίς υγρά (στραγγίζοντας την περίσσεια μαρινάδα) και σερβίρετε αμέσως για να μη μαλακώσει η τορτίγια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

themidaa
themidaa @cook_8474678
Την έβαλα στο βιβλίο μου, είναι σούπερ όπως είναι!!!

Από

tetei
tetei @cook_8507675
στις
,