Σαλάτα μαρούλι με σως blue cheese
Αλλιώτικη, πικάντικη, νόστιμη. Μπορει άνετα να "σταθεί" και σε μια πιο ξεχωριστή περίπτωση..
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τα υλικά της σως μπορεί ο καθένας να "παίξει" ανάλογα με τις προτιμήσεις τουαν θέλουμε μπορούμε να αυξομοιώσουμε το τυρί, τη μαγιονέζα ή το λεμόνι κ.τ.λ.
Υλικά
-
1 μεγάλο μαρούλι (ή δύο μικρότερα)
-
1 μεγαλούτσικο ξερό κρεμμύδι
-
1/2 φλυτζάνι καρύδια χονδροκομμένα (ή κουκουναρόσπορο, αν μας αρέσει περισσότερο)
-
1 κουταλιά της σούπας σταφύδες ξανθές
-
Μερικά καρύδια για στόλισμα
-
Για τη σως
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
150-200 γραμ. τυρι τύπου ροκφόρ
-
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
-
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο
-
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
-
ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το μαρούλι. Αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
-
2
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά δαχτυλίδια.
-
3
Σπάμε τα καρύδια σε χονδρά κομμάτια.
-
4
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το ραντίζουμε με λεμόνι να μη μαυρίσει. Το κόβουμε σε κύβους, το ρίχνουμε στο μούλτι, και αρχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά της σως, λίγο-λίγο, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο, χωρίς κομματάκια.
-
5
Μέσα σε μεγάλη βαθειά σαλατιέρα κόβουμε με το χέρι το μαρούλι σε κομματάκια. Προσθέτουμε το καρύδι (ή το κουκουνάρι), τις σταφύδες και από πάνω ρίχνουμε τη σως. Την απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση με μία σπάτουλα σε όλη τη σαλάτα.
-
6
Και στο τέλος βάζουμε το κρεμμύδι σε όλη την επιφάνεια με ένα καρυδάκι στο κέντρο του κάθε κρεμμυδοδαχτυλιδιού.
-
7
Σερβίρουμε ως έχει και ανακατεύουμε στο τραπέζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)