Σαλάτα με Καρότα και Πορτοκάλι
Υπέροχη σαλάτα με δροσερή γεύση για ένα ελαφρύ βραδινό γεμάτο βιταμίνες
Υλικά
-
450 γρ καρότα
-
2 μεγάλα πορτοκάλια
-
15 ml ή 1 κ.σ ελαιόλαδο
-
30 ml ή 2 κ.σ χυμό λεμονιού
-
30 γρ ή 2 κ.σ ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή ψημένους σπόρους κουκουναριού
-
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
-
εάν θέλετε ζάχαρη (προαιρετικώς)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε τα καρότα και τρίψτε τα σε ένα μεγάλο μπολ
-
2
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια με ένα μαχαίρι και αφαιρέστε την σάρκα, μαζεύοντας και το χυμό τους σε ένα μπολ
-
3
Αναμίξτε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιών. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και την ζάχαρη εάν βάλετε
-
4
Ανακατέψτε τα κομμάτια του πορτοκαλιού με τα καρότα και περιχύσετε το ντρέσσινγκ
-
5
Σκορπίστε στη σαλάτα τα φιστίκια ή το κουκουνάρι και σερβίρετε
Σχόλια (4)