Μαυρομάτικα σαλάτα με καρύδια και ρόδι
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία πολύ καλή μου φίλη που έφαγε σε ένα εκπληκτικό εστιατόριο στην Νέα Υόρκη! Είναι η πρώτη φορά που φάγαμε στο σπίτι μας μαυρομάτικα και δεν έμεινε ψιχουλάκι... Αξίζει να την δοκιμάσετε. Τα υλικά είναι γεμάτα βιταμίνες!!!
Υλικά
-
1/2 κιλο φασόλια μαυρομάτικα
-
1 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομένος (στο χέρι)
-
2 ρόδια καθαρισμένα
-
250 γρ. χονδροκομένα καρύδια
-
50 γρ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
-
50 γρ. μαύρες σταφίδες μικρές
-
Για την σως
-
150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. λευκό balsamico
-
2 κ.σ. κρέμα balsamico
-
2 κ.σ. μηλόξιδο
-
3 κ.σ νερό
-
αλάτι-φρεσκοτριμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μαυρομάτικα (αφού έχουμε πλύνει)για 40 λεπτά σε νερό που κοχλάζει.
-
2
Σουρώνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
-
3
Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη γυάλινη σαλατιέρα.
-
4
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
5
Χτυπάμε στο μπλέντερ για πολύ λίγο τα υλικά για την σως και περιχύνουμε την σαλάτα.
-
6
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)