κύρια φωτογραφία συνταγής Μαυρομάτικα σαλάτα με καρύδια και ρόδι
Aquamarina
Aquamarina @cook_8463959
,Ελλάδα

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία πολύ καλή μου φίλη που έφαγε σε ένα εκπληκτικό εστιατόριο στην Νέα Υόρκη! Είναι η πρώτη φορά που φάγαμε στο σπίτι μας μαυρομάτικα και δεν έμεινε ψιχουλάκι... Αξίζει να την δοκιμάσετε. Τα υλικά είναι γεμάτα βιταμίνες!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1/2 κιλο φασόλια μαυρομάτικα
  2. 1 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομένος (στο χέρι)
  3. 2 ρόδια καθαρισμένα
  4. 250 γρ. χονδροκομένα καρύδια
  5. 50 γρ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
  6. 50 γρ. μαύρες σταφίδες μικρές
  7. Για την σως
  8. 150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  9. 3 κ.σ. λευκό balsamico
  10. 2 κ.σ. κρέμα balsamico
  11. 2 κ.σ. μηλόξιδο
  12. 3 κ.σ νερό
  13. αλάτι-φρεσκοτριμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μαυρομάτικα (αφού έχουμε πλύνει)για 40 λεπτά σε νερό που κοχλάζει.

  2. 2

    Σουρώνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

  3. 3

    Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη γυάλινη σαλατιέρα.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

  5. 5

    Χτυπάμε στο μπλέντερ για πολύ λίγο τα υλικά για την σως και περιχύνουμε την σαλάτα.

  6. 6

    Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα