Σαλάτα με παντζάρι, γκρέιπφρουτ και ραντίτσιο
Σαλάτα όλο χρώματα, γεύσεις και βιταμίνες!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απόmetrogreece.gr Εικόνες για ροζ γκρέιπφρουτ θα βρείτε εδώροζ γκρειπφρούτ
Υλικά
-
2 ροζ γκρέιπφρουτ
-
3 βρασμένα παντζάρια κομμένα σε φέτες
-
5-6 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
Για το ντρέσιvγκ
-
χυμό από 1 γκρέιπφρουτ
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ξύδι
-
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη διαλυμένη σε λίγο νερό
-
λίγο αλάτι
-
Για το τέλος
-
2 κ.σ. καρύδι χοντροκομμένο
-
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το ραντίτσιο. Κόβουμε το σκληρό μέρος της ρίζας και το χωρίζουμε σε φύλλα.
-
2
Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
-
3
Καθαρίζουμε τα γκρέιπφρουτ, αφαιρούμε προσεκτικά τη λευκή μεμβράνη, κόβουμε σε ροδέλες και κάθε ροδέλα στη μέση.
-
4
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα παντζάρια.
-
5
Αναμειγνύουμε τα γκρέιπφρουτ, τα παντζάρια και τα ραπανάκια.
-
6
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσιvγκ μέσα σε γυάλινο βάζο, κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας ανακατεύουμε απαλά.
-
7
Βάζουμε όλα μαζί επάνω στο ραντίτσιο-κόκκινο μαρούλι που έχουμε στρώσει σε πιατέλα.
-
8
Πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την χοντροκομμένη καρυδόψιχα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια