Σαλάτα με παντζάρια και πορτοκάλι
Δροσιστική σαλάτα με ροδέλες παντζαριών και πορτοκαλιών, άφθονο φρέσκο κόλιανδρο, καβουρδισμένα κουκουνάρια και μία αρωματική σάλτσα πορτοκαλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή μπορείτε να βρείτε κι άλλες απλές και πρωτότυπες συνταγές στο προσωπικό μου blog Dailycious.gr!
Υλικά
-
Για την σαλάτα
-
500 γρ. φρέσκους βολβούς παντζαριών (ή προβρασμένα και συσκευασμένα σε κενό αέρος)
-
2 μικρά και ζουμερά πορτοκάλια τύπου βαλέντσια
-
25 γρ. κουκουνάρια
-
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
-
Για την σάλτσα
-
χυμό από 1 πορτοκάλι (ανάλογα πόσο ζουμερό είναι)
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γλ. γιαούρτι στραγγιστό
-
τριμμένος φλοιός ενός πορτοκαλιού (ακέρωτου)
-
1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
-
1 κ.γλ. μέλι
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω τους βολβούς των παντζαριών για περίπου 40’ ή μέχρι να δω ότι τρυπώντας τα με ένα πιρούνι στο κέντρο τους δημιουργείται μικρή αντίσταση (φροντίζω δηλαδή να είναι ελαφρώς al dente κάτι που τα προβρασμένα δεν το έχουν). Κατόπιν τ' αφήνω στην άκρη για 5-10' κι όσο ακόμα είναι ζεστά αφαιρώ την φλούδα τους. Όταν κρυώσουν για τα καλά τα κόβω σε ροδέλες.
-
2
Καβουρδίζω τα κουκουνάρια σε χαμηλή φωτιά (3/9) για 20’ ανακατεύοντας τακτικά για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
-
3
Ξεφλουδίζω τα πορτοκάλια και τα καθαρίζω από μεμβράνες, τα διατηρώ ολόκληρα και τα κόβω σε ροδέλες.
-
4
Τοποθετώ όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα βαζάκι και τα χτυπάω (σαν σέικερ) για να αναμειχθούν.
-
5
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετώ τις φέτες παντζαριού και του πορτοκαλιού, γαρνίρω με τον κόλιανδρο, ρίχνω την σάλτσα κι ανακατεύω την σαλάτα. Κατόπιν μεταφέρω την σαλάτα στην πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνω από πάνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.
-
6
Η σαλάτα με τα πορτοκάλια και τα παντζάρια είναι έτοιμη και είμαι σίγουρη ότι θα με θυμηθείτε…
Σχόλια