Σαλάτα με παντζάρια, καρότο και ξινόμηλο
Η τέλεια παντζαροσαλάτα! Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!! Είναι ιδανική και για τραπέζι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι η σαλάτα να μείνει στο ψυγείο μερικές ώρες πριν την καταναλώσουμε γιατί έτσι ανακατεύονται όλες οι γεύσεις και η σαλάτα γίνεται τέλεια!Είναι λίγο μπελαλίδικο το κόψιμο των λαχανικών αλλά πραγματικά η γεύση της σαλάτας θα σας μείνει αξέχαστη!! Δοκιμάστε τη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω τα παντζάρια να βράσουν στη χύτρα για περίπου 12-15' (εμένα τουλάχιστον τόσο μου πήρε). Όσο βράζουν τα παντζάρια ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά.Όταν τα παντζάρια είναι έτοιμα τα αφήνω λίγο να κρυώσουν,τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα αλατίζω.
-
2
Ψιλοκόβω τα καρότα και τα τοποθετώ σε μπολ, όπου έχω βάλει ξύδι.
-
3
Ψιλοκόβω και το μήλο και το βάζω σε μπολ και στο ψυγείο (για να μην μαυρίσει μέχρι να το ξαναχρειαστώ).Μετά σπάω στο μούλτι τα καρύδια(να μην γίνουν σκόνη.Θέλουμε να τα καταλαβαίνουμε).
-
4
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα.
-
5
Τώρα είμαστε έτοιμοι για τη συναρμολόγηση.Σε μια σαλατιέρα βάζω μια στρώση καρότα(αφού τα στραγγίξω από το ξύδι). Η στρώση δεν θα είναι παχιά.Συνεχίζω με μια στρώση μήλο. Από πάνω βάζω παντζάρια.Μετά πασπαλίζω με καρύδια.Τέλος, προσθέτω το μισό μείγμα από γιαούρτι- μαγιονέζα. Βάζω μια ακόμα φορά όλα τα υλικά και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)