Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σκόρδο
Πολύ απλή συνταγή και γρήγορη με βασικό συστατικό τη μελιτζάνα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή μοιάζει με μία συνταγή που είχα δει στην τηλεόραση από την κυρία Βέφα με τη μόνη διαφορά ότι εκείνη δεν κόβει τις μελιτζάνες σαν σαλάτα στο τέλος αλλά απλά τις ψήνει ολόκληρες και τις ανοίγει στη μέση βάζοντας όλα τα υλικά που γράφω παραπάνω.
Υλικά
-
3-4 μελιτζάνες
-
μερικές σκελίδες σκόρδο
-
λάδι
-
ξύδι ή λεμόνι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια.
-
2
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι.
-
3
Τις βάζουμε στο γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά γυρίζοντάς τις μια δυο φορές.
-
4
Όταν ψηθούν τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι, ξύδι ή λεμόνι και τριμμένο ή πολτοποιημένο σκόρδο. Τις ποσότητες τις κανόνιζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας. Εγώ βάζω περίπου μια σκελίδα σκόρδο για κάθε μελιτζάνα.
Σχόλια (7)