κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα με ρόκα, μπέικον και παρμεζάνα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 Minutes
  1. 1 ματσάκι ρόκα
  2. 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  3. 4 φέτες μπέϊκον
  4. 4 κουτ. σούπας κρουτόν
  5. 2 κουτ. σούπας λάδι
  6. λίγες φλούδες παρμεζάνας
  7. Για τη σος βινεγκρέτ
  8. 1 φλιτζ. καφέ λάδι
  9. 1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  10. 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  11. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά τη ρόκα και αφού αφαιρέσετε τα κοτσάνια, την κόβετε με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια. Τη στραγγίζετε καλά και τη ρίχνετε σε σαλατιέρα.

  2. 2

    Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το μπέϊκον να γίνει τραγανό.

  3. 3

    Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτχτυπάτε το ξύδι με λίγο αλατοπίπερο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λάδι από το τηγάνι που ψήσατε το μπέϊκον, το λάδι, τη μουστάρδα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

  4. 4

    Ρίχνετε το μπέϊκον πάνω από τη ρόκα και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτετε τα κρουτόν και τη βινεγκρέτ μόνο όταν θέλετε να σερβίρετε. Διακοσμείτε με φλούδες παρμεζάνας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Ζαχαρένια
Ζαχαρένια @cook_8452675
Πραγματικά πολύ νόστιμη.Για περισσότερο
χρώμα και γεύση πρόσθεσα καλαμπόκι και
στη σάλτσα έκανα την εξής παραλλαγή: Αντί
για ζάχαρη πρόσθεσα λίγο μέλι. 'Εδωσε μία ιδιαίτερη γεύση!

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα