Σαλάτα με τηγανητό σπανάκι, πορτοκάλι και σκόρδο
Σπανάκι - καλό Πορτοκάλι - καλό Σκόρδο - καλό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Νταϊάνας Κόχυλα, "Χορτομανία".
Υλικά
-
1 κιλό σπανάκι με ολόκληρα τα φύλλα
-
1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε 8 φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
-
2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το σπανάκι και το στεγνώνουμε καλά.
-
2
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το σπανάκι.
-
3
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πορτοκάλι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
-
4
Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια